Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

2 December 2020 -

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie van Rick en wat het inhoudt om Young Professional te zijn en te werken bij ABN AMRO.

Starten met je baan in tijden van thuiswerken maakt het uitdagend om een connectie te maken met collega’s uit andere teams die je niet kent. Het gemis van persoonlijk contact met collega’s, de gesprekken bij de koffieautomaat en het spontaan brainstormen bij een whiteboard.

Rick: “Zeker voor iemand die onbekend is met de bank is het vaak niet helemaal duidelijk welke functies bepaalde collega’s hebben en waar zij mij mee verder kunnen helpen in mijn werk. Nog steeds verwar ik mensen en hun functies met elkaar, mede doordat ik geen beeld heb bij personen.”

Gerard: “Toen Rick net begon was mijn grootste uitdaging: Hoe zorg ik ervoor dat Rick na slechts 2 dagen op kantoor toch een goede begeleiding kan krijgen om onderdeel van het team te worden en zo snel mogelijk ‘echt’ aan het werk kan.“

Persoonlijk is Rick het meest trots op het feit dat hij in een relatief korte tijd heeft geleerd om voor het grootste gedeelte zelfstandig het werk uit te voeren. Mede dankzij de rest van het de mensen uit zijn team, die tijd vrij maken om hem te ondersteunen, dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden.

Rick: “Ondanks dat wij elkaar niet fysiek kunnen zien/spreken zijn we toch een hecht team gebleven, waarbij we elke dag een korte call hebben om het werk te bespreken. Zeker voor mij persoonlijk als ‘nieuwe’ is dit heel prettig voor de samenwerking.”

2020 heeft er dus ook voor gezorgd dat collega’s nieuwe en creatieve manieren zochten om contact te blijven houden met elkaar. Zo worden er nog steeds geregeld pubquizzen georganiseerd en plant men tijd in om een virtuele kop koffie te drinken.

Daarnaast hebben Gerard en Rick ook wekelijks een bila. Beiden vinden het goed om te zien dat ze ook zonder face-to-face contact nog wekelijks over persoonlijke ontwikkeling kunnen praten.

Rick: “Dat zegt wat over de openheid en sfeer die er binnen het team is.”

Als het aan Gerard ligt, zal er in 2021 verder worden gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling. “Hoe kunnen we verder groeien en op welke vlakken?”

Ondanks dat het thuiswerken zo zijn uitdagingen heeft, zitten er ook voordelen aan de hele situatie. 2020 was het jaar waarin we hebben aangetoond dat thuiswerken en online vergaderen goed kan werken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook een blijvende verandering zijn voor de komende jaren. Waar voorheen online aanschuiven bij een vergadering als ‘lastig’ werd gezien, wordt nu aangetoond dat ‘online’ ook prima werkt! Ook heeft het thuiswerken ons minder reistijd en filerijden opgeleverd.

Rick: “Zeker voor mij scheelt dit veel, aangezien ik aan de andere kant van het land woon ten opzichte van ABN AMRO. Maar ook privé is er nu ook tijd voor andere dingen, zoals het motorrijbewijs waar ik mee bezig ben en hopelijk voor geslaagd ben wanneer dit verhaal wordt gebruikt. En ook de personal trainer waar ik afgelopen jaar mee gestart ben.”

Volgens Rick is het leukste aan zijn functie het controleren van de data op basis van de gestelde eisen. Dit doet hij aan de hand van de vraag of de data voldoet aan de eisen die nodig zijn om systemen en rapportages zonder fouten te laten draaien.

Rick: “De complexiteit van de bank en de verscheidenheid aan stakeholders waar wij mee om moeten gaan maken mijn functie uitdagend. De snelheid ligt hoog dus je moet nieuwe dingen snel eigen maken. Daarvoor is het van belang dat je begrijpt met welke systemen en data je werkt. Binnen deze systemen en data kom je veel verschillende producten tegen die je moet (her)kennen om te kunnen begrijpen waar je mee werkt. Dit vergroot de complexiteit van het werk.”

Het is daarbij nodig om te weten welke stakeholders belangrijk zijn voor eventuele informatie. Je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden en/of stakeholders. Daarnaast moet je met deze stakeholders samen kunnen werken. Elke stakeholder is anders, verwacht wat anders en heeft andere prioriteiten, maar ze helpen ons wel verder in ons proces. Om het gewenste resultaat te kunnen behalen moet je je flexibel opstellen en je snel kunnen aanpassen aan deze stakeholders.

Op dit moment is het team van Gerard veel bezig met het project Finance & Risk Architecture Alignment Initiative (FRAAI).

Gerard: “Het doel van dit project is om de processen, informatie en systemen van Finance & Risk zoveel mogelijk samen te voegen om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag van interne controle en externe rapportages.”

Ze houden zich bezig met het definiëren van data requirements, zodat deze binnen het gestelde control framework passen (data moet bijvoorbeeld compleet, accuraat en consistent zijn).

Een ander project waar ze zich nu mee bezighouden, is het Deposito Garantie Stelsel (DGS). Vanuit de toezichthouders is het straks verplicht om binnen drie dagen een rapportage op te kunnen leveren waarin duidelijk wordt wie, bij faillissement van de bank, recht heeft op zijn/haar banktegoeden (tot max. EUR 100.000). Ook hier definiëren ze data requirements, zodat deze binnen het gestelde control framework passen.

Rick treedt over een paar maanden, na afronding van zijn traineeship, vast in dienst bij ABN AMRO. Een mooi vooruitzicht. Het zou helemaal fijn zijn als we in 2021 weer naar kantoor mogen en we elkaar vaker in levende lijve kunnen spreken.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals