Interview met young professional Wesley Bruines

12 December 2019 -

Wat is je achtergrond qua studie?

Ik ben Wesley Bruines en ik heb HBO ICT gestudeerd. In het derde jaar van deze opleiding moest de keuze gemaakt worden of je verder wilde studeren om echt programmeur te worden of meer de consultant kant op te gaan. Ik heb gekozen voor het laatste. Deze richting heet Business IT Management.

Welke rol heb jij binnen je afdeling?

Ik ben IT Consultant bij a.s.r. verzekeringen. Om dit simpel uit te leggen: op het moment dat er een wens is vanuit de business voor nieuwe functionaliteit dan ga ik met mijn collega ontwerper die nieuwe functionaliteit ontwerpen zodat de ontwikkelaar het kan gaan bouwen. Dit is allemaal onderdeel van het team Contracten. Dit is het proces wat gefaciliteerd wordt door het systeem.

Hoe ben je bij ons gekomen en wat is je ervaring tot nu toe?

Ik ben bij Solid Professionals terecht gekomen door een oud studiegenootje van mij, Aaron de Jong. Hij volgt ook het traineeship bij jullie. Ik was druk bezig met solliciteren en hij tipte mij over jullie. Vanwege zijn enthousiasme ben ik dus bij jullie gekomen.
Wat ik zo fijn vind aan Solid Professionals is dat alles heel informeel gaat. De huiselijke sfeer op de Maliebaan vond ik meteen heel prettig. Met de mensen die binnenkomen heb je gelijk een babbeltje en mensen zijn super geïnteresseerd. Het voelde heel ongedwongen en relaxed, alsof je bij iemand thuis komt. Dat zag ik wel zitten. Bij a.s.r. verzekeringen zijn mijn collega’s een stukje ouder dan ik. Daar zat voor mij juist de uitdaging, gezien de grote hoeveelheid kennis daar. Vandaar dat ik uiteindelijk voor Solid Professionals heb gekozen in combinatie met a.s.r. verzekeringen. Dat was voor mij heel belangrijk. Niet alleen het contact met Solid Professionals, maar ook de plek waar je terecht komt. Er was dan ook geen twijfel om deel te nemen aan het traineeship. Daarbij komt ook dat ik gelijk het gevoel had dat er serieus met mijn interesse werd omgegaan. Verder ben ik heel blij dat je gewoon wordt neergezet als volwaardig teamlid. Dit maakt dat ik ook heel enthousiast ben over Solid Professionals.

Wat vind je van het trainingsprogramma?

Tijdens bijvoorbeeld de trainingen over Agile of de Banking game leer je dingen die je kunt gebruiken binnen het bedrijf. Ook al weet ik door mijn studie al veel van zo’n Agile training, het is toch leuk om zo’n training te volgen en uiteindelijk toe te passen in je werk. Het is fijn dat je je zelf kan inschrijven voor trainingen die aansluiten bij het werk dat je doet. De trainingen heb ik dus als zeer positief ervaren. Bij andere bedrijven gaat bij een traineeship de prioriteit altijd naar het werk dat gedaan moet worden. Dit geldt niet voor Solid Professionals. Voor hen is het vooral belangrijk dat het Young Professional programma goed staat en dat wij er iets van leren.

Wat is het belangrijkste aan de begeleiding van je talentmanager?

Een van de redenen dat ik voor Solid Professionals heb gekozen, is vanwege de talentmanager. Je hebt iemand buiten de organisatie met wie je dingen kan bespreken die je dwarszitten binnen de organisatie. Dit vind ik echt een groot voordeel aan de talentmanager. Ook persoonlijke dingen heb ik goed met Lieke, de talentmanager, kunnen bespreken. Het is gewoon echt fijn als er iemand langskomt en je kan dingen kwijt en alles samenvatten wat er speelt. Ook geeft ze goede tips waar ik echt wat mee kan.

Wat maakt Solid Professionals anders dan andere bedrijven in de IT sector?

Iedereen van Solid Professionals is betrokken. Ik vind dat heel leuk. Wat ik vooral tof vind, is dat we nu een paar keer mee zijn geweest met borrels en andere dingen. De meerwaarde aan het traineeship bij Solid Professionals is voor mij  wel echt die betrokkenheid.

Aan wie zou je dit Traineeship aanbevelen?

Ik denk dat het wel duidelijk is hoe enthousiast ik over jullie ben haha! Ik zou jullie in principe aan iedereen aanbevelen. Het kantoor is wel een beetje ingericht op mensen die houden van gezelligheid en misschien wat meer extroverte mensen. Maar eigenlijk maakt het niet echt uit, want je bent er heel vrij in om te kiezen of je naar de activiteiten komt. Buiten dit sociale aspect heb je ook je talentmanager en de trainingen die je inhoudelijk helpen. Het is naar mijn mening gewoon een win-win situatie. Solid Professionals en a.s.r. profiteren van ons en wij profiteren van Solid Professionals en a.s.r. Bovendien, zoals ik al zei, heb je net die extra persoon, je talentmanager, die losstaat van de situatie bij a.s.r.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals