Young Professional Marit over haar opdracht bij ABN AMRO

20 May 2021 - Marit Hansen

Marit Hansen rondt deze maand haar traineeship af via het Young Professional Programma van Solid Professionals. Ze vertelt over haar ervaringen op opdracht en de persoonlijke ontwikkeling die zij tijdens haar tijd bij Hypothekengroep van ABN AMRO heeft doorgemaakt.

Opdracht bij Hypothekengroep van ABN AMRO

Ik doe mijn traineeship binnen Finance van de Hypothekengroep van ABN AMRO op de afdeling Balansmanagement. De afdeling Balansmanagement heeft meerdere aandachtsgebieden, maar wij sturen voornamelijk de business op het vinden van de balans binnen de driehoek risico, rendement en volume. Hier sturen we aan/bij op veranderingen in de hypotheekketen. Aandachtsgebieden die in onze dagelijkse werkzaamheden terugkomen zijn onder andere; forecasting, secured funding, pricing van de hypotheekelementen, productontwikkeling, portefeuillemanagement, rentebeleid en wet- en regelgeving. Dit alles doen wij om tijdige en complete stuurinformatie te kunnen geven aan het management zodat zij optimaal geïnformeerd zijn om de juiste (strategische) beslissingen te kunnen nemen.

Het afgelopen (bijna) jaar heb ik mij binnen de afdeling Balansmanagement erg breed ontwikkeld. Zo heb ik mij onder andere verdiept in portefeuillemanagement, waarbij het doel het stabiliseren van de hypotheekportefeuille is. Wij analyseren de portefeuille ten aanzien van groei, afloop en opbouw en werken op grond hiervan diverse scenario’s uit. Daarnaast houd ik mij bezig met rentebeleid; inzicht verkrijgen in economische ontwikkelingen en een beeld vormen van de renteontwikkeling. Ook heb ik mij verdiept in de kostprijs van onze hypotheken. Beide eerder genoemde aspecten hebben invloed op de pricing van onze producten, waarbij marges, concurrentie en marktaandeel ambities een belangrijke rol spelen. Hier heb ik mij bezig gehouden met optimaliseren van een interne rapportage. Hierin worden de belangrijkste KPI’s gerapporteerd en onderbouwd en de belangrijkste interne en externe ontwikkelingen toegelicht.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik vind mijn werk interessant en uitdagend door de afwisseling in werkzaamheden die echt de diepte in gaan. Maar ook door de mogelijkheden die gericht zijn op de ontwikkeling van mijn eigen soft en hard skills. Dit wordt gestimuleerd door de cursussen en trainingen die Solid Professionals aanbiedt in combinatie met die vanuit het team. Als voorbeeld: binnen mijn team heb ik de Feedback Challenge geïntroduceerd waarbij we 12 weken lang 12 challenges zijn aangegaan, gericht op complimenteren en het geven, vragen en ontvangen van feedback. Ook ben ik aangesloten bij CARE en Young ABN AMRO (YAA). CARE is een werkstroom binnen Finance Hypothekengroep die, juist belangrijk in deze digitale tijd, online activiteiten en bijeenkomsten organiseert; zoals een kerstborrel, Koningsdagquiz of een digitale bierproeverij. Binnen YAA ben ik sinds kort bij de Marketing en Communicatie Commissie aangesloten om daar mijn steentje bij te dragen. Maar ook om mezelf op andere vlakken te ontwikkelen en nieuwe collega’s te leren kennen.

Mijn werk tijdens de corona periode

Helaas mogen wij tot na de zomer in ieder geval niet naar kantoor, dus werk ik vanuit mijn huis in Amsterdam. Gelukkig heb ik dankzij ABN AMRO en Solid Professionals een goede werkplek kunnen inrichten. Binnen ons team beginnen we elke werkdag met een dagstart. Hier geven we aan hoe onze ‘mood’ is, wat onze werkzaamheden voor die dag zijn en of we nog ergens tegen aanlopen/hulp bij nodig hebben. Hierdoor hebben wij op dagelijkse basis contact met alle directe collega’s. Daarnaast zijn wij sinds een paar weken begonnen om één dagstart per week wandelend te doen waarbij iedereen individueel inbelt (aanrader!). Ondanks dat we allemaal thuiswerken, proberen wij met het team elkaar eens in de zoveel tijd te zien door in kleine groepjes samen te komen en te wandelen. Dit heeft een positief effect op ons teamgevoel!

Kortom, ik ben heel blij dat ik de uitdaging ben aangegaan om dit traineeship binnen de Hypothekengroep van ABN AMRO te gaan doen en ben ik blij en trots dat ik binnenkort intern ga starten!

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

De zoektocht naar ‘het schaap met vijf poten’

Waar in 2020 werkgevers nog voldoende keus hadden uit geschikte nieuwe medewerkers, keerde dat in 2021 volledig om en kregen organisaties te maken met een…

Young Professional Marit over haar opdracht bij ABN AMRO

Marit Hansen rondt deze maand haar traineeship af via het Young Professional Programma van Solid Professionals. Ze vertelt over haar ervaringen op opdracht en de…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Kennis en jarenlange ervaring komen samen in het nieuwe Advanced Professional Programma van Solid Professionals

Solid Professionals heeft een Advanced Professional Programma ontwikkeld. Tim Marsman, Recruitment Consultant, interviewde directeur Kathelijn Loos.

275 Young Professionals: Het talent van de toekomst

Met trots kunnen we zeggen dat de 275e Young Professional is gestart in ons traineeship. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel starters aan...

De 5 tips voor een successvolle online onboarding

5 onmisbare tips van onze trainees die zelf zijn gestart vanuit huis.

Mijn eerste opdracht als consultant

Lisanne Stolte is werkzaam als consultant finance & risk bij Solid Professionals. Ze deelt haar ervaringen als...

Young Professionals? UITVERKOCHT!

Het werven van Young Professionals is een kwestie van Timing. Judy legt uit waarom het belangrijk is hier al op tijd op in te spelen.