Young Professional Carlo Heijink

Na zijn studie Psychologie is Carlo via het traineeship terecht gekomen bij creditcardmaatschappij International Card Services. Hier is hij werkzaam als CDD analist. Hij houdt zich bezig met transacties van klanten, met name gericht op witwassen en de financiering van terrorisme.

Hoe ben je bij Solid Professionals terecht gekomen?

Vorig jaar rond de zomer was ik werkzoekende. Ik werkte toen namelijk nog als recruitment consultant in Amsterdam voor een kleine partij. Maar ik was toch op zoek naar wat meer uitdaging. In de krant las ik van alles over witwassen en grote fraudezaken en dit zijn onderwerpen die me erg aanspreken. Zo ben ik eigenlijk op de functie CDD analist gekomen! Vervolgens heb ik een sollicitatiebrief gestuurd naar Solid Professionals, daar is toen vrij snel op gereageerd door Tim Marsman. Na mijn gesprekken met Tim en Kathelijn over het Compliance programma is het balletje snel gaan rollen. Dit kwam ook door de klik die meteen aanwezig was, het voelde gewoon goed!

Carlo Heijink

Wat is je huidige functie en wat houdt dit in?

Ik werk bij International Card Services (ICS). Dit bedrijf is waarschijnlijk bij veel mensen nog niet bekend. Het is een creditcardmaatschappij die dus onder andere Visa en Mastercard uitgeeft in Nederland. Dit doen we voor commerciële partijen (Bijenkorf en ANWB) en ABN AMRO. Het is een financiële partij met veel internationale klanten.

Zelf werk ik op de afdeling CDD, waar ik werkzaam ben als analist. In wezen, zijn we vooral bezig met kijken wat onze klanten doen in transacties, met name gericht op witwassen of het financieren van terrorisme. Dus echt gericht vanuit de wetgeving. Ik was in de beginperiode heel blij met de inwerking die ik heb gehad. Hierdoor kon ik al vrij snel alleen klanten helpen en dossiers afsluiten.

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?

Er zitten meerdere kanten aan. De positieve kanten vind ik vooral de feedback die je kan krijgen, het feit dat het altijd duidelijk is wat je te wachten staat en wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Een kleine kritische noot is dan wel dat sommige trainingen niet aansluiten op het werk wat ik doe.

Dit komt omdat die meeste trainingen voor young professionals nog binnen finance zijn en ik zit echt meer op de analyse kant.

Dus sommige trainingen waren voor mij wat minder relevant, maar alsnog waardevol om te horen hoe andere young professionals hun werkomgeving en leerproces ervaren!

Zelf vond ik de training Stakeholdermanagement erg interessant. Dit omdat het voor elk bedrijf wel relevant is om te weten. Deze training zou ik dan ook zeker aanraden.

Zou je het traineeship aanraden?

Ik zou Solid Professionals zeker aanraden. Het is een heel sociaal bedrijf met veel borrels en barbecues. Verder is het ook meteen duidelijk wat je verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden zijn. De communicatie is heel helder vanaf het begin. Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd. Dus dat voelde persoonlijk heel goed.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2020 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk onze traineeships en ontdek welke het beste bij jou past.

Bekijk de traineeships