Solid Professionals Solutions: In vier stappen klaar voor de toekomst

13 January 2021 - Leon Harbers, Joemi Willems

Solid Professionals heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het nieuwe onderdeel Solid Professionals Solutions. Dit is een onderdeel dat verschillende innovatieve oplossingen, op het gebied van finance, risk en data, brengt. De oplossingen zijn gericht op procesoptimalisatie, automatisering, datavisualisatie en risicobeheersing op de processen in jouw organisatie.

Oplossingen helpen bij beoogde veranderingen

Solid Professionals Solutions staat voor het gebruik van technologische toepassingen bij onze klant. Het is een katalysator voor onze klanten om technologie meer te gebruiken. De financiële sector is dynamisch en de interne structuur is altijd al uitdagend geweest, waarbij bedrijven processen continu moeten veranderen en verbeteren. Tegelijkertijd is er, met name vanuit toezichthouders, druk van buitenaf om de sector te veranderen. Het toepassen van technologische oplossingen helpt bij de beoogde verandering,” aldus Wim Meijer, partner van Solid Professionals.

Solid Professionals bestaat al sinds 2007 en is een gevestigde naam op het gebied van financiële dienstverlening. Vanuit de dienstverlening in de financiële sector ontwikkelt Solid Professionals nu ook technische en innovatieve kennis die, naast de consultancy dienstverlening, wordt ingezet voor het ontwikkelen van slimme technologische Solutions. Hiermee wil Solid Professionals klanten en medewerkers verbinden door het stimuleren van innovatie en ondernemerschap.

De stap naar een integrale dienstverlening

De ambitie van Solid Professionals is om integrale dienstverlening te bieden. Solid Professionals heeft zich altijd gericht op finance en risk projecten binnen de financiële sector. Data was hier al een onderdeel van, maar na de integratie met Hermes Partners (voormalige dochterbedrijf gespecialiseerd in data) zijn de onderdelen Data en IT nog nadrukkelijker aanwezig binnen de organisatie. We merken dat we vanuit ons bedrijf meer toegevoegde waarde leveren in de financiële sector als we ons niet enkel beperken tot human capital, maar ook technologische ontwikkelingen voor onze klanten faciliteren. Met Solid Professionals Solutions geven we invulling aan deze integrale dienstverlening door naast advies ook technologische oplossingen te bieden.” aldus Wim Meijer.

Door de jarenlange ervaring in de markt heeft Solid Professionals de kennis in huis om verschillende nieuwe technologieën te ontwikkelen en up-to-date te houden. Wim Meijer zegt hierover het volgende: “We hebben heel veel kennis van de markt en vakgebieden en we ontwikkelen constant mee met de Solutions. De Solutions richten zich specifiek op de omgeving waar we al jaren werkzaam in zijn en ons heel erg thuis in voelen. Hierdoor zal er ook altijd passende expertise zijn voor de verschillende type opdrachten.”

Solid Porfessionals Solutions. Procesoptimalisatie, Automatisering, datavisualisatie en Risicobeheersing

Toekomstbestendige oplossingen

Solid Professionals Solutions biedt op dit moment verschillende innovatieve oplossingen aan gericht op procesoptimalisatie, automatisering, datavisualisatie en risicobeheersing op processen. De Quick Scan is geïntroduceerd om te identificeren waar processen van klanten verbeterd kunnen worden. Op basis van deze analyse kunnen met Robotic Process Automation (RPA) de foutgevoelige en handmatige stappen in het proces worden gerobotiseerd. De output van de processen wordt grafisch inzichtelijk gemaakt door toepassing van data visualisatie technieken. Om uiteindelijk te kunnen aantonen dat de klant in control is op haar processen is het Key Control Dashboard ontwikkeld (in samenwerking met Yellowtail Conclusion).

Op de vraag hoe de toekomst van Solid Professionals Solutions eruitziet, zegt Wim Meijer het volgende: “2020 was een jaar waarin we veel hebben geleerd over het ontwikkelen van onze Solutions. We hebben een mooi fundament en de eerste projecten zijn succesvol afgerond. De ambitie voor 2021 is om Solid Professionals Solutions een van onze belangrijkste speerpunten te maken en als bedrijf en afdeling te groeien.”

Meer weten over Solid Professionals Solutions en de Quick Scan?

Vul hier je gegevens in of neem contact op met Leon Harbers.

 

leon-solid-foto

Leon Harbers

Business development consultant

leonharbers@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 57 54 43 91
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Stap uit je tunnelvisie

Solid Professionals biedt integrale dienstverlening. Solid Professionals Solutions staat voor het gebruik van technologische toepassingen bij onze klant. Hiermee willen we klanten en medewerkers verbinden…

Procesoptimalisatie: hoe pak je dat aan?

In de loop der jaren heeft Solid Professionals Consulting veel procesoptimalisatietrajecten succesvol afgerond. We hebben hiermee de doorlooptijd van rapportages kunnen verkorten door het inzetten…

Solid Professionals Solutions: In vier stappen klaar voor de toekomst

Solid Professionals heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in het nieuwe onderdeel Solid Professionals Solutions. Dit is een onderdeel dat verschillende innovatieve oplossingen, op het…

Procesoptimalisatie: dit heb je nodig

In dit artikel komen drie consultants van Solid Professionals aan het woord over hun ervaringen bij projecten ...

How we built the model to help you make a sustainable choice

We built a database with 2000+ clothing brands with a sustainability rating. In this article, we walk you through the interesting parts of the process.

Could Artificial intelligence help you buy sustainable clothing?

Since the horrible Dhaka collapse in 2013, the situation concerning working conditions has somewhat improved and clothing brands are trying to make a change. However…

Procesbeheersing: nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden

Hoe combineer je de traditionele en nieuwe mogelijkheden van procesbeheersing? En hoe pak je dit als bedrijf aan?

Starten met AI, zo makkelijk kan het zijn

Het gebrek aan rekencapaciteit is een veelgehoord argument om niet te starten met AI. Maar is dat terecht?

AI, de juiste kennis op het juiste moment

De verschillende fases van volwassenheid van AI binnen organisaties en welke mensen horen daarbij?