Mannen lachen achter laptop op de bank

Binden van jong talent

Als je zoveel uit de kast haalt om jong talent te vinden, dan wil je voorkomen dat ze binnen een jaar weer vertrekken. En toch blijkt in de praktijk dat hier vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Onderzoek wijst namelijk uit dat maar liefst 61% van hoogopgeleide werknemers binnen twee jaar van werkgever verandert na de start van hun eerste baan. Maar hoe bind je jong talent aan jouw organisatie?

Meer weten? Let's talk!

Gen Z binden

Om te weten wat jong talent bindt aan jouw organisatie is het essentieel om hun waarden en prioriteiten te begrijpen. Voor deze generatie is inclusiviteit vanzelfsprekend en diversiteit een absolute meerwaarde. Ook vindt Gen Z het belangrijk dat bedrijven niet alleen bezig zijn met hun eigen financiële belang, maar ook iets terug doen voor de wereld. Is inclusiviteit of MVO in jouw organisatie geen onderwerp dat écht leeft? Dan kan je als werkgever wel meer salaris bieden, maar dat is op de lange termijn niet de oplossing.

Door hun hang naar stabiliteit nemen ze minder financiële risico’s dan hun voorgangers en gaan ze eerder voor baanzekerheid. Tegelijkertijd, als je een Gen Z’er niet inspireert of uitdaagt, daalt hun motivatie snel. En als ze vinden dat ze niet goed behandeld worden? Dan doen ze niet moeilijk over stoppen.

Lees verder over generatiemanagement

Behoud je internationale Gen Z-medewerker

Om internationale Gen Z’er te binden aan je organisatie moet je diversiteit als organisatie omarmen en actief bevorderen. Laat ze welkom voelen en stimuleer een diverse omgeving. Creëer een cultuur waarin internationale werknemers hun achtergrond kunnen vieren en zich gewaardeerd voelen. Leer als over de culturele achtergronden van je internationale Gen Z-medewerkers.

Wat is de voertaal binnen je organisatie? Engels? En wordt dit ook door het team gesproken aan de lunchtafel, of valt iedereen terug in het Nederlands. Door dit aan te passen toon je respect en helpen je aanpassen aan de nieuwe omgeving.

Internationale werknemers hebben hun eigen uitdagingen, zoals heimwee en culturele aanpassing. Het is belangrijk dat je dit erkent en bied hier ondersteuning in wanneer nodig.

Onze talentmanagers hebben een training gevolgd om internationals beter te kunnen coachen en om hun managers daarover te kunnen adviseren. Zo helpt de talentmanager een team, dat steeds internationaler wordt, om cultureel onbegrip weg te nemen op de werkvloer.

Lees verder over internationale teams 

15+ jaar ervaring in toptalent binden

Met meer dan 15 jaar ervaring begrijpen we volledig wat het talent van nu motiveert en waar hun behoeften liggen. Onze dagelijkse interacties met deze talenten en hun leidinggevenden geven ons inzicht in hoe hun behoeften en verwachtingen van elkaar verschillen. Deze kennis stelt ons in staat om het juiste talent voor jouw team te vinden en verbinden we ze voor langere tijd aan jouw organisatie. Bedrijven als ABN AMRO, ING, Athora en APG gingen je voor.

Man met koffie in gesprek

Werven, binden en begeleiden

In het hele proces van het werven tot aan het afronden van de traineeship, begeleiden wij met maatwerk de young professional en de manager.

Onze diensten

Young professionals

Jonge Finance, Risk, Data & IT talenten worden vanaf dag 1 onderdeel van jouw team en door ons begeleid. Na 2 jaar detavast-constructie zijn ze kosteloos over te nemen.

Lees verder

Young consultants

Op zoek naar flexibele op- en afschaling van capaciteit? Onze Finance & Risk consultants, van junioren tot diegenen met enkele jaren ervaring, gaan op projectbasis verandertrajecten aan.

Lees verder

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je het best talent kunt binden en hoe dit jouw organisatie toekomstbestendig maakt? Sabine vertelt je er alles over.

Plan een gesprek in