Man kijkt lachend weg met koffie in zijn hand

Young professionals

Onze young professionals zijn klaargestoomd om aan de slag te gaan in jouw team! Ze zijn opgeleid in de richting van Finance, Risk, Data & IT en worden intensief begeleid door onze talentmanagers. Na het 2-jarig traineeship kunnen zij op basis van een detavast-constructie voor langere tijd aan de slag in jouw bedrijf.

Plan een gesprek in

Onze partners

Waarom onze young professionals?

De voordelen:

 

  • Geen tijd nodig voor het werven en selecteren van geschikte kandidaten.

  • Continuïteit: young professionals gaan na tweejarig traineeship kosteloos in dienst (95% succesratio).

  • Doorontwikkeld programma met focus op professionele en persoonlijke groei.

  • Intensieve begeleiding door talentmanagers.

Lees meer over het programma
Vrouw presenteert data

Ontzorging

Jong talent is schaars. En tijd om hen goed te begeleiden heb je vaak niet. In ons programma neemt een van onze talentmanagers deze begeleidende rol op zich en fungeert als sparringpartner voor jou als manager.

Benieuwd hoe onze talentmanagers jou ontzorgen? Lieke, head of talentmanagement, vertelt je er alles over.

Met ruim 15 jaar ervaring begrijpen we volledig wat deze groep motiveert en waar hun behoeften liggen. Deze expertise stelt ons in staat om goed talent te werven voor jouw team, hen hun volle potentie te benutten dankzij onze intensieve begeleiding en voor de lange termijn te binden aan jouw organisatie.

In de praktijk

Tevreden klanten als ABN AMRO, ING, Athora en APG gingen je voor. Lees over de samenwerking met Peter Ahsmann van ABF, onderdeel van ABN AMRO.

"Solid Professionals neemt ons de uitdaging uit handen om young professionals op te leiden tot allround business analisten. Samen met de coaching biedt dit ontzorging."

Wesley in der Maur
Chapterlead ING

"De meeste young professionals blijven bij ons werken nadat hun traineeship is afgerond. Op mijn vorige afdeling zijn ze alle drie nog steeds in dienst."

Peter Ahsmann
IT engineering lead

Meer weten over onze young professionals?

Ben je benieuwd naar onze aanpak en wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We denken graag met je mee!

Plan een gesprek in

Veelgestelde vragen

Waar in Nederland kunnen wij young professionals inzetten?

Onze young professionals staan klaar om aan de slag te gaan in alle delen van het land. Hoewel de meerderheid van onze klanten zich in de Randstad bevindt, zetten wij onze young professionals in op locaties door heel Nederland.

Voor welke functies kunnen we een young professional inhuren?

Onze young professionals zijn opgeleid om aan de slag te gaan als junioren in onder andere de volgende functies: IT-engineer, quantitative risk analyst, model developer, finance process analyst, controller, portfolio manager, functional specialist CISO, data engineer, business developer, IT realisation officer, risk manager en actuary. Zoek jij jong talent voor een andere functie in Finance, Risk of Data & IT? Ook dan helpen we je graag bij het vinden van de juiste match.

Hoelang duurt de periode van de aanvraag tot de start van de young professional?

Na jouw contactaanvraag plannen we een gesprek om je behoeften en uitdagingen te bespreken. Zodra we een duidelijk beeld hebben wie jij zoekt voor jouw team, duiken we in onze talentpool om de perfecte match te vinden die goed aansluit bij jouw hulpvraag. In de meeste gevallen ontvang je binnen enkele dagen een shortlist van geschikte kandidaten, soms zelfs al binnen een paar uur.

 

Nadat we de profielen samen besproken hebben, plannen we de sollicitatiegesprekken in. Is het een match? Dan voeren wij een algemene screening uit op de achtergrond van de kandidaat en organiseren we een introductie met een van onze talentmanagers. Samen zetten we een ontwikkelplan op voor de komende twee jaar, zodat de young professional al vanaf dag één jouw team kan versterken!

Wat is een detavast constructie?

Met onze detavast constructie kun je de young professional na de inzetperiode kosteloos in dienst nemen. Dit model combineert de flexibiliteit van detachering met een duurzame oplossing voor jouw team. Doordat de focus van het traineeship ligt op de overname van de kandidaat, investeer je vanaf het begin in een langetermijnstrategie voor jouw afdeling.

Hoe houden jullie het opleidingsprogramma up-to-date?

Wij bemiddelen al jaren in de financiële sector tussen young professionals en een breed scala aan opdrachtgevers. Dagelijks spreken wij managers uit de branche, waardoor wij precies weten wat er speelt en waar de behoeftes liggen. Daarbij zijn we voortdurend in gesprek met onze young professionals over wat zij prettig vinden aan ons programma en waar we in kunnen verbeteren. Zo passen we ons programma continu aan op behoefte van de generatie van nu.

Waarom kiezen young professionals voor jullie traineeship?

Dat heeft vooral te maken met de manier waarop ons traineeship is opgebouwd. Een young professional gaat direct aan het werk op één afdeling voor een periode van twee jaar, zonder een verplichte interne opleidingsperiode. Wij nemen alleen young professionals aan die een studie hebben afgerond die aansluit bij de functie die ze gaan invullen. De theoretische kennis die zij nodig hebben om te starten hebben zij dus opgedaan tijdens hun studie. Via ons programma krijgen ze precies datgene wat ze nodig hebben om succesvol te zijn op de werkvloer.

 

Daarnaast zijn wij de enige partij die zich volledig richt op starters die aan de slag willen in de financiële sector en hebben we een mooie beoordeling van 4,6* op Google en 4,4* op Glassdoor. We zorgen goed voor onze young professionals; we bieden één van de hoogste salarissen in de markt en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook staan we bekend om het goed in kaart brengen van de wensen en eisen van de kandidaat én werkgever, waardoor we een echt goede match kunnen maken. Niet alleen op de inhoud, maar ook op de persoonlijke klik.