Datadriven Reporting

8 April 2020 - Willem van der Heijden,

In dit artikel delen wij onze visie over waar organisaties die toe willen naar een meer data gedreven rapportage bij stil zouden moeten staan. Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn het vullen van een Centraal Data Model (CDM) en hoe het hebben van een Target Operating Model (TOM) hieraan kan bijdragen. Daarbij staan we stil bij de inrichting van de informatie architectuur, waarbij de facetten data goverance, data quality, het ontsluiten van data en functionaliteiten van data- en rapportageplatformen aan bod komen.

Lees hier het gehele artikel van Willem van der Heijden over datadriven reporting.

Meer weten?

Uiteraard biedt de omschrijving in het artikel onvoldoende houvast om een adequate informatie-architectuur in te richten. Je hebt kennisgemaakt met onze visie op het opzetten van datagedreven rapporteren. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze ervaringen met het inrichten van een adequate informatie-architectuur of wil je jouw eigen ervaringen met ons delen? We komen graag met jou in gesprek.

Neem contact op met Willem van der Heijden

willem-van-der-heijden-associate-partner-solid-professionals

Willem van der Heijden

Associate Partner

willemvanderheijden@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 44 05 08 18
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Duurzaamheid in de financiële sector: Welk beleid zorgt voor het beste resultaat?

Het tegengaan van klimaatverandering is een hot topic dat bij steeds meer financiële instellingen hoog op de agenda staat. Een noodzakelijke ontwikkeling, want projecties laten…

Omgaan met de toenemende rapportagedruk

Sinds 2008 zijn er tal van nieuwe regels bijgekomen voor financiële instellingen. Deze blog gaat dieper in op ...

Implementatie van een data driven reportingstraat

De verticale- vs horizontale keten

Data governance in de rapportageketen

Hoe houd je grip op de rapportageprocessen en zorg je ervoor dat er adequate invulling gegeven wordt aan de toenemende rapportagevereisten?

Datadriven Reporting

Hoe kun jij als manager gehoor geven aan toenemende eisen aan de interne en externe informatievoorziening en tegelijkertijd de kosten minimaal houden?

De Maandeffectrapportage: alleen omdat het moet?

Het structurele nut van de Maandeffectenrapportage is scherp krijgen waar verbeteringen in de bestaande informatiehuishouding aangebracht kunnen worden.

Wat houdt zich verborgen in uw klantdata?

Datakwaliteit die op orde is zorgt ervoor dat je aan de vereisten vanuit de Wwft voldoet. Dit helpt daarbij.

De impact van artificial intelligence op de financiële sector

Solid Professionals consultants Vivienne Haring en Casper Rutjes schreven samen met Jelle Hockx van Hermes | Partners een artikel over de impact van artificial intelligence...