Mannen lachen achter laptop op de bank

Over ons consultancy programma

Ons consultancy programma rust op drie pijlers: persoonlijk leiderschap, consultancy skills en sectorkennis. Gedurende ons driejarige programma word je begeleid door een performance manager in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je begint met werken bij grote multinationals waar je de kans krijgt om te netwerken en nieuwe mogelijkheden voor je carrière te creëren. Alle opdrachten zijn gebaseerd op klantvragen en duren gemiddeld zes tot negen maanden.

Consultancy rollen

Als consultant vervul je diverse en impactvolle rollen binnen het Finance en Risk domein. Je leidt belangrijke projecten, zoals risicobeoordelingen bij de Volksbank, de ontwikkeling van financiële modellen voor ING, en softwareontwikkelingsprojecten bij ABN AMRO.

Je tackelt complexe vraagstukken rond financiële data, verbetert rapportageprocessen en draagt verbetervoorstellen aan. Als consultant werk je aan thema’s zoals nieuwe wet- en regelgeving, procesoptimalisatie, het verhogen van datakwaliteit en het verfijnen van rapportages.

In projectmanagementrollen neem je de leiding over grootschalige initiatieven bij pensioenfondsen en stuur je procesoptimalisaties aan bij toonaangevende banken. Als consultant groei je van een analytische starterspositie naar een leiderschapsrol.

Je scherpt je consultancyvaardigheden aan door gerichte training en praktijkgerichte coaching. Daarnaast bouw je aan je persoonlijk leiderschap, wat je ontwikkeling versnelt en je constant uitdaagt om jezelf te overtreffen.

Wat je van ons kunt verwachten

Ons consultancyteam is een hechte groep professionals die graag kennis en ervaringen uitwisselen. Om ervoor te zorgen dat je kennismaakt en een band opbouwt met medeconsultants en andere collega’s binnen onze organisatie, organiseren we:

  • Regelmatig een lunch met het team waar we onze ervaringen bij onze opdrachten bespreken
  • Sociale evenementen met activiteiten en inspiratie
  • Culturele evenementen waar we iets uit onze verschillende culturen delen, zoals gerechten uit iemand zijn of haar thuisland
  • Kennisdelingssessies 
  • Een vaste terugkomdag bij ons op kantoor in Utrecht 
  • Gebruik van de sportschool in de achtertuin van ons kantoor
  • In-house sportlessen
man-vrouw-laptop

Jaar 1: Basis en verkenning

Persoonlijk leiderschap:
Het eerste jaar begint met een deep dive in jouw persoonlijk leiderschap en mentale weerbaarheid. Je wordt uitgedaagd in een veilige omgeving en je verkent het onderwerp kwetsbaarheid. Met de focus op MBTI-profilering (een model dat je helpt je persoonlijkheidstype te ontdekken) bereid je je voor op de uitdagingen en dynamiek van het consultancy vak.

Consultancy vaardigheden:
Je versterkt je consultancy skills door gerichte trainingen in verschillende gebieden. Je verfijnt je vaardigheden in storytelling voor het kunnen geven van sterke presentaties, verbetert je probleemoplossend vermogen, en leert effectief stakeholdermanagement en projectmanagementtechnieken, inclusief agile-werkmethodologieën. Daarnaast scherp je je vaardigheden in consultative selling aan en leer je hoe je requirements voor je projecten opstelt.

Sector kennis:
Je verdiept je in de diverse afdelingen en financiële producten van de bank en ontwikkelt vaardigheden in het opstellen van financiële rapportages en risicomanagement. Via ons leerplatform ‘Solid Academy’ versterk je je technische skills door cursussen in Excel, SQL, gegevensbeheer, Power BI en Tableau te volgen.

Jaar 2: Vaardigheden verdiepen en specialisatie

Persoonlijk Leiderschap:
Dit jaar verbeter je jouw leiderschapskwaliteiten door je te verdiepen in transitiegericht leiderschap. We gaan een stap verder met geavanceerde MBTI-trainingen, positieve denktechnieken, intervisie met collega’s en transsectionele analyse, die cruciaal zijn voor je groei als effectieve leider.

Consultancy vaardigheden:
Dit jaar ga je aan de slag met het verfijnen van je communicatieve vaardigheden, leer je effectief navigeren door complexe beleidsstructuren en scherp je je probleemoplossend vermogen aan. Je hebt de kans om je te certificeren als Agile Product Owner en Lean Six Sigma Green Belt, terwijl je ook vaardigheden ontwikkelt in landschapsanalyse en integratie van kennis over duurzaamheid en klimaatrisico’s.

Sector kennis:
Je specialiseert je in datawarehouseconcepten en gegevenskwaliteitsmanagement, beide essentieel voor nauwkeurige financiële analyse en effectieve besluitvorming.

Jaar 3: Aanpassing en personalisatie

In het derde jaar kies je een richting waarin jij je volledig in door ontwikkelt. We bieden trainingen aan die perfect aansluiten bij jouw individuele ontwikkelingsbehoeften en carrière ambities. Dit jaar focust op het praktisch toepassen van je kennis in echte werksituaties. Verder verdiep je je in vakgebieden die jouw passies en professionele doelen ondersteunen. Je geeft je eigen leertraject vorm te geven, zodat je aan het einde van het programma als een veelzijdige en deskundige consultant naar voren kunt treden.

Toekomstige rollen als consultant

Het driejarige consultancyprogramma, met een breed scala aan klantopdrachten, biedt een stevige basis om je te ontwikkelen tot een volwaardige consultant. In de eerste twee jaar bouwen we aan de fundamenten van je kennis en vaardigheden. In het derde jaar specialiseer je je binnen je gekozen expertisegebied.

Na het voltooien van het programma staan er diverse carrièremogelijkheden voor je open: je kunt doorgroeien naar een positie binnen een van de consultancy labels van ons moederbedrijf The Hup, of je kunt als managing consultant bij Solid Professionals aan de slag.

RiskSphere: senior bedrijfsconsultancy met een focus op milieu- en duurzaamheidsrapportages.

Firm C: senior bedrijfsconsultancy gericht op datagedreven Finance & Risk.

Managing consultant: je neemt de leiding en biedt begeleiding en coaching aan junior consultants binnen het programma.

We bieden een ruim opleidingsbudget waardoor je de vrijheid hebt om relevante leertrajecten te volgen, zoals de CFA of gespecialiseerde trainingen, die bewezen effectief zijn voor je ontwikkeling.

Vragen over ons consultancy programma?

Wil je aan de slag als consultant stuur ons een berichtje. Heb je behoefte om  te sparren? Neem dan contact op met recruiter Sifra!

Stuur ons een berichtje!