Interview met young professional Bregje Klomp

29 April 2020 -

Wat is je achtergrond qua studie?

Mijn naam is Bregje Klomp en ik heb biologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, met een focus binnen mijn studie op informatica.

Zou je kunnen vertellen hoe je bij Solid Professionals terecht bent gekomen?

Natuurlijk! Ik heb destijds, na het zien van de website, een email verstuurd omdat ik niet helemaal voldeed aan de eisen qua vooropleiding. Daarna heb ik een telefonisch gesprek met Esther gehad.  Hier kwam vervolgens uit dat het toch wel zin had om op een echt gesprek te komen. Ik heb namelijk biologie gestuurd, maar altijd wel een interesse in de IT gehad. Tijdens het kiezen voor een bachelor heb ik hier ook nog over nagedacht, maar toch voor biologie gekozen. Binnen mijn studie ben ik wel de informatica kant opgegaan. Na het afronden van mijn bachelor, ben ik een half jaartje aan de slag gegaan bij defensie. Maar halverwege dacht ik, ik wil dit eigenlijk helemaal niet doen. Ik had namelijk veel meer zin om een traineeship te doen. De traineeship bij Solid Professionals trok me aan omdat die, in tegenstelling tot veel andere traineeships, al van enige voorkennis over IT uitging. Dit vond ik leuk omdat ik al wel wat ervaring had. 

En hoe is de sollicitatieprocedure verlopen?

Dit is eigenlijk heel snel gegaan. Ik had mijn cv opgestuurd naar verschillende bedrijven, en een week later had ik mijn eerste gesprek bij Solid Professionals. Het contact met Solid Professionals heb ik als erg prettig ervaren. Voor mijn gesprekken hebben we namelijk nog telefonisch contact gehad, om eens te kijken met wie ik precies contact zou hebben en waar ik tijdens het gesprek op moest letten. Dus dat was erg fijn. Ook was het fijn dat er geregeld werd dat ik twee van de gesprekken telefonisch kon voeren, toen ik nog op vakantie was. Er werd echt goed met me meegedacht!

Kan je wat vertellen over de beginperiode? Hoe heb je dat ervaren?

Ik ben dus als support engineer bij Kendu (Kendu is een app die persoonlijk vermogensbeheer makkelijk toegankelijk maakt) aan de slag gegaan. Hier zou ik operations achtige taken gaan uitvoeren, maar dit is voornamelijk klantenservice werk geworden. Dat vond ik zelf wat minder prettig, maar daar kreeg ik wel snel begeleiding van mijn talentmanager Lieke bij. Hier keken we samen naar hoe we dit konden gaan oplossen. In eerste instantie hebben we vooral gekeken naar wat ik op de korte termijn kon gaan doen, zodat ik het wat leuker zou gaan vinden. En ook gekeken naar wat ik al kon aangeven zodat het zou verbeteren. Helaas zat die verbetering er niet echt in.  Dus toen ben ik op gesprek gegaan met Lieke en mijn leidinggevende. Hier kwamen we op een andere functie uit en daar zit ik nu. Ik vond het heel fijn om met Lieke hierover te praten, zij wist goed wat er aan de hand was en kon mij goed advies geven. Ik heb er niet zo veel moeite mee op zelf actie te ondernemen, maar het is wel heel fijn als er iemand even met je meekijkt!

Hoe kijk je tegen de trainingen en andere onderdelen van het Young Professionals programma aan?

De trainingen vind ik vaak heel leuk! Bij een training als MBTI moest je van tevoren wat voorbereiding doen, waarmee je tijdens de training aan de slag ging. Hierdoor wist ik wat me te wachten stond, en dan krijg ik er echt zin in. Bij andere trainingen kwam er wat minder voorbereiding aan te pas. Dan wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en of ik het leuk zou gaan vinden. Maar achteraf vond ik ook deze training heel nuttig en leerzaam!
Ook was het leuk om de andere trainees te ontmoeten. Verder had je ook nog POP, ofwel persoonlijk ontwikkelingsplan. Deze vond ik persoonlijk best wel lastig, omdat er een aantal vragen inzaten waar ik gewoon niet zo goed een antwoord op wist. Daarnaast speelde er ook nog andere dingen, waardoor de gesprekken met Lieke vooral daar over gingen. Ik vond de training MBTI zelf het meest interessant. Het was namelijk heel leuk om te zien hoe andere mensen nou ik elkaar zaten. Je beseft hier heel goed dat mensen heel anders tegen verschillende dingen aan kunnen kijken. En dat is natuurlijk heel belangrijk als je met mensen samenwerkt!

Zou je het traject wat je zelf nu hebt bewandeld aan andere mensen aanraden?

Ja absoluut! Ik vond het heel erg fijn. Zeker omdat het best wel wennen is om vanuit de universiteit ineens op kantoor te zitten. Het was erg fijn om daarin wat begeleiding te krijgen, over dingen als spanningen aanpakken in je team aan en dergelijke. De waarde van zo’n traineeship zit hem dan ook niet alleen maar in het vinden van de plek, maar ook echt de begeleiding die erbij komt kijken. De persoonlijke aanpak is erg prettig. Samen werd er gekeken naar wat er voor mij nodig is en wat ik fijn vind om mee te werken. Zo ben ik naast mijn 32 uur werken, ook nog acht uur per week bezig met zelfstudie.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals