Data Driven Finance & Risk

Data Driven Finance & Risk

De financiële sector verandert snel naar een data driven sector. Toenemende regeldruk aan de ene kant en innovatieve, technologische mogelijkheden gecreëerd door data science en robotics (RPA) aan de andere zorgen voor continue uitdaging en aanpassingsvermogen.

Wij hebben een sterk trackrecord op het thema Data Driven Finance & Risk binnen de financiële sector. Hierdoor kennen we de uitdagingen waar de sector voor staat en weten wat er nodig is om deze uitdagingen duurzaam het hoofd te bieden.

Inrichten van een Data Driven Finance & Risk oganisatie

Het goed inrichten van data gedreven organisatie is een complex proces – je hebt te maken met tal van bronnen en stakeholders, verschillende dataketens, eisen rondom compliance en security, en meer. In onze visie zijn de volgende zaken in de eerste plaats belangrijk:

  • Het omvormen van bestaande proces- en datasilo’s naar maximaal geautomatiseerde data gedreven processen, waarbij menselijke interventies tot een noodzakelijk minimum zijn teruggebracht.
  • Het ontsluiten van data naar een gemeenschappelijk dataplatform, dat toegang biedt tot de fijnmazige, eenduidige informatie die hoogwaardige analyses en rapportages mogelijk maakt.
  • Een gemeenschappelijk en geüniformeerd datamodel, dat zorgt voor ondubbelzinnige en consistente data met bijbehorende definities geborgd met in het ontwerp geborgde reconciliaties.
  • Het inrichten van datamanagement en zo de beheersing van (de kwaliteit van) data te organiseren en te borgen.

Meer weten over het inrichten van een Data Driven Finance & Risk organisatie?

Ben je benieuwd naar wat Solid Professionals voor op het gebied van Data Driven Finance & Risk voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Jeroen van der Sluis. Hij gaat graag met je in gesprek.

Voormalig bankier Jeroen van der Sluis klaar voor nieuwe uitdaging

Jeroen van der Sluis