Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

10 February 2021 -

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in het traineeship bij Solid Professionals?

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren?

Laura: Heel gemakkelijk. Makkelijker dan ik dacht. Erg snel! Zowel bij Solid Professionals zelf, als bij ABN AMRO. Binnen no time was ik aangemeld voor mijn profiel bij Solid Professionals en niet veel later kreeg ik al de eerste vacature toegestuurd. Die paste meteen perfect bij mij. De ‘inside info’ die ik van de accountmanagers van Solid Professionals kreeg, was erg nuttig. Ik wist daardoor goed waar ik aan toe was tijdens mijn gesprekken bij ABN AMRO. Heel fijn!

Sanne: Het sollicitatieproces ging heel goed! Het ging allemaal redelijk snel. Wat ik fijn vond was dat Solid Professionals je erg goed voorbereid op het interview. De accountmanager keek met een kritische blik met mij mee en ik kon alle vragen stellen die ik wilde. Hierdoor ging ik goed voorbereid naar het interview en voelde ik me een stuk zekerder.

Hoe werd je ontvangen?

Laura: Gelukkig konden wij de eerste dag op kantoor afspreken voor praktische zaken als het ophalen en instellen van de laptop. Zo kon ik ook meteen face-to-face kennismaken met Sanne en met Chris (Scrum master van Tikkie). Ook de eerst weken konden wij worden ingewerkt op kantoor. Hier zat namelijk een beetje haast achter. De collega die op dat moment onze functie had, ging ons halverwege december verlaten. Ik heb geen idee hoe het was geweest als we dit allemaal vanuit huis hadden moeten doen. Doordat we op kantoor zaten konden we toch al een beetje van de sfeer proeven bij Tikkie. Lekker informeel, korte lijnen en enthousiaste, hardwerkende mensen. Al met al was de ontvangst erg positief!

Sanne: Zelfs in Corona tijden konden wij dus wel heel even naar kantoor. Dat was fijn in verband met het inwerken. Dat gaat face to face to een stuk makkelijker. De collega’s waar we mee werken zijn erg open en helpen je graag als je duidelijk uitlegt wat je vraag is. Ook al werkten we verder veelal online, toch werden we warm ontvangen.

Waarom heb je voor Solid Professionals gekozen?

Laura: Ik heb voor Solid Professionals gekozen vanwege het feit dat je een persoonlijk pakket van cursussen mag volgen (in plaats van een standaard pakket) en omdat het traineeship geen schools karakter heeft. Daarnaast heeft zeker ook het salaris een rol gespeeld.

Sanne: Het gevoel zat goed. De courses van het Data Traineeship spraken mij heel erg aan en verder wordt er ook goed gekeken naar zelfontwikkeling.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op