Alumni Sharon en Virgill over hun traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons traineeship. Het doel van het traineeship is dat een young professional, volledig voorbereid, in dienst treedt op de plek waar hij of zij is gestart. Veel van onze alumni zitten nu op prachtige plekken en maken mooie stappen. Zo ook Sharon, Financial Accounting Specialist bij Nationale Nederlanden en Virgill, Business Analist bij ING. Hoe gaat het met ze? Welke stappen hebben ze gezet en hoe kijken ze terug op de tijd bij Solid Professionals?

Joemi Willems
Joemi Willems

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je vervolgens gezet?

Hoe kijk je terug op je traineeship?

Sharon: Met name de begeleiding door mijn talentmanager vond ik fijn. Ze kwam vaak langs op kantoor en dat was ook nog eens heel gezellig. Je kon altijd even je ei kwijt en met iemand praten die iets verder weg stond dan je dagelijkse collega’s. Het is een hele mooi opstap om vervolgens bij een groot bedrijf te kunnen werken. Ik denk niet dat ik zelf had durven te solliciteren bij Nationale Nederlanden. Solid Professionals heeft veel meer gekeken naar de persoon achter het c.v. en naar mijn verhaal. Dat vond ik erg fijn.

Virgill: Mijn tijd bij Solid Professionals vond ik ontzettend leuk en leerzaam. De gesprekken die ik heb gehad met de talentcoach hebben mij geholpen om mijzelf beter te begrijpen als persoon. Open, eerlijke en interessante gesprekken met iemand die heel graag met je meedenkt. Ik zou het traineeship bij Solid Professionals zeker aanraden en zelf zo weer dezelfde keuze maken.

Welke tip zou jij een starter meegeven?

Sharon: Open en leergierig zijn. Laat zien dat je ambitie hebt en graag wilt leren. Daarnaast is het ook belangrijk dat je het naar je zin hebt op je plek en met je werkzaamheden.

Virgill: Wees open en verbaal over wat je interessant lijkt. Schroom niet om aan te geven op welke onderwerpen je het liefst aandacht wilt richten. Ook zijn veel mensen binnen een bedrijf welwillend en ze denken graag met je mee over een goede fit voor jou.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2021 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk de traineeships en ontdek welke het best bij jou past.

Bekijk de traineeships