Young Professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship Data en is vervolgens via ons gestart als Business Analyst bij de ING. Hier zit zij specifiek bij de Finance Change organisatie en in de Tribe (afdeling) Data Foundation. Hier deelt zij haar ervaringen met Solid Professionals en vertelt ze over haar opdracht bij ING.

Waarom heb je gekozen voor het traineeship via Solid Professionals?

Ik heb in eerste instantie voor Solid Professionals gekozen omdat zij een apart (leer)traject hebben voor het begeleiden van de Young Professionals. Ik vond het belangrijk om mij in mijn eerste jaar zo veel mogelijk te ontwikkelen. Het traineeship was daarbij voor mij van ontzettende meerwaarde. Bovendien vind ik het contact en de begeleiding vanaf moment 1 erg prettig. De mensen zijn leuk en ze weten waar ze het over hebben, dus dat gaf ook meteen een vertrouwd gevoel.

Aan wat voor project werk je bij de ING?

Ik werk aan verschillende projecten. Vanuit mijn squad ben ik bezig met het optimaliseren van de Manual Entry Facility (MEF). Daarnaast zijn wij bezig met het bouwen van reporting dashboards en inventariseren deze initiatieven binnen de gehele organisatie. Het doel is om een soort overzichtsdashboard te creëren waarop je kan zien hoe ver we zijn met onze data strategie.

Verder heb ik een wat breder project opgepakt vanuit access management. Hier ben ik aan het kijken naar alle applicaties die binnen ons aandachtsgebied vallen en hoe zij regelen dat de juiste gebruikers de juiste data te zien krijgen.

Welke thema’s zijn belangrijk binnen de afdeling?

Data, data, data! En alles wat daarmee te maken heeft.

Welke kansen heb je gekregen binnen ING?

Vanuit ING heb ik de mogelijkheid gekregen om een aantal zeer interessante trainingen te volgen. De meest indrukwekkende daarvan was een cursus Object-Georiënteerd data modelleren met Alec Sharpe. Een wereldbekend iemand op dat vakgebied, en hij kon het ook nog eens duidelijk uitleggen! Verder ben ik ook heel blij met de OFSAA (Oracle Financial Services Analytical Application) training. De trainingen over Happiness en Engagement at Work waren ook erg interessant.

Verder heb ik de mogelijkheid gekregen om aan te sluiten bij een globale groep ‘musketeers’ die zich bezig houden met het verbeteren van de employee engagement binnen ING. Hierbij is er de ruimte om dit zelf te organiseren en in te richten, dus dat is heel fijn. Daarbij heb ik ook de mogelijkheid gekregen om alle ‘musketeers’ in Frankfurt te ontmoeten. Daar hebben wij drie dagen keihard gewerkt aan een jaarplan en dat hebben wij uiteindelijk aan het MT gepresenteerd. Dat was heel gaaf en bijzonder.

Tot slot heb ik de kans om mijn eigen pad en traject te bepalen. Ik merk heel erg dat daar waar ik interesse heb om iets te verkennen, dat daar ook ruimte is om er verder in te duiken en om de samenwerking aan te gaan.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben vooral trots op hoe ik in mijn ogen redelijk snel en goed ben mee gaan draaien in de Tribe en in mijn Squad. Verder ben ik trots op het vertrouwen dat ik heb gekregen om zelf dingen op te pakken. Qua momenten was de afronding van een succesvolle data visualisatie hackathon een mooi moment.; het presenteren in Frankfurt; en het geven van een training samen met mijn manager Wesley.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2019 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk onze traineeships en ontdek welke het best bij jou past.

Bekijk de traineeships