Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

4 April 2019 -

Naam: Tugba Cosgun
Functie: Sinds 19 november 2018 trainee Finance
Bij: ING

Wat is je rol bij ING?

Mijn huidige rol is Young Professional Regulatory Reporting. Wij zijn verantwoordelijk voor de verplichte rapportages die een bank moet leveren aan de Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank – de toezichthouders.

Je bent nog niet zo lang bezig, maar wat zijn dingen waarvan je nu al denkt: dat heb ik goed gedaan, daar ben ik trots op?

Voornamelijk de dingen die ik heb bereikt op het gebied van ‘agile way of working.’ Volgens het team werd er vroeger vaak afgekeken bij andere afdelingen en teams hoe zij iets deden, maar nu lopen we voorop. De feedback die ik heb gekregen is dat dat mede komt door mijn inzet, dus daar ben ik heel trots op! Ondanks dat ik nieuw ben, neem ik het team hierin mee. Ik weet waar dingen nodig zijn en speel hier op in. Zelf merk ik ook het effect dat dit heeft op de afdeling en dat maakt me trots.

En wat is dat effect?

Dat iedereen op een gegeven moment ziet hoe het moet gaan. We hebben nu bijvoorbeeld met borden gewerkt waarop stond wat er al gedaan is en wat we nog gaan doen. Het effect is ook dat je echt zelfsturende teams hebt. Eerst was het zo dat iedereen individueel aan een rapportage werkte, maar nu is er meer dat teamgevoel en wordt er gekeken naar hoe we het samen gaan doen. Dus van het individuele naar samen door inzichtelijk te maken wat de inhoud vraagt.

Welke bijdrage hebben je Talentmanager en de trainingen vanuit Solid Professionals hieraan geleverd?

Heel veel, vind ik. De Talent Manager komt elke maand langs en dan praat je met iemand die niet bij de ING werkt. Dus inhoudelijk kan je niet diep op dingen ingaan, maar dat is juist fijn want dan kan je er even uitstappen en een overview creëren zonder in details te treden. Dat is heel fijn om te hebben af en toe. Je haalt er andere inzichten en ideeën uit en je wordt op weg geholpen in het hele proces. Daarnaast zijn er natuurlijk nog trainingen, die zijn super. Je komt dan in contact met Young Professionals die bij de Rabobank werken of de ABN, en je hoort hoe zij dingen doen. Dat is hartstikke leuk. Zowel de trainingen als Talent Management zorgen ervoor dat je geen oogkleppen krijgt en ook de wereld buiten ING blijft zien. Dat heb je echt nodig. Mijn manager wil ook graag dat je om je heen blijft kijken en je openheid behoudt. Solid Professionals stimuleert deze openheid. Op een gegeven moment zit je er  echt diep in en bij Solid Professionals wordt je dan af en toe weer even naar de oppervlakte getrokken.

Hoe ben je eigenlijk in het YPP van Solid Professionals terecht gekomen?

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en daarnaast werkte ik als teamleider bij de Albert Heijn. Ik wilde eigenlijk doorgroeien binnen de Albert Heijn, maar dit ging niet zo snel omdat je veel processen moet doorlopen. In die tussentijd besloot ik daarom een profiel aan te maken op LinkedIn.  Al snel werd ik voor een gesprek uitgenodigd door Anouk Benders die recruiter is bij Solid Professionals. Het gesprek verliep erg goed en ze stelde me voor bij ING. Door haar inzet had ik er meteen een goed gevoel bij: het ging snel, er werd goed en betrokken met mij omgegaan en alles werd goed geregeld. Zodoende zit ik nu dus als Young Professional Regulatory Reporting bij ING!

Ben jij na het lezen van de blog van Tugba Cosgun enthousiast geworden en heb jij ook interesse in het Young Professional Programma? Lees hier meer! Of meld je aan voor een van onze inhousedagen!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals