Traineeship finance

Traineeship finance

Ben je (bijna) hbo of wo afgestudeerd in de richting van finance, bedrijfskunde of economie, analytisch ingesteld en op zoek naar een carrière binnen het finance domein? Dan is het traineeship finance een mooie start van jouw carrière!

Hier kom je terecht

Tijdens het traineeship finance ga je aan de slag bij een bank of verzekeraar. Je komt te werken binnen een accounting, reporting, control, data- of ALM-afdeling. Welke dat is, is afhankelijk van de mogelijkheden en jouw eigen ambities. Je gaat je bezighouden met het analyseren van complexe financiële gegevens, het optimaliseren van rapportages en het uitbrengen van advies.

Dit ga je doen

Uiteindelijk bepaalt de uiteindelijke functie wat je precies gaat doen. Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden:

  • Ophalen, valideren en analyseren van complexe financiële data;
  • Opleveren van rapporten met kwalitatief hoogstaande data, met naleving van strikte deadlines;
  • Ad hoc informatie leveren ten behoeve van interne klanten;
  • meewerken aan projecten met focus op de verbetering van werkprocessen en rapportages.

Trainingen en opleiding

Het traineeship finance maakt deel uit van het young professional programma. Naast het vaste trainingsprogramma gericht op persoonlijk leiderschap, netwerken en vitaliteit krijg je een persoonlijk opleidingsbudget. Met dit budget kun jij je eigen hardskills trainings- en opleidingspakket samenstellen. Passend bij jouw functie en ontwikkelingen, maar ook passend bij jouw eigen ambities, wensen en intrinsieke motivatie.

Wij bieden facultatieve trainingen aan die gericht zijn op jouw ontwikkeling als finance professional. Voorbeelden zijn; VBA, Access, Power BI, projectmanagement trainingen

Daarnaast kun je jouw persoonlijk opleidingsbudget ook inzetten voor het volgen van cursussen, trainingen of een opleiding ergens anders. Voorbeelden hiervan zijn; CMA (Certified Management Accountant), CFA (Chartered Financial Analyst), LEAN of het leren van programmeertalen.

Meer weten? Neem contact op met Sophie