Young Professional Mariam Kotcharian

De beslissing om via Solid Professionals als young professional bij ABN AMRO te starten is er één waar ik geen spijt van heb. Waarom? Dat lees je hieronder.

De zoektocht

Tussen het afronden van mijn hbo-opleiding en de start van mijn master, heb ik een jaar gewerkt. Deze baan had ik gevonden via een recruiter. Tijdens het zoekproces hadden we veel contact, maar daarna was er geen communicatie, nog interesse over voortgang. Ik voelde me daardoor erg alleen. Na het afronden van mijn master wist ik dus zeker dat ik nooit meer via een tussenpersoon op zoek zou gaan naar een nieuwe baan.

Na de zomervakantie van 2021 werd ik door Solid Professionals benaderd met de vraag of ze mij konden helpen bij het vinden van een passende baan. Omdat ik een oud klasgenoot kende die via Solid Professionals een baan had gevonden, besloot ik toch met ze in gesprek te gaan.

De eerste kennismaking ging heel goed. Net als de meeste afgestudeerde studenten, wist ook ik niet precies wat ik wilde doen. De recruiter vroeg goed door naar mijn interesses, de vakken die ik had gevolgd en mijn mening hierover. Er werden paar vacatures doorgestuurd die aansluiting hadden met wat we hadden besproken.

Mariam Kotcharian

Spanning

Op 12 augustus was het dan zover, ik had een sollicitatiegesprek voor de positie van controller bij ABN AMRO Hypotheken. Er gingen allerlei gedachtes door me heen. Wat gaan ze vragen? Wie heb ik straks tegenover me? Wat zijn hun eisen? Op dit punt merkte ik al een groot verschil tussen Solid Professionals en mijn vorige recruiter.

Er werd een fictief sollicitatiegesprek ingepland, hierdoor kreeg ik ruimte om te oefenen en om zelf vragen te stellen. Daardoor kreeg ik een beter beeld van wat me te wachten stond en had ik meer vertrouwen in mezelf. Na mijn echte sollicitatiegesprek kreeg ik al snel een telefoontje van Solid Professionals: ik was aangenomen!

Natuurlijk was ik heel blij, maar in mijn hoofd had ik Solid Professionals alweer uitgezwaaid en me voorbereid op het feit dat ik er weer alleen voorstond. Maar het tegendeel was waar, want mijn talentmanager en ik hebben veel contact. Iedere maand vind er een voortgangsgesprek plaats, waarbij de nadruk ligt op hoe je het zelf vindt gaan en waar je tegenaan loopt.

De onderwerpen die we bespreken zijn uiteenlopend. Je kunt aangeven wanneer er dingen zijn op werk waarmee je moeite mee hebt. Stel dat je bijvoorbeeld moeite hebt met Excel, dan kun je dit met je talentmanager bespreken en samen kijken of je met je studiebudget een training kunt volgen. Ook op persoonlijk vlak kun je bij je talentmanager terecht. Heb je iets op je hart en wil je iets bespreken met een collega of je manager maar weet je niet goed hoe, dan denkt je talentmanager met je mee en begeleidt je hierin. Je merkt dat er meer ondersteuning is, maar ook dat je gezien wordt om wie je bent.

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Lees 10 tips voor het voorbereiden op een gesprek >

Trainingen

Wat ook fijn is, zijn de vaste trainingen die Solid Professionals organiseert. Ik heb één keer een kennismaking gehad op het kantoor van Solid Professionals. Dit was samen met andere Young Professionals die net waren begonnen. Het fijnst hieraan is dat we allemaal in dezelfde branche zitten en met elkaar kunnen praten over hoe iedereen het ervaart. Met dit groepje volgt je ook zes vaste trainingen. De trainingen zijn nu online, maar als de maatregelen het weer toelaten, dan zullen deze op kantoor zijn. Het is wel heel fijn dat we elke keer met hetzelfde groepje zijn en je elkaar kunt spreken over voortgang.

Benieuwd naar de andere voordelen van een traineeship? Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet!

Ga in gesprek!

Aan het begin van mijn zoektocht naar een baan werd ik door mijn oud klasgenoot overgehaald om met Solid Professionals in gesprek te gaan. Ik ben heel blij met mijn keuze. Nu ben ik degene die mijn vriendin, die binnenkort afstudeert, overhaalt om met Solid Professionals in gesprek te gaan!

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk de traineeships en ontdek welke het best bij jou past.

Bekijk de traineeships