Kennis en jarenlange ervaring komen samen in het nieuwe Advanced Professional Programma van Solid Professionals

8 October 2020 - Kathelijn Loos

Solid Professionals heeft een Advanced Professional Programma ontwikkeld. Head of Talent Management Kathelijn Loos (red.: inmiddels Directeur bij Solid Professionals) vertelt meer over het hoe en waarom.

Hoe is het idee ontstaan voor de ontwikkeling van een Advanced Professional Programma?

Tien jaar geleden vroeg een manager ons om hulp: ‘Hoe werf, behoud en begeleid ik talent, naast mijn overvolle agenda?”. Het werven van professionals was iets wat we al deden. We hebben de vraag die hij stelde als een nieuwe uitdaging gezien en zijn ons gaan verdiepen in generatie Y. De Millenials. De markt is en blijft in beweging. De vraag die ons tien jaar terug werd gesteld, wordt sinds enkele maanden weer gesteld. ‘Hoe werf, behoud en begeleid ik een talent met enkele jaren werkervaring’? Het antwoord op deze vraag lijkt simpel, maar blijkt anders te zijn dan gedacht. Voor teams is een juiste balans qua ervaringsniveau essentieel en daarom vullen ons Young Professional Programma en ons nieuwe Advanced Professional Programma elkaar naadloos aan. Het Advanced Professional Programma: een programma, met dezelfde kwaliteit als het Young Professional Programma, aangepast op de leervragen en behoeften voor professionals met 2-5 jaar werkervaring.

Wat zijn de voordelen van het Advanced Professional Programma?

Voor het Advanced Professional Program werven wij hoogopgeleide professionals met enkele jaren werkervaring in de financiële sector. Je verwerft hiermee dus een professional met werkervaring én je hebt alle voordelen zoals deze bij ons Young Professional Programma gelden

  • Ontzorging: Wij zorgen voor intensieve coaching en begeleiding van de Professional
  • Zorgvuldige keuze: Het juiste talent op de juiste plek
  • Zekerheid: Na afloop van het traineeship een nieuwe collega, die volledig opgeleid is en de organisatie al kent

Waarom kiest een professional voor dit programma?

Een Advanced Professional kiest bewust voor dit programma omdat hij/zij graag tijd en aandacht heeft voor verdere persoonlijke ontwikkeling en coaching. Een ervaren Talentmanager van Solid Professionals is een belangrijke schakel voor het succesvol onboarden van de nieuwe professional. De Talentmanager is daarnaast een belangrijke verbinder tussen de professional en de opdrachtgever. Op deze manier is er aandacht voor wensen, ambities en vormgeving van ontwikkelplannen van zowel de professional als de klant. Omdat we vanuit onze jarenlange ervaring inmiddels weten waar de vragen en wensen van professionals en klanten liggen, hebben we een zeer leerzaam en interessant trainingsprogramma ontwikkeld.

Wat maakt Solid Professionals de expert op dit gebied?

Zoals gezegd hebben we al ruim 10 jaar ervaring in het coachen en begeleiden van (young) professionals. We stonden met onze neus, minimaal 275 keer, bovenop de ontwikkeling van student tot iemand met een koffer vol werkervaring. We kennen de doelgroep goed, zijn met ze meegegroeid en weten precies waar de leerbehoefte ligt. De Young Professionals van enkele jaren terug zijn nu de doelgroep waar we voor dit nieuwe programma over spreken. We spreken ze nog regelmatig en volgen hun carrièrestappen op de voet. We blijven nieuwsgierig, stellen vragen en weten wat de doelgroep bezighoudt. Die kennis hebben we gebundeld bij de ontwikkeling van ons Advanced Professional Programma.

Wat is de kracht van dit programma?

Het Advanced Professional Programma sluit aan bij de vraag vanuit de markt; niet alleen de vraag vanuit opdrachtgever, maar ook vanuit de werknemer. Over het algemeen zie ik bij organisaties twee problemen:

  • Bij veel organisaties is een gat is ontstaan tussen opleidingsprogramma’s en de juiste coaching. Inhoudelijke groei is veelal goed gewaarborgd, voldoende aandacht voor persoonlijke ontwikkeling meestal niet.
  • Veel organisaties hebben te maken met een nieuwe manier van ‘leidinggeven’. Er wordt steeds meer gewerkt met vanuit een ‘Agile Way of Working’ en dus met ‘zelfsturende teams‘.
    De voordelen heb ik gezien, maar meer en meer ook de nadelen als het gaat om de juiste tijd en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het voeren van echte gesprekken hierover.

Voor een klant komt het oplossen hiervan naast zijn andere taken, voor ons en onze Talentmanagers is dit een missie. Werven, binden en blijven boeien. Daar zit de kracht van het programma en ligt onze ervaring!

lieke-foto-solid

Lieke Galema

Head of Talentmanagement

liekegalema@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 15 19 37 32
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’

Waar in 2020 werkgevers nog voldoende keus hadden uit geschikte nieuwe medewerkers, keerde dat in 2021 volledig om en kregen organisaties te maken met een…

Young Professional Marit over haar opdracht bij ABN AMRO

Marit Hansen rondt deze maand haar traineeship af via het Young Professional Programma van Solid Professionals. Ze vertelt over haar ervaringen op opdracht en de…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Kennis en jarenlange ervaring komen samen in het nieuwe Advanced Professional Programma van Solid Professionals

Solid Professionals heeft een Advanced Professional Programma ontwikkeld. Tim Marsman, Recruitment Consultant, interviewde directeur Kathelijn Loos.

275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan...

De 5 tips voor een successvolle online onboarding

5 onmisbare tips van onze trainees die zelf zijn gestart vanuit huis.

Mijn eerste opdracht als consultant

Lisanne Stolte is werkzaam als consultant finance & risk bij Solid Professionals. Ze deelt haar ervaringen als...

Young Professionals? UITVERKOCHT!

Het werven van Young Professionals is een kwestie van Timing. Judy legt uit waarom het belangrijk is hier al op tijd op in te spelen.