Young Professional Patryk Hogendorf

Na zijn studie Business IT & Management aan de Hanzehogeschool Groningen is Patryk aan de slag gegaan als Operations Engineer bij het Market Risk Management van ING. Dit doe hij als young professionals via het traineeship van Solid Professionals. In deze blog deelt hij zijn ervaringen over het traineeship en over zijn nieuwe werkgever.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Na het afronden van mijn studie, ging ik een tijdje reizen. Toen ik in Australië zat kreeg ik een berichtje van Stijn op LinkedIn, een van de weinige berichtjes die ik echt heb gelezen omdat Stijn de moeite had genomen om het persoonlijk te maken. Ik heb toen aangegeven dat ik geïnteresseerd was en dat Stijn me een berichtje moest sturen als ik weer terug in Nederland was. Eenmaal thuis kreeg ik opnieuw een berichtje. Na een paar afspraken op kantoor kwam de vacature voorbij van mijn huidige functie.

Partyk Hogendorf

Waarom heb je gekozen voor Solid Professionals?

Vooral de functie die ik nu heb bij de ING. In de tijd dat ik aan het oriënteren was, heb ik veel soorten bedrijven gezien. ING leek mij een fijne werkgever. In eerste instantie twijfelde ik nog wel over de functie door de hoeveelheid technische aspecten, echter werd al snel duidelijk dat het wel meeviel. Het was ook een slimme keuze met oog op de toekomst. In de IT is het namelijk niet verkeerd om een solide technische basis te hebben.

Daarnaast trok het mij aan dat het team vrij jong is. We doen regelmatig leuke dingen met collega’s, dat merkte ik tijdens het solliciteren al. Daarnaast wilde ik graag een traineeship doen om mijzelf buiten het reguliere werk ook verder te ontwikkelen. Bij Solid Professionals kon ik kiezen voor beide.

Hoe verliep het contact met Solid Professionals?

Ik heb ter voorbereiding op mijn sollicitatie bij de ING een gesprek op de Maliebaan gehad. Dit was erg nuttig. Ik kreeg veel tips waar ik echt wat aan had. Van te voren had ik niet verwacht dat Solid Professionals mij met de voorbereiding zou helpen.

Ik bereid me op een sollicitatie altijd goed voor en sollicitaties gaan mij over het algemeen goed af. Toch vond ik het erg fijn dat ze mij tips hebben gegeven, ook omdat zij ervaringsdeskundigen zijn. Dat was echt een waardevol gesprek.

Kan je jouw werkweek met ons delen?

Dat verschilt heel erg. We hebben reguliere werkzaamheden omtrent systemen, zoals het onderhoud ervan en het ontwikkelen van nieuwe features. Daarnaast sparren wij als IT met Risk Officers over wat er beter kan en hoe het beter kan. Het is dus niet alleen maar achter de computer zitten en programmeren, ik heb ook meetings over het groepsproces binnen de ‘squad’, het functioneren van de systemen en zo nu en dan analyseer ik ook data gerelateerd aan onze omgevingen om te kijken of we processen beter kunnen inrichten.

Daarnaast heb ik ook een paar eigen projecten. Ik ben bijvoorbeeld nu een lokale database aan het ontwikkelen, die het mogelijk maakt sneller en makkelijker data te verkrijgen. Op dit moment is het opvragen van data een langdurig proces, dit kan een stuk efficiënter. Naast dit project heb ik ook nog een security project lopen omtrent regelgeving binnen de ING. De afwisseling in taken maakt mijn baan heel gevarieerd.

Hoe ervaar je het contact met je talentmanager?

De gesprekken met Lieke zijn voor mij erg waardevol. Ze helpt mij met een plan op te stellen over waar ik over 10 jaar wil zijn. Daarnaast geeft ze mij andere inzichten en helpt ze me wanneer ik vastloop. Ook bespreken we welke trainingen en cursussen het beste passen bij mijn ontwikkeling.

Verder heb ik veel gehad aan het bespreken van updates en follow-ups. Deze gesprekken zijn ook een van de redenen waarom ik voor jullie heb gekozen. Dit traineeship draagt echt bij aan mijn ontwikkeling. Ik kan binnen een jaar veel leren, zowel binnen de ING als bij jullie waar ik veel over soft skills leer.

Hoe zou je het traineeship uitleggen aan iemand die het niet kent?

Ik zou het omschrijven als ondersteuning in je ontwikkeling en begeleiding bij eventuele problemen. Wat voor stappen maak je en wat voor stappen wil je maken? Daarin word je ondersteunt door je talentmanager. Daarnaast het volgen van trainingen in verschillende vakgebieden, zowel IT als finance. En niet te vergeten de leuke dingen, zoals de barbecue, uitjes en borrels.

Aan wie zou je het traineeship aanraden?

Aan medestudenten die niet precies weten wat ze willen. Doordat ik het gesprek met Stijn en Rosa aan ben gegaan, ben ik erachter gekomen wat goed bij mij past. Vervolgens zijn zij gaan kijken naar een geschikte functie. Die match is heel goed gemaakt en ik ben heel blij met de baan die ik nu heb. Het is een groot voordeel dat er goed naar je wordt geluisterd en dat daar een passende match uitkomt.

Een mooi begin voor je carrière. En ik zou zeggen, laat je niet ‘afschrikken’ wanneer je geen kennis hebt van de financiële sector. Ik ben ook erg gegroeid in mijn financiële kennis. In het begin kon ik nog vaak denken “waar gaat dit allemaal over”, maar dat ging gelukkig al snel beter.

Heb je nog een leuke ervaring die je zou willen delen?

In de trainingsgroep heb ik een paar leuke mensen ontmoet. Wij borrelen nu regelmatig hier bij de ING, ondanks dat ze niet bij mij op de afdeling zitten. We zien elkaar nu sowieso eens in de maand. Heel leuk dat ik af en toe een borreltje met mede young professionals kan doen.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2019 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk onze traineeships en ontdek welke het beste bij jou past.

Bekijk de traineeships