Mees over zijn werk als accountmanager

Werken met mensen, fijne collega's en veel vrijheid. Dat maakt werken bij Solid Professionals zo leuk volgens Mees Goosen. Hij vervult al 2,5 jaar de functie van accountmanager. Benieuwd naar zijn verhaal? Hij vertelt je er alles over in dit interview.

Raakvlakken evenementenbranche en sales 

Hoe is Mees bij Solid Professionals terechtgekomen? Mees: “Ik werkte in de evenementenbranche. Dat was een mooie tijd, totdat corona kwam. We gingen van 2 evenementen per maand opeens naar 0. Ik was die periode wel al op zoek naar iets anders.” Via zijn netwerk kwam Mees terecht bij Solid Professionals. “Ik werk hier nu 2,5 jaar als accountmanager. Ik zorg ervoor dat starters en interim professionals een project of baan vinden bij onze klanten in de financiële sector. Ik ben een belangrijke schakel tussen deze twee partijen.” De grotere verandertrajecten waarin interne consultants en jonge talenten samenkomen, vindt Mees het leukst. “Voor zulke projecten moet ik veel afstemmen en ervoor zorgen dat alle stakeholders op één lijn zitten. Dat geeft me veel energie.” 

Volgens Mees hebben de evenementenbranche en sales veel gemeen. “Ze draaien allebei om relatiemanagement, werken met mensen en het analyseren van processen. Ik vind het mooi dat ik die opgedane kennis en ervaring binnen de evenementenbranche nu ook gebruik in mijn huidige rol.’’ 

Mees-Goosen

''Er zijn volop mogelijkheden om constant door te groeien - waar dat op andere werkplekken misschien pas na vijf of tien jaar zou kunnen''

Een salesfunctie met veel aandacht voor de menselijke kant

Mees werkt met veel plezier bij Solid Professionals. “Ik vind vooral de menselijke kant van mijn functie interessant. Ik werk met jonge talenten die druk aan het nadenken zijn over hun carrière. Het is mooi om hen te verbinden met onze klanten. Ik verkoop geen product, het gaat echt om mensen. Ik hou dus rekening met de belangen van de starter én die van de klant. Die complexiteit maakt dit werk voor mij heel interessant.’’

“Ik spreek zoveel mogelijk fysiek af met mijn klanten, want dan bouw ik echt een band op. Dat vind ik toch heel anders dan even snel digitaal inchecken. Dit betekent dat ik veel op pad ben en zelf bepaal hoe ik mijn werkdag invul. Ik ben blij ik deze vrijheid heb. Bij Solid Professionals richten we als accountmanager onze eigen winkel in, zo voelt dat een beetje. Ik heb mijn klanten en dat is mijn domein. Hoe ik mijn winkel inricht, maakt verder niet uit. Als ik aan het einde van de dag maar terugkom met goed nieuws.”

 

We doen het samen

Hoe is de werkcultuur bij Solid Professionals? “Samen vieren we successen, dat is echt een speerpunt van het bedrijf. We gaan ieder jaar een weekend weg met collega’s. Waar naartoe? Dat blijft altijd een verrassing! Je stapt in een bus en dan kom je er vanzelf wel achter naar welke bestemming we gaan. Zo zijn we met onze jubilea een keer naar Marokko geweest en vorig jaar naar Málaga. Dit jaar bleven we dichter bij huis en gingen we naar Maastricht. Verder zijn er ook andere evenementen, zoals het jaarlijkse kerstdiner en borrels. Daarnaast is het fijn dat je dagelijks met de directie werkt en je partners ook op de werkvloer vindt. Er is geen enkele afstand.”

Mees vindt het fijn dat de verschillende disciplines binnen het bedrijf met elkaar samenwerken. “Je hebt je collega’s nodig om succes te behalen, dat kan je niet alleen. Daarom werken het sales- en recruitmentteam goed samen. Voor mij is een werkdag geslaagd wanneer we met elkaar terugkijken en zeggen ‘dit hebben wij samen gedaan!’. In die 2,5 jaar dat ik hier werk, heb ik veel mensen aan een baan geholpen. De talenten die via mij starten, zie ik als mijn collega’s.”

Ontwikkelingsmogelijkheden

“We hebben geen concreet ontwikkelbudget. Alles gaat in overleg, dat is erg fijn voor nieuwe medewerkers. Je kan je authentieke zelf zijn bij Solid Professionals. En heb je iets nodig voor jouw ontwikkeling? Dan word je ook echt gehoord en geholpen.”

Daarnaast hebben we het talentenprogramma: hierin zitten veel trainingen die onze young professionals volgen. Wij kunnen als accountmanagers ook aansluiten bij deze trainingen. Het zorgt ervoor dat je de financiële sector steeds betert leert kennen. Als accountmanager kun je dan goed meepraten over bepaalde ontwikkelingen, binnen Finance & Risk bijvoorbeeld. Deze kennis is nodig voor jouw succes binnen de sector.”

“Samen vieren we successen, dat is echt een speerpunt van het bedrijf.’’

Toekomstperspectief en het Future Leader Programma

“Ik ben tevreden en trots over wat ik tot nu toe heb bereikt bij Solid Professionals. Het account waar ik met mijn collega’s aan werk, is het grootste account geworden. Ook heb ik een nieuw account opgezet. Ik vind het wel lastig om te zeggen waar ik over 5 of 10 jaar sta. Misschien start ik ooit eens met mijn eigen onderneming. Maar, ik ben 28, dus ik wil nog echt veel dingen leren. Er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg!’’

Wanneer het op leren aankomt, helpt Solid Professionals Mees goed op weg. “Sinds dit jaar doe ik mee aan het Future Leader Programma. Dit is een jaarlijks terugkerend programma waarin je in twee jaar extra coaching krijgt op het gebied van leiderschap en ook meer leert over jouw authentieke vorm leiderschapsstijl. Laatst hadden we een training waarin we leerden hoe je jezelf als leider presenteert. Wat dit programma ook echt interessant maakt is dat je het grotere plaatje van het bedrijf ziet. Je bent dus niet alleen bezig met je eigen verantwoordelijkheden en groei. We houden sessies waarin we meedenken over directievraagstukken. We delen dan onze kijk op bepaalde situaties en hoe we deze vraagstukken zouden oppakken. Dit geeft weer hoe de directie omgaat met de groei van het bedrijf.”

Word jij de nieuwe collega van Mees?

We zijn op zoek naar een junior en senior accountmanager. Ben jij de nieuwe collega die we zoeken? Onze recruiter Klodin gaat graag met jou in gesprek!

Bekijk onze vacatures