Vrouw aan het werk achter computer

Traineeship vs consultancy

Ben je onlangs afgestudeerd en wil je werken bij een bank, verzekeraar of pensioenfonds? Dan zit je bij ons goed! Je kan kiezen voor ons 2-jarig traineeship of voor het 3-jarig consultancy programma. Benieuwd wat de overeenkomsten en verschillen zijn, zodat je weet wel traject bij jou past?! We leggen het je uit.

Onze partners

Traineeship programma

Je gaat direct aan het werk met ons tweejarige traineeship. Tijdens deze periode focus je op jouw persoonlijke ontwikkeling, krijg je nieuwe hard én soft skills, bouw je een netwerk op en word je intensief begeleid door jouw eigen talentmanager. We hebben functies in de vakgebieden Finance, Risk, Data en IT. Benieuwd naar de voordelen? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Check het verhaal van Alexander, werkzaam bij ABN AMRO.

Consultancy programma

Je begint met werken bij grote multinationals waar je de kans krijgt om te netwerken en nieuwe mogelijkheden voor je carrière te creëren. Je bent zowel onderdeel van het team bij de klant, als onderdeel van jouw consultant-collega’s bij ons!

Lees over het 1e werkjaar van consultant Robbert Woldring.

De verschillen:

  • Het traineeship duurt twee jaar. 🆚 Het consultancyprogramma duurt drie jaar. De 1e twee jaar volg je een vast trainingsaanbod en in jaar drie ga je je specialiseren.
  • Gedurende het traineeship werk je op één afdeling bij één opdrachtgever. 🆚 Als consultant werk je aan tijdelijke opdrachten. De opdrachten duren gemiddeld 6 tot 9 maanden.
  • Na het traineeship ga je in dienst bij de opdrachtgever, zoals ABN AMRO, ING of APG. 🆚 Na het consultancy programma ga je als senior consultant aan de slag bij een van onze labels RiksSphere of FirmC
  • Bij het traineeship werk je fulltime bij de opdrachtgever 🆚 Als consultant kom je regelmatig met je consultancy-team terug op ons kantoor in Utrecht .
Man en vrouw kijken elkaar lachend aan achter laptop

Trainingsprogramma

Welk traject je ook kiest, iedereen volgt in het 1e jaar bij ons dezelfde trainingen. Ons programma zorgt ervoor dat jij razendsnel je inhoudelijke kennis, maar ook je persoonlijk leiderschap en netwerkskills verder ontwikkelt. Daarnaast besteden we aandacht aan het vinden van de juiste werk-privébalans.

Persoonlijk Leiderschap 🌟

Binnen het programma neem je deel aan verschillende groepstrainingen waarmee jij inzicht krijgt in jouw kwaliteiten en blinde vlekken. Je ontdekt waar je energie van krijgt en hoe je dit kan doortrekken in je werk. Hierdoor  krijg je helder wat je ambities zijn en hoe je hier vorm aan kan geven. Je wordt geïnspireerd en uitgedaagd door interessante gastsprekers, interactieve oefeningen en trainingen door middel van beweging.

Netwerken 🤝

Netwerken helpt in jouw carrière en in je privéleven. Je komt terecht bij een (corporate) startup of bij een grote multinational, maar altijd in de financiële sector. En één ding is zeker, je gaat veel mensen ontmoeten! Om te zorgen dat je mede-trainees, andere consultants en alumni ontmoet om ervaringen met elkaar te delen, organiseren wij regelmatig events. Zo is netwerken niet alleen nuttig, maar ook gezellig!

Goede werk-privébalans ⚖️

Onze generatie heeft continu te maken met stress en vermoeidheid. Volgens een onderzoek van het CBS uit 2022 geeft bijna de helft van gen Z’ers aan zich burned out te voelen door de hoge werkdruk. Wij helpen je door bewust bezig te zijn met werkgeluk, stress, gezondheid en daarmee het vinden van de juiste werk-privébalans.

Persoonlijk opleidingsbudget

Naast het vaste trainingsprogramma, krijg je jaarlijks een opleidingsbudget om jouw hard skills te ontwikkelen. Samen met je talentmanager en manager bepaal je hoe je dit inzet. Hierbij staan jouw ambities centraal. Belangrijk is wel dat je opleidingen kiest die passen bij de functie en omgeving waar je werkt. Je laat dus de trainingen aansluiten op de kennis, technische vaardigheden en tools die je nodig hebt in jouw functie, maar nog niet bezit.

Trainingen die je kan volgen zijn onder andere: CFA, VBA, Access, Power BI, Machine Learning, Artificial Intelligence en projectmanagement trainingen.

Collega's chillen op de vloer

Begeleiding door talentmanager of performance manager

Tijdens het traineeship of het consultancy programma word je begeleid door jouw eigen talentmanager of een performance manager. Dankzij deze persoonlijke aandacht leer je veel over je kwaliteiten en hoe je jouw talent het best kan benutten. Maar ook wat jouw blinde vlekken zijn en hoe je omgaat met valkuilen. Iedere maand spreken jullie elkaar 1-op-1 en kijken jullie naar jouw ontwikkeling in je hard en soft skills. Daarnaast hebben jullie het over ‘Hoe zorg je voor een goede werk-privébalans?’ of ‘Hoe zorg je dat je zo snel mogelijk up-and-running bent?’

Man en vrouw zitten te lachen achter laptop

Na afronding van je traineeship

Tijdens het traineeship ben je één of twee jaar bij ons in dienst. All done? Dan treed je in dienst bij de opdrachtgever waar je al werkt.

Nadat je het traject hebt afgerond ben je expert in het vakgebied dat jij ambieert en ken je jouw drijfveren en valkuilen. Ook heb je een sterk netwerk opgebouwd binnen én buiten het bedrijf waar je voor werkt.

Ready als consultant!

Met het 3-jarig consultancyprogramma en het brede scala aan klantopdrachten krijg je een stevige allround basis tot senior consultant. Na drie jaar kan je de overstap maken naar een van de consultancy-labels. Of groei je door naar managing consultant binnen Solid Professionals.

Ben jij er al uit?

Reageer dan op de vacature voor junior consultant of één van onze traineeships. Toch nog vragen? Neem dan contact met ons op en onze recruiters helpen je verder.

Stuur ons een berichtje!