Interview met young professional Sjors Zewald

18 May 2019 -

Waar werk je en wat doe je?

Sjors Zewald werkt bij ABN AMRO op de Consolidatie afdeling. Deze afdeling valt direct onder de IFRS reporting afdeling van de bank en houdt zich voornamelijk bezig met het analyseren van de maandcijfers van rapporterende entiteiten, het coördineren van verschillende rapportageprocessen binnen de bank, het consolideren van de maandelijkse cijfers en met het rapporteren van data naar zowel interne als externe stakeholders. Een van deze externe rapportages is bijvoorbeeld het jaarverslag van de ABN AMRO Group, waar onze afdeling de financial review van schrijft.

Hoe ben je met ons in contact gekomen?

“Na de afrondende fase van mijn master in Financial Management werd ik benaderd via LinkedIn. Mijn universiteit bevond zich in Engeland en na ruim een jaar studeren had ik mijn scriptie ingeleverd. Toen ik samen met mijn studievrienden onderweg was naar Nederland en wij een koffiebreak namen, ontving ik een bericht. Judy Rotering vroeg of ik een kop koffie wilde drinken om te praten over de mogelijkheden binnen het Young Professional Programma. Naast haar perfecte timing werd in het gezellige gesprek al snel duidelijk dat er meerdere leuke functies beschikbaar waren die perfect aansloten op mijn interesses en gevolgde studies. Uiteindelijk kwamen wij op mijn huidige functie bij ABN AMRO en nog steeds erg gelukkig met deze keuze.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

“Als deelnemer van het Young Professional Programma krijg je een persoonlijke talentmanager. Met deze talentmanager heb je in principe een keer per maand een coaching sessie waar je naast je persoonlijke ontwikkeling ook ingaat op de zaken waar je tegenaan loopt in je werkzaamheden. Dit draagt enorm bij aan je persoonlijke groei. Daarnaast is je talentmanager altijd bereikbaar als je ergens tegenaan loopt op werk. Zo kreeg ik middenin mijn Young Professionals Programma op privégebied een enorme klap te verwerken. Mijn talentmanager heeft mij hier heel erg bij geholpen door ruimte te creëren en extra op te letten. Deze persoonlijke aandacht en begeleiding maakt Solid Professionals een geweldige werkgever.”

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

“De trainingsavonden zijn vooral gefocust op soft skills. Deze volg je met een groep mensen met verschillende achtergronden. Dit maakt de trainingen erg gezellig. Daarnaast biedt Solid Professionals ruimte om een training of opleiding naar keuze te volgen. Zo kun je eventuele gaten in je kennis opvullen waar je tijdens je werkzaamheden enorm profijt van hebt. De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest.”

Hoe zou je Solid Professionals omschrijven aan mensen die het bedrijf niet kennen?

“Ik zou Solid Professionals beschrijven als een jong energiek bedrijf vol diverse, gezellige en hardwerkende mensen die als een team samenwerken. Natuurlijk zit ik het grootste gedeelte van mijn tijd bij ABN AMRO, maar ik voel mij altijd thuis bij Solid Professionals. Wij, de young professionals, zijn altijd welkom om te komen borrelen en/of een bootcamp te volgen.”

Hoe zou je andere, nieuwe Young Professionals willen enthousiasmeren om deel te nemen aan het Young Professional Programma?

“Als je net afgestudeerd bent en gaat beginnen aan je eerste fulltime baan, kan de overgang tussen je studententijd en het werkende leven groot zijn. Het Young Professional Programma kan je net die extra begeleiding geven om deze overgang succesvol en leuk te maken! Daarnaast is het een goede kans om in slechts 1 jaar een enorme persoonlijke ontwikkeling te maken waar je de rest van je leven de vruchten van plukt!”

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals