Young Professional Bregje Klomp

Even voorstellen

Mijn naam is Bregje Klomp en ik heb biologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met een focus binnen mijn studie op informatica.

Bregje Klomp

Hoe ben je bij Solid Professionals terechtgekomen?

Natuurlijk! Ik heb destijds, na het zien van de website, een email verstuurd omdat ik niet helemaal voldeed aan de eisen qua vooropleiding. Daarna heb ik een telefonisch gesprek met Esther gehad.  Hier kwam vervolgens uit dat het toch wel zin had om op een echt gesprek te komen. Ik heb namelijk biologie gestuurd, maar altijd wel een interesse in de IT gehad. Tijdens het kiezen voor een bachelor heb ik hier ook nog over nagedacht, maar toch voor biologie gekozen.

Binnen mijn studie ben ik wel de informatica kant opgegaan. Na het afronden van mijn bachelor, ben ik een half jaartje aan de slag gegaan bij defensie. Maar halverwege dacht ik, ik wil dit eigenlijk helemaal niet doen. Ik had namelijk veel meer zin om een traineeship te doen. Het traineeship bij Solid Professionals trok me aan omdat die, in tegenstelling tot veel andere traineeships, al van enige voorkennis over IT uitging. Dit vond ik leuk omdat ik al wel wat ervaring had.

En hoe is de sollicitatieprocedure verlopen?

Dit is eigenlijk heel snel gegaan. Ik had mijn cv opgestuurd naar verschillende bedrijven, en een week later had ik mijn eerste gesprek bij Solid Professionals. Het contact met Solid Professionals heb ik als erg prettig ervaren. Voor mijn gesprekken hebben we namelijk nog telefonisch contact gehad, om eens te kijken met wie ik precies contact zou hebben en waar ik tijdens het gesprek op moest letten. Dus dat was erg fijn. Ook was het fijn dat er geregeld werd dat ik twee van de gesprekken telefonisch kon voeren, toen ik nog op vakantie was. Er werd echt goed met me meegedacht!

Hoe heb je de beginperiode ervaren?

Ik ben dus als support engineer bij Kendu (Kendu is een app die persoonlijk vermogensbeheer makkelijk toegankelijk maakt) aan de slag gegaan. Hier zou ik operations achtige taken gaan uitvoeren, maar dit is voornamelijk klantenservice werk geworden. Dat vond ik zelf wat minder prettig, maar daar kreeg ik wel snel begeleiding van mijn talentmanager Lieke bij. Hier keken we samen naar hoe we dit konden gaan oplossen. In eerste instantie hebben we vooral gekeken naar wat ik op de korte termijn kon gaan doen, zodat ik het wat leuker zou gaan vinden.

En ook gekeken naar wat ik al kon aangeven zodat het zou verbeteren. Helaas zat die verbetering er niet echt in.  Dus toen ben ik op gesprek gegaan met Lieke en mijn leidinggevende. Hier kwamen we op een andere functie uit en daar zit ik nu. Ik vond het heel fijn om met Lieke hierover te praten, zij wist goed wat er aan de hand was en kon mij goed advies geven. Ik heb er niet zo veel moeite mee op zelf actie te ondernemen, maar het is wel heel fijn als er iemand even met je meekijkt!

Hoe heb je het traineeship verder ervaren?

De trainingen vind ik vaak heel leuk! Bij een training als MBTI moest je van tevoren wat voorbereiding doen, waarmee je tijdens de training aan de slag ging. Hierdoor wist ik wat me te wachten stond, en dan krijg ik er echt zin in. Bij andere trainingen kwam er wat minder voorbereiding aan te pas. Dan wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en of ik het leuk zou gaan vinden. Maar achteraf vond ik ook deze training heel nuttig en leerzaam!

Ook was het leuk om de andere trainees te ontmoeten. Verder had je ook nog POP, ofwel persoonlijk ontwikkelingsplan. Deze vond ik persoonlijk best wel lastig, omdat er een aantal vragen inzaten waar ik gewoon niet zo goed een antwoord op wist. Daarnaast speelde er ook nog andere dingen, waardoor de gesprekken met Lieke vooral daar over gingen. Ik vond de training MBTI zelf het meest interessant. Het was namelijk heel leuk om te zien hoe andere mensen nou ik elkaar zaten. Je beseft hier heel goed dat mensen heel anders tegen verschillende dingen aan kunnen kijken. En dat is natuurlijk heel belangrijk als je met mensen samenwerkt!

Zou je het traineeship aanraden?

Ja absoluut! Ik vond het heel erg fijn. Zeker omdat het wennen is om vanuit de universiteit ineens op kantoor te zitten. Het was erg fijn om daarin wat begeleiding te krijgen, over dingen als spanningen aanpakken in je team aan en dergelijke. De waarde van zo’n traineeship zit hem dan ook niet alleen maar in het vinden van de plek, maar ook echt de begeleiding die erbij komt kijken. De persoonlijke aanpak is erg prettig. Samen werd er gekeken naar wat er voor mij nodig is en wat ik fijn vind om mee te werken. Zo ben ik naast mijn 32 uur werken, ook nog acht uur per week bezig met zelfstudie.

*Het originele artikel is gepubliceerd in 2020 op solidprofessionals.nl en is in 2022 herzien en opnieuw gepubliceerd.

Ontdek de verschillende traineeships

Waar ligt jouw talent? Bekijk onze traineeships en ontdek welke het beste bij jou past.

Bekijk de traineeships