Onze maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid is voor Solid Professionals erg belangrijk. Wij vieren binnen onze organisatie successen, maar deze successen worden pas echt een succes als je dit kan delen met anderen. Dit doen we met mensen in de samenleving die het wat minder goed hebben getroffen qua (kans op) succes in hun leven, opleiding of carrière. Want van delen worden wij pas echt blij.

MVO binnen het Solid Professionals Care & Share Programma

Het Solid Professionals Care & Share Programma zorgt er voor dat wij vanuit een veilige basis delen wat wij hebben. Dit kan een collega van het Recruitment team zijn die tijd en kennis investeert in een sollicitatietraining van een vluchteling of een collega die sponsoring zoekt voor een sportteam. Het programma is opgezet om medewerkers vanuit intrinsieke motivatie iets te laten betekenen voor andere mensen of goede doelen.

MVO-Solid-Professionals

Tika Foundation: een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Voor elke ‘persoon die wij blij maken met een nieuwe baan’ doen wij een donatie aan Tika Foundation, waar een kansarm kind in Nepal een half jaar van naar school kan. Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is namelijk een prachtig land, maar het is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Het land is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht.

Investeren in onze eigen medewerkers als onderdeel van succes

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. Solid Professionals investeert veel in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen en de bootcamps in de gym in de achtertuin.  Of de maandelijkse yogalessen, de mogelijkheden voor de bedrijfshockey competitie en deelname aan de Roparun in ons Jubileumjaar (2017)

Het isFruitful Office logo  niet voldoende om alleen te investeren in sport, maar ook in voeding. Bij Solid Professionals op het kantoor zorgen we voor fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu. En in samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika. Onze gezonde lunch op kantoor wordt verzorgd door de Buurtboer.

Ook kiest Solid Professionals voor “eerlijke koffie”Logo-80-days-solid-professionals van 80 Days​80 Days is een bedrijf wat koffiebonen direct van lokale boeren in Nepal koopt. Op deze manier neemt 80 Days de tussenschakels uit de keten weg en krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor hun bonen. Hierdoor werken we mee aan betere leef en werkomstandigheden voor boeren in Nepal. De vele kopjes koffie die wij dagelijks wegdrinken zijn daardoor niet alleen “eerlijk”, maar ook heel erg lekker!

Zo vinden wij het ook belangrijk om de ontwikkeling van onze medewerkers op intellectueel gebied te stimuleren. Solid Professionals biedt haar medewerkers een jaarlijks boekenbudget aan bij Youbedo. Medewerkers zoeken zelf boeken uit die hen inspireren of die zij nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door bij YouBeDo een boek aan te schaffen steun je met 10% van je aankoopbedrag een goed doel naar keuze.

Solid Professionals bedrijfsfietsen

Vanaf nu zie je ons in Utrecht fietsen op onze bedrijfsfietsen die zijn gemaakt door BrandBikes. De fietsen zorgen voor directe herkenbaarheid in het Utrechtse straatbeeld. De bedrijfsfietsen zullen worden ingezet voor afspraken in de buurt en voor het pendelen naar bijvoorbeeld onze klantafspraken in de stad of een boodschap bij de supermarkt. De fietsen zijn gepoedercoat in de Penitentiaire Inrichting in Almere en de assemblage is gedaan door deelnemers van 50|50 Workcenter van het Leger des Heils.  Ook van deze manier om bij te dragen aan sociaal maatschappelijk projecten worden wij blij.

Overige maatschappelijke projecten van Solid Professionals

Succes in onze samenleving heeft ook een keerzijde. In deze tijd van vervuiling en global warming vinden wij het als Solid Professionals belangrijk ook op dat vlak onze verantwoordelijkheid te nemen, zodat toekomstige generaties ook kans op succes hebben. Dit doen we door afval te scheiden, zoveel mogelijk paperless te werken, ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken en vaker voor fiets en/of OV te kiezen.

Solid Professionals en MVO de afgelopen jaren

In 2017 bestond Solid professionals 10 jaar. Dit is gevierd met deelname aan de Roparun samen met het destijds 50 personen tellende team. Begin juni 2017 ging een grote afvaardiging van onze organisatie richting Parijs om de ruim 500 kilometers als team af te leggen en geld op te halen voor mensen met kanker. Het werd een enorm succes: er is meer dan 22.000 euro opgehaald!

Daarnaast was er elk jaar de mogelijkheid voor alle medewerkers van Solid professionals om zelf een goed doel in te dienen. Iets waar men zich persoonlijk betrokken bij voelen, waar ze vrijwilliger waren, etc. Tijdens een pitch mogen medewerkers uit de doeken doen waarom dit goede doel zo van belang is om te steunen. Iedereen binnen de organisatie mag meestemmen en de goede doelen met de meeste stemmen ontvangen dat jaar een donatie.
In ons jubileumjaar 2017 waren er maar liefst zes goede doelen, die allemaal een financiële vergoeding kregen: Stichting VlinderkindStichting Present, Stichting ALS Nederland, Oudezijds 100, 2TimesDutch Foundation en Stichting Vrienden van het Dijkhuis. Gekozen goede doelen uit 2016 waren Stichting Vlinderkind en Stichting Jarige Job.