Interview met young professional Aaron de Jong

19 November 2019 -

Kan je wat vertellen over jezelf en je achtergrond qua studie?

Ik ben Aaron de Jong, 24 jaar en ik kom uit Huizen. Ik ben na de havo naar het hbo gegaan, daar heb ik Information Engineer gestudeerd. In het derde jaar van de studie kon ik kiezen of ik software engineer wilde worden of dat ik meer de business of consultant kant op wilde gaan. Ik heb toen gekozen voor de consultant kant, namelijk BIM (Business IT Management). Dit sluit mooi aan op mijn functie van Business IT Consultant bij a.s.r. verzekeringen. Ik werk in het Claims team bij de afdeling Informatiemanagement voor Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben hier al een jaar geleden gestart. Ik ben door een van de recruiters benaderd via LinkedIn. Op het moment dat ik afgestudeerd was, heb ik even twee weken gewacht. Daarna heb ik mijn LinkedIn profiel op ‘beschikbaar’ gezet. Zeg maar, mijn Tindersite helemaal opengezet. Ik kreeg veel berichten van verschillende mensen of ik langs wilde komen. In totaal ben ik bij drie of vier bedrijven langs geweest, maar uiteindelijk heb ik voor Hermes | Partners gekozen.

Waarom heb je uiteindelijk voor Solid Professionals gekozen?

Ik had al een aantal bedrijven weggestreept. Solid Professionals bleef daarna over, samen met een ander IT Consultancy bedrijf. Solid Professionals bood grote partijen, zoals a.s.r. verzekeringen en ABN AMRO. Maar wat mij het meeste aantrok, was het uitgangspunt dat je na twee jaar intern gaat. Ik vind het belangrijk om bij een bedrijf te blijven en daar te groeien en te leren. Ik vind het ook heel fijn dat jullie een Young Professional programma aanbiedt. Dit is voor mij ook meteen de meerwaarde om het via jullie aan te gaan. Je krijgt ondersteuning en je staat er niet alleen voor.
Er was wel een kleine twijfel. Deze lag niet zo zeer bij het bedrijf zelf, maar meer op het feit dat ik een keuze moest maken over mijn toekomst, namelijk over mijn ‘echte baan’. Dit is natuurlijk meer dan een simpele beslissing. En ik vond het lastig om te beslissen over het in zee gaan met een tussenpartij. Ik was heel benieuwd wat ik hiervan zou merken. Moet ik er veel voor inleveren en wat krijg ik ervoor terug? Wat zijn de kleine lettertjes? Uiteindelijk heeft een van de recruiters mij duidelijk uitgelegd wat het allemaal inhoudt. Bijvoorbeeld dat je niks hoeft in te leveren en je wordt ook niet mogelijk ergens anders geplaatst. Het is gewoon echt de bedoeling om bij a.s.r. verzekeringen te werken, maar dan met ondersteuning van Hermes | Partners. Het idee dat ik daar goed zou zitten, was voor mij doorslaggevend.

Hoe is je ervaring tot nu toe?

In het afgelopen jaar heb ik niet echt problemen gehad. Maar het is wel altijd fijn dat Lieke, mijn talentmanager, elke maand langskomt en de mogelijkheid biedt om je hart te luchten. Deze gesprekken zijn altijd informeel en leuk! Ze vraagt door waar je zelf eigenlijk al was gestopt met antwoorden, waardoor je dieper gaat nadenken over bepaalde zaken. Dat vind ik fijn aan een talentmanager. Je merkt echt dat je gewoon een tussenpartij hebt. Het voelt niet als extra en je kan gewoon je ding doen, want het is niet zo dat jullie elke week op de stoep staan. Het heeft de juiste verhoudingen. Ik heb uiteindelijk de juiste keuze gemaakt. Als ze het over een jaar opnieuw vragen, dan zou ik het zo nog een keer doen.

Wat vond je van de verschillende trainingen die je hebt gevolgd en zie je resultaten in je ontwikkeling?

Er waren meerdere trainingen. De ene was meer toepasbaar dan de andere. Zo hadden we bijvoorbeeld SQL, een Banking Game en personal branding. De leukste vond ik de trainingen zoals MBTI, personal branding, waarbij ik werd uitgedaagd om na te denken over mijn eigen softskills. Dit zijn dingen die je toepasbaar maakt binnen een bedrijf. Je leert dat ook wel enigszins op de werkvloer, maar de training heeft mij geholpen om extra stappen te zetten binnen het bedrijf. Hierdoor ben ik anderen en mezelf beter gaan begrijpen.

Hoe zou je het traineeship van Solid Professionals omschrijven aan mensen die het niet kennen?

Bij een traineeship had ik zelf het idee dat je een soort stage aan zou gaan. Je bent natuurlijk nog steeds een junior Consultant die ingewerkt moet worden binnen a.s.r., zoals ieder ander, maar dit is wel een zelfstandige functie. Bij het traineeship van Solid Professionals word je echt als consultant neergezet en niet als een stagiair. Je bent dus een specialist, maar ondertussen krijg je de extraatjes vanuit Solid Professionals. Zo zou ik het uitleggen. Je moet je niet laten afschrikken door het label traineeship, want je bent echt een volwaardig collega. Ik zou het traineeship dan ook aan iedereen aanraden.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals