Alumni Tugba en Yoran over hun ervaringen

23 February 2021 -

Al sinds 2010 helpen we starters op de arbeidsmarkt door middel van ons young professional programma aan een baan. Het doel van dit traineeship is dat een Young Professional in dienst treedt op de plek waar hij of zij is gestart. Veel van onze Alumni zitten nu op prachtige plekken en maken mooie stappen. Zo ook Regulatory Reporting Specialist Tugba en Business Analist Yoran, beide werkzaam bij ING. Hoe gaat het met ze? Welke stappen hebben ze gezet en hoe kijken ze terug op de tijd bij Solid Professionals?

In welke functie ben je begonnen en welke stappen heb je gezet de afgelopen jaren?

Tugba: Ik ben in 2018 begonnen bij ING op de afdeling Regulatory Reporting waarbij we rapporteren aan de Europese Centrale Bank. Elke keer als ik start met een nieuwe rapportage, zorg ik eerst dat ik de rapportage zelf onder de knie heb. Sommige rapportages worden vervolgens geoffshored naar Manilla. Dit doen we omdat het ING-hoofdkantoor in Amsterdam het Centre of Excellence wordt en zich niet meer bezighoudt met manuele correcties. Het Regulatory Reporting team kan zich zodoende gaan focussen op het analyseren van de rapportage zodat deze uiteindelijk beter wordt. Bij de offshore projecten geef ik ook trainingen aan de collega’s in Manilla, op dit moment allemaal remote via Skype of Teams.

Doordat ING Amsterdam het hoofdkantoor is en mijn afdeling internationaal is, kom ik met heel veel verschillende landen en culturen in aanraking. Alle data van entiteiten en landen komt bij ons terecht en hierover ga je in gesprek met je collega’s in de andere landen. Dat is heel bijzonder om te doen. Er is hierdoor de afgelopen jaren echt een wereld voor mij opengegaan.

De wet- en regelgeving verandert continu. De ECB komt steeds met nieuwe requirements die moeten worden doorgevoerd in de rapportages. Op onze afdeling is er hierdoor continu verandering gaande. Je gaat met verschillende afdelingen, maar ook met verschillende landen, in discussie over hoe zij rapporteren, hoe het beter kan, en wat zij anders kunnen doen.

Elke keer als ik een rapportage heb afgerond of heb geoffshored naar Manilla, begin ik met een nieuwe rapportage. Ik heb bijna alle rapportages gezien. Als dit het geval is, is het mijn plan om andere afdelingen te gaan proberen. Welke afdelingen weet ik nog niet. Het is wel mijn doel om uiteindelijk in een managementpositie te belanden binnen ING.

Yoran: Ik ben op mijn 26e in contact gekomen met Solid Professionals. Ik had twee gesprekken voor twee functies bij ING en het was meteen raak. Ik ben begonnen als Finance Journey Expert, een nieuwe titel binnen de ING voor agile werken. De functie heet nu Business Analist. Ik maak de vertaalslag tussen eindgebruikers binnen ING, ook wel de business kant, en de IT-ers. Ik werk voor de Statutory en Regulatory Reporting afdeling.

Ik heb in het begin voornamelijk een support rol vervuld. De eindgebruikers gebruikten data om te rapporteren. Als er bijvoorbeeld een issue was in de data, de data niet compleet was of er een productiestoring was waardoor data niet was afgeleverd, dan ging ik helpen om dit op te lossen.

Ik ben vrij snel terecht gekomen in een groter project waar we bezig waren met het automatiseren van een kwartaal rapportage. Hierbij hebben we van de grond af aan iets opgebouwd. Ook binnen dit project had ik de business analist rol, alleen was het wel iets anders. Ik was van het begin tot het eind betrokken bij de ontwikkeling. Ik heb bijvoorbeeld meegedacht over de architectuur, extra tools die moesten worden gebouwd, gebruiksvriendelijkheid van het systeem en documentatie.

De komende jaren wil ik mezelf ontwikkelen tot een ervaren business analist die op verschillende projecten en afdelingen heeft gewerkt. Ik ben niet van plan me te specialiseren op één onderwerp, maar wil graag aantonen dat ik makkelijk inzetbaar ben op verschillende projecten.

Hoe denk je terug aan de tijd dat je bij ons het Young Professional Programma volgde?

Tugba: Heel positief. Met name talentmanagement vond ik super relevant en mis ik nu heel erg. Je talentmanager pakte je als het waren uit ING en zette je voor een spiegel. Hierdoor ging je bewust kijken of dit echt was wat je wilde en wat voor vervolgstappen je wilde zetten. Verder was het erg leuk om andere Young Professionals te spreken. Je hebt veel raakvlakken en kan elkaar vragen stellen over eigen ervaringen.

Yoran: Het is een geslaagde periode en een goede start van mijn carrière. De begeleiding vanuit Solid Professionals, de talentmanager, heeft voor mij een enorme meerwaarde gehad en dat zie ik ook om mij heen. Zeker in het begin van je carrière komt er veel op je af en dan is het fijn dat je met iemand die wat verder van je afstaat, kunt sparren. Verder is het ook altijd leuk om in een Young Professional groep te zitten en je netwerk uit te breiden.

Welke tip zou jij een starter meegeven?

Tugba: Netwerken is enorm belangrijk. Als je start merk je dat het niet per se belangrijk is dat je iets weet, maar wel dat je de mensen kent die het wel weten. De kleine gesprekken bij de koffiecorner zijn dus echt van belang als je bijvoorbeeld op een gegeven moment naar een andere afdeling wilt.

Yoran: Ga op zoek naar verschillende mentoren. Wat mij een boost heeft gegeven is dat ik binnen ING op zoek ben gegaan naar mensen die net een extra stapje voor mij willen zetten en mij veel hebben uitgelegd.

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Deel deze blog op