Interview met Young Professional Laura en haar Manager Wesley

Laura Barbé volgt het traineeship data bij Solid ProfessionalVanuit Solid Professionals zijn wij trots dat we samen mogen werken met Wesley in der Maur en Laura Barbé. Een mooi voorbeeld van hoe je in korte tijd veel met elkaar kunt bereiken. Laura is sinds november 2018 deelnemer van het Solid Professionals Young Professional Programma en werkt al Business Analist bij opdrachtgever ING. Binnen ING wordt zij begeleid door Wesley.

Kunnen jullie eerst kort vertellen over jullie functie?

Laura: Mijn project vanuit Solid Professionals is als Business Analyst bij de ING. En dan specifiek bij de Finance Change Organisatie en in de Tribe (afdeling) Data Foundation. Ik werk hier aan verschillende projecten. Vanuit mijn squad ben ik bezig met het optimaliseren van de Manual Entry Facility (MEF). Daarnaast zijn wij bezig met het bouwen en in kaart brengen van reporting dashboards binnen de organisatie. Deze kunnen wij dan samenbrengen in een overzichtsdashboard waarop je kan zien hoe ver we zijn in het bereiken van onze data strategie.
Verder heb ik een wat breder project opgepakt vanuit access management. Hier ben ik aan het kijken naar alle applicaties die binnen ons aandachtsgebied vallen en hoe wij kunnen regelen dat de juiste gebruikers de juiste data te zien krijgen.

Wesley: Ik ben Chapterlead van een team business analisten binnen ING. Optimistisch pak ik problemen aan en probeer daar zoveel mogelijk mensen in mee te nemen. Werken doen we samen, en om dat zo goed mogelijk te kunnen doen investeer je in de individuele persoon. Ik ben daarom gericht op de inhoud, maar zeker ook op de relatie met mijn collega’s.

Wat is de reden dat jullie voor Solid Professionals hebben gekozen?

Wesley: Solid Professionals heeft me geholpen bij het beantwoorden van een behoefte die ik had: enthousiaste, leergierige collega’s. Bovendien nemen zij de uitdaging bij mij weg om deze collega’s op te leiden tot allround business analisten. Samen met de coaching die Laura krijgt vanuit Solid Professionals, zorgt dit voor ontzorging aan mijn kant. Laura wordt zowel vanuit hun kant als mijzelf gechallenged.

Laura: Ik heb in eerste instantie voor jullie gekozen omdat jullie een apart (leer)traject hebben voor het begeleiden van Young Professionals. Ik vond het belangrijk om mij in mijn eerste jaar zo veel mogelijk te ontwikkelen. Het Young Professional Programma was daarbij voor mij van ontzettende meerwaarde. Bovendien heb ik het contact en de begeleiding vanaf moment 1 erg prettig gevonden. De mensen zijn leuk en ze weten waar ze het over hebben. Dat geeft ook een vertrouwd gevoel.

Waar zijn jullie nu trots op, iets over het afgelopen halfjaar?

Laura: Ik ben vooral trots op hoe ik in mijn ogen redelijk snel en goed ben mee gaan draaien in de Tribe en in mijn Squad. Verder ben ik trots op het vertrouwen dat ik heb gekregen om zelf dingen op te pakken. Qua momenten was de afronding van een succesvolle data visualisatie hackathon een mooi moment, het presenteren in Frankfurt en het geven van een Training samen met Wesley.
Wesley voegt toe: Zeker gegeven de lastige omstandigheden/veel verandering in de afdeling en omgeving heeft Laura zich goed staande weten te houden. Ze heeft zich daardoor niet negatief laten beïnvloeden.

Wat willen jullie dit jaar bereiken om er met trots op terug te kijken?

Laura: Ik wil met een positief gevoel en een goede beoordeling het jaar bij Solid Professionals en ING afsluiten. Verder wil ik het ECBA gehaald hebben en een buddysysteem opgezet hebben. Eigenlijk is het niet te meten, maar is het voor mij vooral belangrijk om terug te kijken op een jaar waarin ik veel geleerd heb en ook gegroeid ben als persoon.

Wesley: Het behouden van de positieve vibe die we samen uitstralen in het team ondanks de lastige situatie, en om daar succesvol uit te komen met elkaar. Dus dat positieve gevoel vasthouden tot, en na, het eind van het jaar.

Is uw interesse gewekt en bent u zelf op zoek naar young professionals binnen de Finance, Risk, Actuariaat, Data of Compliance? Neem dan vrijblijvend contact op.

Kathelijn Loos
T: 0302400511
E: kathelijnloos@solidprofessionals.nl