Gezamenlijke kennis is kracht

20 May 2021 - Inge Brouwer

Vorige keer kon je al kennismaken met Jeroen van der Sluis, nieuwe directeur van Solid Professionals Consulting. Hij begon zijn carrière als Business Process Management Consultant en deed in die rol veel verschillende opdrachten. Daarna werkte hij 15 jaar met veel enthousiasme als manager bij ING. 

Zijn motto ‘I help you dare to drop in’ typeert hem als mens en is tekenend voor de invulling van zijn nieuwe rol. Wij zijn benieuwd naar zijn missie met Solid Professionals en de uitdagingen binnen de financiële sector. 

Wat is jouw grootste uitdaging bij Solid Professionals?

Mijn uitdaging is om de thema’s en proposities te vertalen naar directe acties. Er is een duidelijke visie en in combinatie met de thema’s uit het jaarplan ligt er voor mij een grote rol om de lijnen verder uit te zetten. Daarnaast vind ik het belangrijk om binnen het team van consultants een gevoel te laten groeien dat de bijdrage van eenieder belangrijk is. Als consultant ben je niet alleen bezig met je klant. Ook je collega’s en het delen van kennis hebben een hoge prioriteit. Je kunt alleen sterker worden als je kennis deelt. 

Wat is de grootste uitdaging voor de financiële sector?

De grootste uitdagingen voor de financiële sector zijn mee te gaan met veranderingen, innoveren en wendbaar blijven. Je ziet dat er grote spelers, zoals Google, opstaan die zich in rap tempo ontwikkelen om concurrerend te worden met de huidige dienstverlening van banken. 

Ik denk dat de financiële sector voor een van de meest revolutionaire transities van de afgelopen decennia staat. Wat betekent dit alles voor de inrichting van de processen, de manier waarop je, je dienst verleent en hoe zorg je ervoor dat je, je snel aan kunt passen. 

Dit is een hele uitdagende transitie, die veel van mensen vraagt. Nog niemand weet wat de uitkomst is. 

Op welke manier kunnen bureaus als Solid Professionals en de financiële sector elkaar versterken?

Kennis is niet zozeer macht. Kennis is kracht. Daarom is een partnership zo belangrijk. Je krachten bundelen. De huidige paradigma’s en dogma’s in de financiële sector zijn sterk aan het veranderen. Er is niet één waarheid en iedereen is zoekende. Juist door samen op te trekken en kennis te delen, komen we bij de antwoorden die nodig zijn om verder te ontwikkelen. Dat betekent dat onze partners in de financiële sector inzicht hebben te geven in de obstakels die ze tegenkomen en hulp moeten durven inschakelen. Externe partijen, zoals mijn nieuwe werkgever Solid Professionals, moeten nieuwe inzichten en kennis over nieuwe technologieën delen. 

Uiteindelijk gaat het in samenwerkingen altijd om vertrouwen. Vertrouwen dat je elkaar steunt en daarmee versterkt. Dus ook hier geldt: I dare you to drop in. 

jeroen-van-der-sluis-solid

Jeroen van der Sluis

Directeur

jeroenvandersluis@solidprofessionals.nl
M: 0650441649
T: 030-2400511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eigenwijs, maar altijd als partner

  Hij richtte samen met zijn compagnon, Marcel van Wersch, in 2007 Solid Professionals op. Zij werkt in oktober negen jaar bij Solid Professionals. Samen…

Gezamenlijke kennis is kracht

Vorige keer kon je al kennismaken met Jeroen van der Sluis, nieuwe directeur van Solid Professionals Consulting. Hij begon zijn carrière als Business Process Management Consultant en deed in…

Voormalig bankier Jeroen van der Sluis klaar voor nieuwe uitdaging (deel 1)

Laat een kind een bankier of een zakenman tekenen en de kans is groot dat je een tekening van iemand in een deftig pak krijgt….

Solid Professionals is FD Gazellen 2020

Hoera! Solid Professionals is voor de zesde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarmee ...

Solid Professionals neemt Hermes Partners over

Vanaf 1 september gaat onze zusterorganisatie Hermes | Partners, verder onder de vlag van Solid Professionals.

Solid Professionals is voor de derde keer een Best Workplace!

Solid Professionals mag zich voor de derde keer een Great Place to Work noemen! Geëindigd op de vijfde plek! Lees hier meer!

Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek….

AI consultancy Solid Professionals overgenomen door Amsterdam Data Collective

Amsterdam Data Collective en Solid Professionals slaan handen ineen om data science ambities nog sneller te realiseren.

Solid Professionals Maliebaanloop een groot succes!

Dit jaar waren wij trotse hoofdsponsor van de Maliebaanloop in Utrecht.

Solid Professionals is FD Gazelle 2019

Solid Professionals is alweer voor de vijfde keer één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Solid Professionals opent vestiging in Frankfurt

Per augustus hebben we een vestiging in Frankfurt. Lees hier waarom we het avontuur juist in die stad aan willen gaan!

#1 Team van Solid Professionals voorspelt aardbevingen in Kaggle Competition

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

In gesprek met: Accountmanager Jelte

Jelte werkt sinds 1,5 jaar als accountmanager bij Solid Professionals. In deze blog vertelt hij over zijn typische werkweek en zijn grootste uitdagingen.

We zijn Great Place To Work Certified 2019!

Solid Professionals heeft voor het tweede jaar op rij de Best Workplace certificering!

#Verwelkomen

Tim Marsman (Recruitment Consultant Solid Professionals) en Anouk de Vetter (Recruitment Consultant bij DNFS) zijn beide in januari 2019 begonnen binnen The Hup. Samen gingen zij…

In het nieuws – Nederlands Dagblad

Frans Tijssen (Nederlands Dagblad) schreef een column over onze deelname aan het programma BNR in Bedrijf - over cultuurbehoud bij groei van de organisatie.

In het nieuws – BNR In Bedrijf

BNR in Bedrijf was in januari 2019 te gast aan onze keukentafel. Partner Marcel van Wersch sprak over cultuurbehoud bij groei van de organisatie. #InBedrijf

Projectteam Great Place To Work van start!

Waarom Marco Koostra, Consultant Finance & Risk, besloot te "solliciteren" op de functie van crewmember Projectteam GPTW! #Topwerkgeverschap!