Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

8 October 2020 - Judy Rotering,

Vorige maand startte onze 275e young professional. Dat betekent dat wij in de afgelopen 10 jaar 275 jonge talenten aan een baan hebben geholpen. De meeste zitten nu op prachtige plekken en daar zijn wij natuurlijk trots op! Maar hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer, Senior Financial- en Risk Data Analyst bij Rabobank en Bas de Wit, Financial Restructurer MKB en Grootzakelijk bij ABN AMRO. Beiden zijn nog steeds werkzaam binnen dezelfde bank waar ze vijf jaar geleden via ons programma gestart zijn. Wij vroegen ze naar hun ervaringen en naar de stappen die ze sindsdien gezet hebben.

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je gezet binnen Rabobank?

Thijs: Ik ben bij de Rabobank begonnen als financieel rapporteur. Een internationale organisatie zo groot als de Rabobank is natuurlijk erg complex en bestaat uit meerdere bedrijfsonderdelen die onder de paraplu “Rabobank” vallen. Mijn team houdt zich voornamelijk bezig met de rapportages van de internationale tak van de bank. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende bedrijfsonderdelen in Noord-Amerika, London en Azië waar de Rabobank ook actief is. Om aan verplichtingen van regelgevers te voldoen en om het bedrijf goed te kunnen managen moet er op maandelijkse basis een pakket aan financiële gegevens beschikbaar worden gesteld. Dit is heel leerzaam voor mij geweest omdat ik zo heb kunnen leren hoe het bedrijf georganiseerd is en waarin de Rabobank actief is.

Nadat ik dit een jaar heb gedaan, heb ik mij kunnen aansluiten bij een project om de rapportages van Noord-Amerikaanse bedrijfsonderdelen naar Utrecht te transformeren. Hierbij heb ik het geluk gehad tweemaal op een businesstrip naar New York te mogen gaan. Dit zijn hectische maar heel leerzame weken voor mij geweest. Ik heb echt een passie voor de veelzijdigheid die komt kijken bij het werken aan projecten. In samenspraak met mijn teamlead hebben we gekeken wat de verdere mogelijkheden hiertoe binnen ons team waren.  

‘Door de ontwikkelingen op technologisch vlak is de enige

constante binnen de bancaire sector: verandering!’ 

Dit brengt ook hele leuke mogelijkheden met zich mee om jezelf nog verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben inmiddels bij verschillende projecten betrokken geweest, van robotisering/automatisering tot het helpen realiseren van efficiëntere en meer gestandaardiseerde doorloop van financiële informatie. Voor één van deze projecten heb ik de kans gekregen om mee te helpen aan een project in Azië. Hiervoor heb ik voor de Rabobank bijna 8 maanden in Hong Kong mogen zitten. Een geweldige en super leerzame ervaring!

Op dit moment ben ik bezig met een standaardisatie project dat betrekking heeft op Australië en New Zeeland. Dit is een groot en complex project en ik leer nog steeds heel veel bij.

Bas: Ik ben in augustus 2015 gestart als Performance Analist bij de afdeling Productmanagement Zakelijke Kredieten bij ABN AMRO Bank. Dit was met name een beleidsmatige functie en ging onder andere over het rendement dat de bank maakt op haar verstrekte financieringen aan ondernemers. Op dit moment werk ik nog steeds in de zakelijke kredietverlening, bij de afdeling Bijzonder Beheer (tegenwoordig in de media genoemd als de ‘intensive care’ van de bank). Ik werk daar als Financial Restructurer. Ik ga in gesprek met ondernemers in de (financiële) problemen om te proberen het tij te helpen keren.  

Hoe denk je terug aan de tijd dat je bij ons het Young Professional Programma volgde?

Thijs: Bovenal met veel plezier! Ik ben eind 2016 bij Solid Professionals begonnen. Nadat ik mijn studie had afgerond heb ik eerst een poosje in het buitenland gezeten voor een non-profit project. Toen ik hiervan terugkwam ben ik vrijwel meteen bij Solid Professionals komen solliciteren. Gelukkig was er een goede match en kon ik binnen het Young Professional Programma aan de slag. De coaching die ik mee heb gekregen voor het solliciteren vanuit Solid Professionals heeft me goed geholpen om bij de Rabobank als opdrachtgever te landen. Op korte termijn heb ik een kamer in Utrecht moeten regelen waar ik nog geen netwerk had. Ook hier ben ik super mee geholpen vanuit het Solid Professionals netwerk, en toen ik later ging verhuizen zelfs nogmaals!

Binnen het Young Professional Programma zat ik met andere Solid Professionals collega’s in een klasje voor verschillende courses. We hebben verschillende items behandeld, zoals verwachtingsmanagement, MBTI en verschillende project management systemen. Deze trainingen helpen je in de praktijk, maar ook bij je professionele ontwikkeling die je in het begin van je carrière doormaakt. Naast dat de borrels aan het einde van de avond ook zeer gezellig zijn, heeft het ook veel waarde om met andere ambitieuze starters in een groep te zitten, van elkaars ervaringen te kunnen leren en te sparren over items waar je bij je opdrachtgever tegenaan loopt. Ik wens iedereen die verder bij Solid Professionals gaat beginnen, en natuurlijk alle toppers die er al zitten, enorm veel succes en plezier!

Bas: Het Young Professional Programma was na afronding van mijn studie Economie mijn eerste baan buiten het familiebedrijf in de tulpenbollen. Een spannende en grote stap! Opvallend en zeer behulpzaam was de ondersteuning van Solid Professionals bij het sollicitatieproces (hoe bereid je je voor, wat wil je zeggen, wat wil je vragen et cetera). Heel prettig voor iemand die voor het eerst dat soort gesprekken moet voeren. In het bijzonder kijk ik terug op de intensieve en persoonlijke begeleiding gedurende het jaar dat ik via Solid Professionals bij ABN AMRO aan het werk was. Ik heb waardevolle gesprekken gevoerd met mijn talentmanager. Die gesprekken hebben een basis hebben gelegd voor latere stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling.  

judy-rotering-talent-manager-solid-professionals

Judy Rotering

Talentmanager

judyrotering@solidprofessionals.nl
M: +31 (0)6 12 89 54 29
T: +31 (0)30 2400 511

Deel deze blog op

Related Insights & Blogs

Eerste maand van young professionals Boutaina en Vincent

Boutaina en Vincent zijn afgelopen periode gestart met het traineeship van Solid Professionals. Boutaina als Junior Financial Accounting bij Nationale Nederlanden. Vincent als Business Developer…

Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is…

Eerste maand van young professionals Sanne en Laura

Young Professionals Laura en Sanne zijn vorig jaar tegelijkertijd in dezelfde functie gestart bij ABN AMRO. Hoe kijken zij terug op hun eerste maand in…

Alumni Sharon en Virgill over hun ervaring met het traineeship

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons Young Professional Programma. Het doel van het traineeship is dat een Young…

Een terugblik op 2020 met Young Professional Rick

Rick is Young Professional bij Solid Professionals. Hij is werkzaam bij ABN AMRO. Rick en zijn manager Gerard blikken terug op 2020, op de functie…

MBTI en persoonlijke ontwikkeling: Young Professional Brechje over haar ervaringen

Als Talentmanager werk ik veel met MBTI, een mooie tool om te werken aan de ontwikkeling van individuen en teams. Mijn profiel is ISFJ. Young Professional...

Alumni Murat en Danny over hun ervaringen

Al tien jaar lang helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional traineeship. Het doel van het traineeship is dat een…

De Big Four als springplank

Regelmatig spreek ik met potentiële kandidaten die werkzaam zijn in de accountancy en een overstap willen maken naar consultancy. Vaak begint het na een aantal…

Alumni Thijs en Bas over hun ervaring (met het traineeship)

Hoe gaat het nu met onze alumni? We spraken met Thijs Kruimer en Bas de Wit, die vijf jaar geleden ons young professional programma hebben...

De eerste maand van Young Professional Daan

Daan Bouwman is gestart bij ABN AMRO. Zijn sollicitatieprocedure en inwerkperiode zijn volledig online gegaan. Lees hier hoe de eerste maand van Daan was.

Interview met young professional Kjeld van Keulen

"Solid Professionals biedt mij ook daadwerkelijk de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren door de trainingen die je volgt."

Interview with young professional Evangelos

Evangelos is a Young Professional at Solid Professionals and is following the IT traineeship!

Interview met young professional Joel Sjouerman

Joel Sjouerman is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Bregje Klomp

Bregje Klomp is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Robert-Jan Hoekstra

"Als ik kijk naar hoe Solid Professionals aan het groeien is, denk ik dat het een jong en ambitieus bedrijf is, waar je heerlijk aan...

Interview met young professional Koen Thijssen

"De trainingen geven een extra dimensie aan je werk, waardoor je een hoop extra kan leren"

Interview met young professional Carlo Heijink

"Ik wist precies waar ik aan toe was toen ik begon en er werd goed en geïnteresseerd naar me geluisterd"

Interview met young professional Lianne Oosterop

De extra begeleiding en dat iemand met je meedenkt is heel prettig en zorgt ervoor dat je makkelijker grote beslissingen kan maken.

Interview met young professional Matthijs Lip

"Ik zou het programma omschrijven als een goed programma dat mensen ondersteunt bij het wennen aan het werkende leven"

Interview met young professional Wesley Bruines

Wesley Bruines is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Aaron de Jong

Aaron de Jong is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over zijn werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Patryk Hogendorf

Patryk Hogendorf is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees hier meer!

Interview met young professional Helianne Kalff

Helianne Kalff is young professional bij Solid Professionals en volgt het IT traineeship. Meer weten over haar werkzaamheden en ervaringen?

Interview met young professional Laura Barbé

Laura Barbé volgt het traineeship data, onderdeel van het Young Professional Programma van Solid Professionals.

Aan het woord: Young Professional Herman Nelissen

Herman Nelissen vertelt over zijn ervaring met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Van het eerste bericht op LinkedIn tot zijn afscheid.

Interview met young professional Sjors Zewald

"De combinatie van de trainingsavonden en de opleidingstrajecten bieden je de mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van de rest"

Young Professional Tugba Cosgun aan het woord

Trainee Tugba Cosgun over haar functie bij ING via het traineeship van Solid Professionals