Young Professional Sjors Zewald

Na zijn master Financial Management is Sjors via het traineeship aan de slag gegaan op de Consolidatie afdeling bij ABN AMRO. In deze blog deelt hij zijn ervaringen over het traineeship en over zijn nieuwe werkgever.

Waar werk je en wat doe je?

“Ik werk bij ABN AMRO op de Consolidatie afdeling. Deze afdeling valt direct onder de IFRS Reporting afdeling van de bank en houdt zich voornamelijk bezig met het analyseren van de maandcijfers van rapporterende entiteiten, het coördineren van verschillende rapportageprocessen binnen de bank, het consolideren van de maandelijkse cijfers en met het rapporteren van data naar zowel interne als externe stakeholders. Een van deze externe rapportages is bijvoorbeeld het jaarverslag van de ABN AMRO Group, waar onze afdeling de financial review van schrijft.”

Sjors Zewald

Hoe ben je met ons in contact gekomen?

“Na de afrondende fase van mijn master in Financial Management werd ik benaderd via LinkedIn. Mijn universiteit bevond zich in Engeland en na ruim een jaar studeren had ik mijn scriptie ingeleverd. Toen ik samen met mijn studievrienden onderweg was naar Nederland en wij een koffiebreak namen, ontving ik een bericht. Judy Rotering vroeg of ik een kop koffie wilde drinken om te praten over de mogelijkheden via het traineeship.

“Naast haar perfecte timing werd in het gezellige gesprek al snel duidelijk dat er meerdere leuke functies beschikbaar waren die perfect aansloten op mijn interesses en gevolgde studies. Uiteindelijk kwamen wij op mijn huidige functie bij ABN AMRO en nog steeds erg gelukkig met deze keuze.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de talentmanager?

“Als deelnemer aan het traineeship krijg je een persoonlijke talentmanager. Met deze talentmanager heb je in principe een keer per maand een coaching sessie waar je naast je persoonlijke ontwikkeling ook ingaat op de zaken waar je tegenaan loopt in je werkzaamheden. Dit draagt enorm bij aan je persoonlijke groei.”

“Daarnaast is je talentmanager altijd bereikbaar als je ergens tegenaan loopt op werk. Zo kreeg ik middenin mijn traineeship op privégebied een enorme klap te verwerken. Mijn talentmanager heeft mij hier heel erg bij geholpen door ruimte te creëren en extra op te letten. Deze persoonlijke aandacht en begeleiding maakt Solid Professionals een geweldige werkgever.”

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

“De trainingsavonden zijn vooral gefocust op soft skills. Deze volg je met een groep mensen met verschillende achtergronden. Dit maakt de trainingen erg gezellig. Daarnaast biedt Solid Professionals ruimte om een training of opleiding naar keuze te volgen. Zo kun je eventuele gaten in je kennis opvullen waar je tijdens je werkzaamheden enorm profijt van hebt. De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest.”

Hoe zou je Solid Professionals beschrijven?

“Ik zou Solid Professionals beschrijven als een jong energiek bedrijf vol diverse, gezellige en hardwerkende mensen die als een team samenwerken. Natuurlijk zit ik het grootste gedeelte van mijn tijd bij ABN AMRO, maar ik voel mij altijd thuis bij Solid Professionals. Wij, de young professionals, zijn altijd welkom om te komen borrelen en/of een bootcamp te volgen.”

Hoe zou je het traineeship beschrijven?

“Als je net afgestudeerd bent en gaat beginnen aan je eerste fulltime baan, kan de overgang tussen je studententijd en het werkende leven groot zijn. Het traineeship kan je net die extra begeleiding geven om deze overgang succesvol en leuk te maken! Daarnaast is het een goede kans om in slechts 1 jaar een enorme persoonlijke ontwikkeling te maken waar je de rest van je leven de vruchten van plukt!”

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2019 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk de traineeships en ontdek welke het best bij jou past.

Bekijk de traineeships