Onze bijdrage aan de maatschappij

Structurele betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit sinds onze oprichting structureel door steun te geven aan Tika Foundation. Dit zijn projecten voor kansarme kinderen in Nepal, waar twee van onze medewerkers – Marcel van Wersch en Lucette Peereboom – nauw bij betrokken zijn.

Maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers

Naast de structurele steun aan Tika Foundation kunnen medewerkers jaarlijks goede doelen inbrengen. Afgelopen najaar hebben zes collega’s een pitch voorbereid voor enkele goede doelen waar zij zich persoonlijk bij betrokken voelen of waar ze vrijwilliger zijn. Vervolgens worden er op basis van stemming door alle medewerkers doelen gekozen die een donatie ontvangen. Het managementteam was onder de indruk van alle presentaties en besloot alle onderstaande doelen komend jaar financieel te ondersteunen.

Stichting Vlinderkind

Vlinderkind Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Deze stichting heeft als doel om onderzoek naar de genezing van Epidermolysis Bullosa (EB) financieel te ondersteunen. EB (ook wel vlinderziekte genoemd) is een groep erfelijke, nog ongeneeslijke, huidaandoeningen. Naast financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek zet deze stichting zich met hart en ziel in om een leven met EB draagbaar te maken.

Stichting Present

Stichting Present - Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Stichting Present. Stichting Present gelooft namelijk dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving, maar vaak een verbindende schakel missen. Present wil die schakel zijn en biedt de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Meer weten over Stichting Present Utrecht.

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS NEderland - Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.

Oudezijds 100

Oudezijds 100 Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Oudezijds 100 is een leefgemeenschap die in de binnenstad van Amsterdam een gastvrij thuis biedt. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, begeleid wonen, maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden en werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De woongemeenschap functioneert hierin als ‘groot gezin’ en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

2TimesDutch Foundation

2TimesDutch Foundation Is een foundation ontstaan uit de behoefte om iets voor de hulpbehoevenden, met name kinderen, te doen in Marokko op een vertrouwde & transparante manier. Alle projecten die 2TimesDutch Foundation ondersteunt ontvangen geen subsidie van de overheid. Alles verloopt via social media, binnen 3 maanden is de Facebookpagina uitgegroeid tot bijna 1000 leden. En er komen elke dag nieuwe leden bij. De invulling voor elk project wordt samen met de leden bepaald.

Stichting Vrienden van Het Dijkhuis

Onderdak en veiligheid voor alle jonge moeders, zwangere vrouwen en kinderen.

Overige maatschappelijke projecten van Solid Professionals

Daarnaast worden er wekelijks 2 fruitmanden bij ons op kantoor bezorgd van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu.

Met onze Join the Pipe waterflessen dragen we bij aan het besparen op plastic wegwerp flessen. Tegelijkertijd wordt er per waterfles die wij uitdelen één fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Voor de allerarmste kinderen waar op school geen water of goede sanitaire voorzieningen zijn en kinderen uit hun hand drinken, is een drinkfles een effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Join the Pipe is de eerste community van kraanwater drinkers met als droom een eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld.

Verder scheiden wij ons afval zoveel mogelijk en gebruiken wij 100% gerecycled papier om op te printen – wat we overigens het liefste zo weinig mogelijk doen.

Solid Professionals en MVO de afgelopen jaren

In 2017 bestond Solid professionals 10 jaar. Dit is gevierd met deelname aan de Roparun samen met het destijds 50 personen tellende team. Begin juni 2017 ging een grote afvaardiging van onze organisatie richting Parijs om de ruim 500 kilometers als team af te leggen en geld op te halen voor mensen met kanker. Het werd een enorm succes: er is meer dan 22.000 euro opgehaald! Lees hier meer over de roparun of bekijk onze aftermovie.

Gekozen goede doelen 2016:

Gekozen goede doelen 2015: