Wat zegt MBTI over hoe je omgaat met verandering en Social Distancing tijdens COVID-19?

12 May 2020 - Judy Rotering

Iedereen reageert en handelt anders in tijden van verandering. MBTI kan je perspectief en inzicht bieden in hoe jij hiermee omgaat. Als jij je bewust bent van jouw behoeften en de manier waarop jij reageert dan kan dit je helpen effectief leiding te geven in tijden van verandering.

Specifiek in tijden van COVID-19 gaat de verandering gepaard met Social Distancing. Dat is niet makkelijk voor veel van ons. Ook hier kan jouw MBTI-type je interessante inzichten bieden.

Lees de ervaringen van Judy Rotering – ISFJ

Wat nou als voorbereiden op, het plannen en het nemen van beslissingen mij rust in mijn hoofd geeft? Iets wat ik van nature het liefst doe, wordt ineens teruggebracht naar een heel kleine leefwereld: werk en elke dag thuis zijn. Deze crisis geeft mij geen einddatum en het is nog maar de vraag wat de impact verder gaat zijn. Het enige wat ik in deze tijd kan plannen zijn werkafspraken, hoe laat ik ga sporten of wandelen                                                                                                                                                                                  en wat ik welke dag ga eten. Het frustreert me dat ik activiteiten, vakanties en weekendjes weg, die niet doorgaan vanwege de crisis, niet alvast opnieuw kan plannen. Ik hou namelijk ontzettend van de voorpret, ergens naar uit kunnen kijken en daar hard voor werken.

Na veel onrust in de eerste weken ben ik op het moment gelukkig, gezond, vrolijk en dankbaar. Ik sta in mijn kracht omdat ik in deze tijd meer dan ooit mensen kan helpen, motiveren en enthousiasmeren. En juist door op een positieve manier naar deze verandering te kijken en dit te delen met dierbaren en de young professionals die ik begeleid, krijg ik veel energie en dankbaarheid voor terug. Ik moet oppassen dat ik mij niet té verantwoordelijk voel voor de zorgen, struggles, pijn of het verdriet van de ander en mezelf hierin verlies. Daarnaast geef ik mezelf juist nu de tijd om hobby’s te beoefenen waar ik normaal gesproken nooit tijd voor maak. Ik hou van sociaal contact, maar mijn batterij laadt daar niet altijd van op. Toch zit mijn ‘’normale leven’’ vol met sociaal contact. Wat niet erg is, maar ik besef mij ook maar al te goed dat ik soms wat meer tijd voor mezelf mag nemen. Ik ben nu bezig met het maken van mijn eigen kookboek, ik lees boeken in het zonnetje en stuur kaartjes, bloemen en lekker eten naar mensen die ik lief heb. Ik kan niet wachten op het moment dat ik mijn familie, beste vrienden en collega’s weer een fysieke knuffel kan geven. Om vervolgens samen te sporten, maar bovenal te borrelen en uiteindelijk in dezelfde lamp te hangen met goede muziek op de achtergrond.

 

Wil jij weten hoe jij reageert op verandering volgens jou MBTI-type? Of hoe Social Distancing voor jou is? Neem deel aan de Dug-out sessie met jouw teamlead en deel de inzichten met je teamgenoten!

judy-rotering-talent-manager-solid-professionals

Judy Rotering

Talentmanager

judyrotering@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 12 89 54 29
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Tips & tricks voor het maken van verbinding

In deze blog wil ik het niet over corona hebben. We hebben het daar al zo veel over, what is left to say? Waar ik…

De 5 tips voor een successvolle online onboarding

5 onmisbare tips van onze trainees die zelf zijn gestart vanuit huis.

Waarom onze E-housedag wél doorgaat

Begin juli organiseerde Solid Professionals wederom een e-housedag. Goede gemotiveerde kandidaten zijn er voldoende, maar het aantal beschikbare functie is op dit moment schaars. Laurina...

Time Management

In tijden van de coronocrisis is het van belang om het thuis werken zo goed mogelijk in te richten. Time management is hierbij essentieel!

Online onboarding

'Ik voelde me vanaf het eerste moment betrokken bij het team, ook al heb ik veel van mijn collega’s nog nooit face-to-face ontmoet.'

Online solliciteren

‘Uiteindelijk vond ik het solliciteren online misschien wel eenvoudiger dan in real life’

Wat zegt MBTI over hoe je omgaat met verandering en Social Distancing tijdens COVID-19?

MBTI kan je perspectief en inzicht bieden in hoe jij omgaat met verandering. Als jij je bewust bent van jouw b...

Terugblik: Solid Professionals E-housedag

Jaarlijks organiseert Solid Professionals meerdere Inhousedagen om studenten en starters op de arbeidsmarkt kennis te laten maken met ons bedrijf. Dit jaar was er een...

5 tips voor online solliciteren

Een peptalk voor alle kandidaten!

7 tips voor thuis werken – en de avond daarna

Terwijl ik deze blog schrijf, bedenk ik dat ik al bijna 2 weken thuis aan het werk ben. Het voelt al lang, maar tegelijkertijd weet…