Young professional Koen Thijssen

Na het behalen van zijn bachelor Economics en zijn master International Economics, is Koen als young professional via Solid Professionals bij ABN AMRO aan de slag gegaan. Hier is hij samen met collega's verantwoordelijk voor het naar buiten brengen van jaar- en kwartaalverslagen. In dit interview vertelt hij hoe zijn functie en het traineeship via Solid Professionals bevalt.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Via LinkedIn had ik een berichtje van recruiter Tim Marsman gekregen met de vraag of ik langs wilde komen. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Tim en we hebben vervolgens een heel prettig gesprek gehad. Het was een goed overleg, waarin we elkaar goed begrepen.

Het is daardoor allemaal vrij snel gegaan, want binnen een week of twee had ik al een gesprek bij de ABN AMRO. In die tijd werd ik ook benaderd door Yacht, maar zij boden een traineeship van drie jaar aan en dat vond ik te veel. Dus dit eenjarige traineeship van Solid Professionals beviel mij erg goed!

Koen Thijssen

Waar werk je en wat houd je functie in?

Momenteel werk ik bij ABN AMRO bij external reporting en consolidatie en dan specifiek in het external reporting team. Mijn functie houdt in dat ik samen met mijn collega’s ervoor zorg dat de jaar- en kwartaalverslagen allemaal naar buiten komen volgens de regulatory compliance.

Vervolgens zorgen wij er ook voor dat de lezers het kunnen begrijpen, dus dat de structuur helder is. Het is een soort van stakeholdersmanagement, om ervoor te zorgen dat alle betrokken departementen hun stukken opleveren en dat deze vervolgens optimaal zijn neergezet zodat het de juiste doelgroep bereikt.

Hoe ervaar je het traineeship tot nu toe?

Ik vind de functie erg leuk en de begeleiding vanuit Solid Professionals is erg fijn. Ik heb namelijk naast mijn manager bij de ABN AMRO, ook nog extra begeleiding van mijn talentmanager vanuit Solid Professionals. Het is prettig dat je sommige onderwerpen die je misschien wat minder makkelijk aan je manager vraagt, kan bespreken met iemand die er verder vanaf staat.

Zo bereid ik met mijn talentmanager ook bepaalde gesprekken met mijn manager bij ABN AMRO voor. Ik vind deze begeleiding met betrekking tot de relatie met mijn manager erg handig. Het is voor mij dus een voordeel dat je nog jouw eigen talentmanager kan benaderen naast je directe collega’s.

Benieuwd naar meer voordelen van een traineeship? Wij hebben de voordelen, maar ook de nadelen voor je op een rijtje gezet.

Wat vind je van het programma?

Ik vind de trainingen die worden aangeboden door Solid Professionals erg goed. Deze geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren. Ook leer je er veel dingen die te maken hebben met het begintraject van je carrière, dus dat kan ook erg nuttig zijn!

Tot nu toe heb ik de trainingen Agile Way of Working, Mentale Weerbaarheid, Banking Game en de MBTI gedaan. Hiervan heeft de Mentale Weerbaarheid de meeste indruk op mij gemaakt. Dit omdat het me beter inzicht geeft waaruit ik energie kan halen en waar ik mijn energie aan opmaak.

Mijn enige kanttekening is dat de MBTI-training voor mij niet meer echt relevant was, aangezien ik die al eerder een keer had gevolgd. Voor mij was het beter geweest als ik een andere training kon kiezen in plaats van de MBTI-training. Dus dat is een kleine tip! Verder ben ik heel positief over het hele trainingsprogramma in het traineeship.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik de balans tussen werk en privé redelijk goed op orde heb, ondanks het feit dat het op dit moment behoorlijk druk is. Die balans vinden, is in het begin zeker even zoeken. Daarom ben ik blij dat ik dit goed voor elkaar heb.

Daarnaast ben ik op dit moment ook trots op het feit dat ik goed kan omgaan met de stress die bij het werk komt kijken. Wel zou ik wat meer stabiliteit willen, bijvoorbeeld door binnen de bank door te stromen of door het krijgen van een vast contract, dit om een stuk zekerheid te creëren.

Heb je tips voor toekomstige young professionals?

Een tip voor geïnteresseerde; ga in gesprek met mensen die ermee bezig zijn. Ik vond het zelf heel fijn om met een alumni van het traineeship te praten en naar zijn ervaringen te vragen. Daarnaast is het in mijn ogen belangrijk om bij jezelf na te gaan of je de begeleiding prettig vindt. Sommige mensen vinden dit wel en andere weer niet. Zie het traineeship als een investeringsjaar in jezelf, waar je in je verdere carrière op voort kan bouwen, waar je ook terecht komt.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2020 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk onze traineeships en ontdek welke het beste bij jou past.

Bekijk de traineeships