Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

2 December 2020 -

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie van Rick en wat het inhoudt om Young Professional te zijn en te werken bij ABN AMRO.

Starten met je baan in tijden van thuiswerken maakt het uitdagend om een connectie te maken met collega’s uit andere teams die je niet kent. Het gemis van persoonlijk contact met collega’s, de gesprekken bij de koffieautomaat en het spontaan brainstormen bij een whiteboard.

Rick: “Zeker voor iemand die onbekend is met de bank is het vaak niet helemaal duidelijk welke functies bepaalde collega’s hebben en waar zij mij mee verder kunnen helpen in mijn werk. Nog steeds verwar ik mensen en hun functies met elkaar, mede doordat ik geen beeld heb bij personen.”

Gerard: “Toen Rick net begon was mijn grootste uitdaging: Hoe zorg ik ervoor dat Rick na slechts 2 dagen op kantoor toch een goede begeleiding kan krijgen om onderdeel van het team te worden en zo snel mogelijk ‘echt’ aan het werk kan.“

Persoonlijk is Rick het meest trots op het feit dat hij in een relatief korte tijd heeft geleerd om voor het grootste gedeelte zelfstandig het werk uit te voeren. Mede dankzij de rest van het de mensen uit zijn team, die tijd vrij maken om hem te ondersteunen, dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden.

Rick: “Ondanks dat wij elkaar niet fysiek kunnen zien/spreken zijn we toch een hecht team gebleven, waarbij we elke dag een korte call hebben om het werk te bespreken. Zeker voor mij persoonlijk als ‘nieuwe’ is dit heel prettig voor de samenwerking.”

2020 heeft er dus ook voor gezorgd dat collega’s nieuwe en creatieve manieren zochten om contact te blijven houden met elkaar. Zo worden er nog steeds geregeld pubquizzen georganiseerd en plant men tijd in om een virtuele kop koffie te drinken.

Daarnaast hebben Gerard en Rick ook wekelijks een bila. Beiden vinden het goed om te zien dat ze ook zonder face-to-face contact nog wekelijks over persoonlijke ontwikkeling kunnen praten.

Rick: “Dat zegt wat over de openheid en sfeer die er binnen het team is.”

Als het aan Gerard ligt, zal er in 2021 verder worden gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling. “Hoe kunnen we verder groeien en op welke vlakken?”

Ondanks dat het thuiswerken zo zijn uitdagingen heeft, zitten er ook voordelen aan de hele situatie. 2020 was het jaar waarin we hebben aangetoond dat thuiswerken en online vergaderen goed kan werken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook een blijvende verandering zijn voor de komende jaren. Waar voorheen online aanschuiven bij een vergadering als ‘lastig’ werd gezien, wordt nu aangetoond dat ‘online’ ook prima werkt! Ook heeft het thuiswerken ons minder reistijd en filerijden opgeleverd.

Rick: “Zeker voor mij scheelt dit veel, aangezien ik aan de andere kant van het land woon ten opzichte van ABN AMRO. Maar ook privé is er nu ook tijd voor andere dingen, zoals het motorrijbewijs waar ik mee bezig ben en hopelijk voor geslaagd ben wanneer dit verhaal wordt gebruikt. En ook de personal trainer waar ik afgelopen jaar mee gestart ben.”

Volgens Rick is het leukste aan zijn functie het controleren van de data op basis van de gestelde eisen. Dit doet hij aan de hand van de vraag of de data voldoet aan de eisen die nodig zijn om systemen en rapportages zonder fouten te laten draaien.

Rick: “De complexiteit van de bank en de verscheidenheid aan stakeholders waar wij mee om moeten gaan maken mijn functie uitdagend. De snelheid ligt hoog dus je moet nieuwe dingen snel eigen maken. Daarvoor is het van belang dat je begrijpt met welke systemen en data je werkt. Binnen deze systemen en data kom je veel verschillende producten tegen die je moet (her)kennen om te kunnen begrijpen waar je mee werkt. Dit vergroot de complexiteit van het werk.”

Het is daarbij nodig om te weten welke stakeholders belangrijk zijn voor eventuele informatie. Je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en/of stakeholders. Daarnaast moet je met deze stakeholders samen kunnen werken. Elke stakeholder is anders, verwacht wat anders en heeft andere prioriteiten, maar ze helpen ons wel verder in ons proces. Om het gewenste resultaat te kunnen behalen moet je je flexibel opstellen en je snel kunnen aanpassen aan deze stakeholders.

Op dit moment is het team van Gerard veel bezig met het project Finance & Risk Architecture Alignment Initiative (FRAAI).

Gerard: “Het doel van dit project is om de processen, informatie en systemen van Finance & Risk zoveel mogelijk samen te voegen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van interne controle en externe rapportages.”

Ze houden zich bezig met het definiëren van data requirements, zodat deze binnen het gestelde control framework passen (data moet bijvoorbeeld compleet, accuraat en consistent zijn).

Een ander project waar ze zich nu mee bezighouden, is het Deposito Garantie Stelsel (DGS). Vanuit de toezichthouders is het straks verplicht om binnen drie dagen een rapportage op te kunnen leveren waarin duidelijk wordt wie, bij faillissement van de bank, recht heeft op zijn/haar banktegoeden (tot max. EUR 100.000). Ook hier definiëren ze data requirements, zodat deze binnen het gestelde control framework passen.

Rick treedt over een paar maanden, na afronding van zijn traineeship, vast in dienst bij ABN AMRO. Een mooi vooruitzicht. Het zou helemaal fijn zijn als we in 2021 weer naar kantoor mogen en we elkaar vaker in levende lijve kunnen spreken.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op