De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’

13 January 2022 - Kathelijn Loos

Waar in 2020 werkgevers nog voldoende keus hadden uit geschikte nieuwe medewerkers, keerde dat in 2021 volledig om en kregen organisaties te maken met een zogeheten kandidatenmarkt.

Het wordt er niet makkelijker op om de juiste professionals te werven. We weten allemaal dat functies in de financiële sector aan verandering onderhevig zijn. De benodigde opleidingen en vaardigheden blijven veranderen en dat vraagt om een andere type professionals dan een aantal jaar geleden. Het onderwerp ‘Talent van de Toekomst’ staat steevast op de agenda van veel managementvergaderingen, maar eindigt vaak onderaan het prioriteitenlijstje.

Waar komt dit door? Zijn er echt andere prioriteiten of weten veel organisaties en managers gewoon niet waar ze moeten beginnen als het om dit onderwerp gaat?

Ik krijg steeds meer het vermoeden dat het vaak een gebrek aan kennis en duidelijkheid is. Wat moet dat ‘Talent van de Toekomst’ nu echt kunnen en doen?  In het verlengde daarvan kiezen veel organisaties ervoor om vacatures uit te zetten waarin onmogelijk veel eisen worden gesteld aan nieuwe collega’s.

De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’.
Een metafoor die ik regelmatig gebruik als het om dit onderwerp gaat.

 

Een metafoor die mogelijk herkenbaar is. Wat mij opvalt is dat veel werkgevers beter zijn geworden in het in vacatureteksten benoemen wat hen onderscheidt ten opzichte van andere organisaties in hetzelfde vakgebied. Ook in het beschrijven wat een beschikbare rol uitdagend en leuk maakt zie ik veel vooruitgang.

Maar toch zie ik het nog te vaak gebeuren in de sollicitatietrajecten, de twijfel slaat toe: “Is een senior toch niet beter? Moeten we toch niet nog even doorzoeken naar die ideale kandidaat; die inhoudelijke specialist, linkin pin tussen business & IT, bekend met PowerBI en een kei in stakeholdermanagement?”

Wanneer dat gebeurt daag ik je uit om even een stap terug te doen en je af te vragen welke vereisten nou echt het belangrijkst zijn voor jouw team en voor jouw organisatie. Een schaap met vijf poten mag dan aantrekkelijk lijken, maar loopt in de praktijk heel lastig en voegt niks toe. Door stil te staan bij hetgeen voor jouw team en de rol het belangrijkst is, breng je focus aan en verzeker je jezelf van een betere match. Wees nieuwsgierig naar wat iemand nog meer kan, maar vul vooraf niet in wat dat moet zijn. Zie het als een extra kracht die iets kan toevoegen.

Deze mindset zorgt ervoor dat er ruimte is om je te laten verrassen en inspireren. Misschien komt er iemand je organisatie binnen die iets toevoegt waarvan je niet wist dat het nodig was. Iemand die kijkt met een andere bril of het huidige team een dosis energie geeft waardoor er een positieve verandering op gang komt.

Ik wilde nog iets zeggen over dat bijzondere dier met vijf poten, maar misschien moet ik het maar metaforisch houden. Zo’n dier vind je niet, die ontdek je. Hoe harder je zoekt, des te kleiner de kans dat je een verrassende ontdekking doet.

Kathelijn Loos

Directeur

kathelijnloos@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 52 41 81 71
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’

Waar in 2020 werkgevers nog voldoende keus hadden uit geschikte nieuwe medewerkers, keerde dat in 2021 volledig om en kregen organisaties te maken met een…

Young Professional Marit over haar opdracht bij ABN AMRO

Marit Hansen rondt deze maand haar traineeship af via het Young Professional Programma van Solid Professionals. Ze vertelt over haar ervaringen op opdracht en de…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Kennis en jarenlange ervaring komen samen in het nieuwe Advanced Professional Programma van Solid Professionals

Solid Professionals heeft een Advanced Professional Programma ontwikkeld. Tim Marsman, Recruitment Consultant, interviewde directeur Kathelijn Loos.

275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan...

De 5 tips voor een successvolle online onboarding

5 onmisbare tips van onze trainees die zelf zijn gestart vanuit huis.

Mijn eerste opdracht als consultant

Lisanne Stolte is werkzaam als consultant finance & risk bij Solid Professionals. Ze deelt haar ervaringen als...

Young Professionals? UITVERKOCHT!

Het werven van Young Professionals is een kwestie van Timing. Judy legt uit waarom het belangrijk is hier al op tijd op in te spelen.