Ontbijtsessie

Sfeerimpressie Ontbijtsessie Solid Professionals 15 november 2018

Op donderdag 15 november 2018 organiseerden we alweer de 11e editie van onze Ontbijtsessie. Deze ochtend ontmoetten we onze relaties in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. We hadden een inspirerend ochtendprogramma met een goed ontbijt, actuele onderwerpen en interessante sprekers. Met Jeroen Dijsselbloem als hoofdspreker en drie interessante break-out sessies door auteur en spreker Martijn Aslander, triatleet Marc Herremans en onze eigen AI specialisten.

 Bekijk de sfeerimpressie

Jeroen Dijsselbloem als hoofdspreker 

Gastspreker-Ontbijtsessie-Solid-Professionals-Jeroen-Dijsselbloem--Jeroen Dijsselbloem: voormalig minister van Financiën (tot 2017) en voormalig voorzitter van de Eurogroep (2018). Hij is een ervaren econoom en politicus die een aantal openbare functies heeft bekleed, waaronder die van adviseur van de Nederlandse minister van Landbouw (1996-1998). Ook was hij van 1993 tot 1996 beleidsmedewerker voor de PvdA  en gemeenteraadslid in Wageningen (1994-1997). Van 2000 tot en met 2012 was hij lid van de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement.  

Break-out sessies tijdens Ontbijtsessie

Na het plenaire gedeelte met Jeroen Dijsselbloem, bieden we onze relaties de mogelijkheid om tussen 10.15-11.15 uur naar één van de volgende drie break-out sessies te gaan:

Martijn-Aslander-breakout-sessie-ontbijtsessie-2018Martijn Aslander – De effecten van kennisdeling en de netwerkeconomie op de financiële sector

Stand-up filosoof en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij is auteur en recentelijk is zijn nieuwste boek Hoe bouw je een Hunebed verschenen. Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.
De ‘nieuwe renaissance’, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottom-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden voor moeilijke vraagstukken. Wil je nog eens nalezen waar Martijn Aslander over heeft gesproken?

Marc-Herremans- breakout-sessie-ontbijtsessie-2018Marc Herremans – Persoonlijk leiderschap: Doelen realiseren en omgaan met tegenslag

Een van de bekendste triatleten van België die in een rolstoel deelneemt aan deze sport.
Nadat zijn jeugd in het teken stond van sport, kreeg Marc in 2002 tijdens een trainingskamp een ongeluk. De diagnose van de artsen, complete dwarslaesie met verlamming van borst tot tenen als gevolg. Hierdoor zag hij zijn grote droom in duigen vallen – 1e worden tijdens de Ironman triatlon van Hawaii. Marc besloot ondanks alles te vechten voor zijn 3 wensen op de Bucket list: het winnen van de Ironman van Hawaii, het rijden van de Crocodile Trophy en papa worden. Hij trainde harder dan ooit tevoren, besteedde dagelijks tijd aan zijn revalidatie en begon met de opstart van de To Walk Again foundation. In 2006 werd hij wereldkampioen Ironman triatlon. Benieuwd naar het filmpje van Marc Herremans?

Consultants-over-machine-learning-ontbijtsessie-2018Consultants Solid Professionals – De kansen, risico’s en ethische dilemma’s van machine learning

Casper Rutjes, Viviënne Haring en Sophie Smits – Consultants Finance & Risk die zich toespitsen op machine learning binnen Artificial Intelligence in de dagelijkse werkzaamheden bij hun opdrachtgevers. Wanneer is machine learning ontstaan, waar staan we op dit moment en waarom is het juist nu zo populair? Wat zijn de praktische toepassingsmogelijkheden binnen de financiële sector? Een interactieve discussie over de risico’s en ethische dilemma’s van machine learning. Bekijk de presentatie van onze specialisten AI – Machine Learning.

Muziekgebouw aan ’t IJ locatie Ontbijtsessie

Muziekgebouw aan t IJ-locatie-ontbijtsessieIn het prachtige Muziekgebouw aan ’t IJ ontvingen wij onze klanten voor een inspirerende ochtend die in het teken stond van verbinding, kennisdeling en inspiratie.

Ontbijt met inhoud

Ieder jaar organiseert Solid Professionals een ontbijtsessie voor klanten en relaties. Hierin worden in een open en ongedwongen setting onderwerpen aangestipt op het gebied van inhoud (Risk & Finance) en uitvoering (Project & Program Management). De doelgroep beslaat primair (senior) management en adviseurs binnen de Finance & Risk van diverse industrieën.

Programma ontbijtsessie 

Veelal ziet onze ontbijtsessie er als volgt uit.

08.00 – 09.00 uur: Ontvangt met koffie, thee en ontbijt
09.00 – 10.00 uur: Gastspreker
10.00 – 10.15 uur: Koffie/thee pauze
10.15 – 11.15 uur: Gastspreker of Break-out sessies
11.15 – 11.30 uur: Centrale afsluiting
11.30 – 12.00 uur: Proostmoment en uitloop

Benieuwd naar voorgaande ontbijtsessies?

In 2017 hebben wij ons 10-jarig jubileumjaar gevierd met onze klanten en relaties op donderdag 2 november 2017 met een bijzondere ontbijtsessie in De Fabrique in Utrecht.

Bekijk hier het sfeerverslag van de ontbijtsessie editie 10

Neem ook eens een kijkje in ons kenniscentrum, hier vind je diverse papers, video’s en recente blogs van onze consultants. Over Machine Learning, IFRS-17, GDPRNon-financial RiskDatakwaliteit en nog veel meer.

Bekijk kenniscentrum

Interesse om de ontbijtsessie bij te wonen?

Neem dan contact met ons op via 030-2400511 of stuur een e-mail naar Elsemiek Ariëns.

Reviews ontbijtsessies:

  • ‘Verfrissend’, ‘Mindblowing’, ‘Uitstekend’, ‘Energiek’, ‘Top geregeld’, ‘Eye opener’
  • “Erg inspirerend! Exclusieve locatie, interessante sprekers en een leuk publiek.”
  • “Interessante spreker, opvallend thema”
  • “Het was een prikkelend verhaal”
  • “Waardevol, inspirerend en verfrissend!”
  • “Inspirerend, goed georganiseerd en altijd gezellig om bij te praten met oude bekenden.”
  • “Leuk initiatief. Inhoudelijk sterk en gezellig.”