Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

10 February 2021 -

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in het traineeship bij Solid Professionals?

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren?

Laura: Heel gemakkelijk. Makkelijker dan ik dacht. Erg snel! Zowel bij Solid Professionals zelf, als bij ABN AMRO. Binnen no time was ik aangemeld voor mijn profiel bij Solid Professionals en niet veel later kreeg ik al de eerste vacature toegestuurd. Die paste meteen perfect bij mij. De ‘inside info’ die ik van de accountmanagers van Solid Professionals kreeg, was erg nuttig. Ik wist daardoor goed waar ik aan toe was tijdens mijn gesprekken bij ABN AMRO. Heel fijn!

Sanne: Het sollicitatieproces ging heel goed! Het ging allemaal redelijk snel. Wat ik fijn vond was dat Solid Professionals je erg goed voorbereid op het interview. De accountmanager keek met een kritische blik met mij mee en ik kon alle vragen stellen die ik wilde. Hierdoor ging ik goed voorbereid naar het interview en voelde ik me een stuk zekerder.

Hoe werd je ontvangen?

Laura: Gelukkig konden wij de eerste dag op kantoor afspreken voor praktische zaken als het ophalen en instellen van de laptop. Zo kon ik ook meteen face-to-face kennismaken met Sanne en met Chris (Scrum master van Tikkie). Ook de eerst weken konden wij worden ingewerkt op kantoor. Hier zat namelijk een beetje haast achter. De collega die op dat moment onze functie had, ging ons halverwege december verlaten. Ik heb geen idee hoe het was geweest als we dit allemaal vanuit huis hadden moeten doen. Doordat we op kantoor zaten konden we toch al een beetje van de sfeer proeven bij Tikkie. Lekker informeel, korte lijnen en enthousiaste, hardwerkende mensen. Al met al was de ontvangst erg positief!

Sanne: Zelfs in Corona tijden konden wij dus wel heel even naar kantoor. Dat was fijn in verband met het inwerken. Dat gaat face to face to een stuk makkelijker. De collega’s waar we mee werken zijn erg open en helpen je graag als je duidelijk uitlegt wat je vraag is. Ook al werkten we verder veelal online, toch werden we warm ontvangen.

Waarom heb je voor Solid Professionals gekozen?

Laura: Ik heb voor Solid Professionals gekozen vanwege het feit dat je een persoonlijk pakket van cursussen mag volgen (in plaats van een standaard pakket) en omdat het traineeship geen schools karakter heeft. Daarnaast heeft zeker ook het salaris een rol gespeeld.

Sanne: Het gevoel zat goed. De courses van het Data Traineeship spraken mij heel erg aan en verder wordt er ook goed gekeken naar zelfontwikkeling.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals