We zijn Great Place To Work Certified 2019!

22 February 2019 - Inge Brouwer,

Dit jaar doet Solid Professionals voor het tweede jaar mee met het onderzoek van Great Place To Work. Vorige week kregen we hét telefoontje van onze accountmanager van GPTW, Marieke; dat Solid Professionals Great Place To Work Certified is én dus op dinsdag 26 maart 2019 in aanmerking komt voor een plek op de lijst van Best Workplaces 2019! Wow, prachtig nieuws!

Heel voorzichtig zocht ik na het telefoontje enkele collega’s op in het kantoorpand om even een vreugdedansje te doen. Ook de collega’s van het projectteam GPTW 2019, ver weg op vakantiebestemmingen, werden snel via filmpjes op de hoogte gebracht! Om vervolgens het nieuws ’s avonds met iedereen te delen in de groepsapp.

Trots op Solid Professionals!

En tijdens onze maandelijkse DDVDMOEB (Derde Donderdag Van De Maand Overleg En Borrel), hebben we met alle aanwezige collega’s geproost op dit succes. We mogen trots zijn op onszelf!

Want dát; trots zijn op jezelf, vinden wij als organisatie, maar ook de medewerkers zelf soms nog best lastig. Ons jaarthema #trots is dan ook niet zomaar gekozen. We willen hier vaker bij stilstaan. Waar ben jij nou trots op in je werk? Waar kan jij enthousiast over vertellen wat je hebt bereikt? Die gesprekken gaan we komende maanden vaker met elkaar aan!

Meedoen staat gelijk aan groeien

Voor ons is het meedoen aan het onderzoek van GPTW verbonden aan onze wens om te groeien. Niet alleen in het aantal medewerkers dat bij ons komt werken, maar vooral ook in dát wat we doen. En dat dan iedere dag een beetje beter doen dan de dag ervoor!

Om op die manier ervoor te zorgen dat we een topwerkgever kunnen zijn voor al onze 170 werknemers. Van onze collega’s op kantoor op de Maliebaan, alle consultants die dagelijks advies opdrachten verrichten bij een van onze klanten in de financiële dienstverlening tot aan de young professionals die deelnemen aan ons Traineeschip Finance, Risk & Actuariaat.

Want wat is dat dan: Great Place To Work Certified?

Door het beschrijven van het werkgeversbeleid in een Culture Audit aan de hand van negen thema’s van GPTW en het meten van de ervaringen van de medewerkers door de Trust Index vragenlijst, komen we erachter hoe men denkt over ons als organisatie. Zo komen we erachter waar we het komend jaar nog beter kunnen doen.

Hoe het werkt?

Trust Index (Vragenlijst medewerkers) – meet de ervaringen op het gebied van vertrouwen, trots en plezierCulture Audit (werkgeversbeleid) – analyse van ons beleid en de programma’s die wij hanteren Analyse resultaten – terugkoppeling op resultaten en advies voor opvolging vanuit GPTW Certificering  – Als je voldoet aan de criteria ontvang je als organisatie de titel Great Place To Work Certified (Criteria: een score van 70% of hoger op het medewerkers onderzoek  én een score van 21 punten op de Culture Audit) Nominatie Top Best Workplaces – Als Great Place To Work Certified komt Solid Professionals in aanmerking voor de Top 10 van Best Workplaces 2019.

Maar mijn nieuwe collega vroeg mij terecht: jullie waren toch al Best Workplace?? Klopt! Vorig jaar behaalden we de lijst van Best Workplaces 2018 met een 7e plek! We gaan dit jaar opnieuw voor een topscore en kijken uit naar het Great Place To Work evenement op dinsdag 26 maart 2019. De Lijst van Best Workplaces 2019 wordt die avond bekendgemaakt. We gaan opnieuw voor een topnotering!

Welk resultaat we dit jaar hebben behaald?

En daar ben ik dan gewoon toch echt enorm trots op:
  • Solid Professionals scoorde overall 88 % (vorig jaar was dat 87%)
  • Onze respons op de Trust Index Vragenlijst was 82% (93 van de 113 medewerkers)
  • De categorie waarin we het hoogste scoorden: Kameraadschap
  • In 3 van de 5 categorieën (geloofwaardigheid, respect, Eerlijkheid, Trots en Kameraadschap) zijn we gestegen
  • Op rechtvaardigheid scoorden we het hoogste: 96 %
  • Zijn wij een Best Workplace? 95 % van onze medewerkers vindt van wel
“Gewoon een te gekke organisatie die goed is voor haar werknemers. Work hard, play hard!” 
En nu? Op naar de lijst van Best Workplaces 2019
We gaan aan de slag! Met alle uitkomsten van de Trust Index Vragenlijst, de geplande dialoogsessies met alle collega’s om op de punten waar we kunnen aanscherpen. Zodat we voor alle medewerkers een verbetering kunnen aanbrengen in het zijn van Best Workplace 2019.

Reacties van collega’s in de Trust Index Vragenlijst #Trots

“Heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid, met daarnaast heel veel persoonlijke aandacht en interesse in elkaar.”
“Het familiegevoel en het feit dat ik 100% mezelf mag zijn is uniek aan deze organisatie en heb ik bij geen enkele andere organisatie ervaren.”
“Het MT gaat above en beyond voor haar mensen!”

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Gezamenlijke kennis is kracht

Vorige keer kon je al kennismaken met Jeroen van der Sluis, nieuwe directeur van Solid Professionals Consulting. Hij begon zijn carrière als Business Process Management Consultant en deed in…

Voormalig bankier Jeroen van der Sluis klaar voor nieuwe uitdaging (deel 1)

Laat een kind een bankier of een zakenman tekenen en de kans is groot dat je een tekening van iemand in een deftig pak krijgt….

Solid Professionals is FD Gazellen 2020

Hoera! Solid Professionals is voor de zesde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee ...

Solid Professionals neemt Hermes Partners over

Vanaf 1 september gaat onze zusterorganisatie Hermes | Partners, verder onder de vlag van Solid Professionals.

Solid Professionals is voor de derde keer een Best Workplace!

Solid Professionals mag zich voor de derde keer een Great Place to Work noemen! Geëindigd op de vijfde plek! Lees hier meer!

Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek….

AI consultancy Solid Professionals overgenomen door Amsterdam Data Collective

Amsterdam Data Collective en Solid Professionals slaan handen ineen om data science ambities nog sneller te realiseren.

Solid Professionals Maliebaanloop een groot succes!

Dit jaar waren wij trotse hoofdsponsor van de Maliebaanloop in Utrecht.

Solid Professionals is FD Gazelle 2019

Solid Professionals is alweer voor de vijfde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solid Professionals opent vestiging in Frankfurt

Per augustus hebben we een vestiging in Frankfurt. Lees hier waarom we het avontuur juist in die stad aan willen gaan!

#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

We zijn Great Place To Work Certified 2019!

Solid Professionals heeft voor het tweede jaar op rij de Best Workplace certificering!

In het nieuws – Nederlands Dagblad

Frans Tijssen (Nederlands Dagblad) schreef een column over onze deelname aan het programma BNR in Bedrijf - over cultuurbehoud bij groei van de organisatie.

In het nieuws – BNR In Bedrijf

BNR in Bedrijf was in januari 2019 te gast aan onze keukentafel. Partner Marcel van Wersch sprak over cultuurbehoud bij groei van de organisatie. #InBedrijf

Projectteam Great Place To Work van start!

Waarom Marco Koostra, Consultant Finance & Risk, besloot te "solliciteren" op de functie van crewmember Projectteam GPTW! #Topwerkgeverschap!