Traineeship finance

Traineeship finance

Ben je (bijna) hbo of wo afgestudeerd in de richting van finance, bedrijfskunde of economie, analytisch ingesteld en op zoek naar een carrière binnen het finance domein? Dan is het traineeship finance een mooie start van jouw carrière!

Hier kom je terecht

Tijdens het traineeship finance ga je aan de slag bij een bank of verzekeraar. Je komt te werken binnen een accounting, reporting, control, data- of ALM-afdeling. Welke dat is, is afhankelijk van de mogelijkheden en jouw eigen ambities. Je gaat je bezighouden met het analyseren van complexe financiële gegevens, het optimaliseren van rapportages en het uitbrengen van advies.

Dit ga je doen

Uiteindelijk bepaalt de uiteindelijke functie wat je precies gaat doen. Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden:

  • Ophalen, valideren en analyseren van complexe financiële data;
  • Opleveren van rapporten met kwalitatief hoogstaande data, met naleving van strikte deadlines;
  • Ad hoc informatie leveren ten behoeve van interne klanten;
  • meewerken aan projecten met focus op de verbetering van werkprocessen en rapportages.

Trainingen en opleiding

Het traineeship finance maakt deel uit van het young professional programma. Naast trainingen met andere trainees binnen Solid Professionals, heb je ook facultatieve trainingen gericht op jouw ontwikkeling als finance professional. Voorbeelden zijn Trends in Finance, VBA, Access, Power BI en Projectmanagement trainingen. 

Daarnaast kun je jouw persoonlijk opleidingsbudget bijvoorbeeld inzetten voor het volgen van de opleiding CMA (Certified Management Accountant) of CFA (Chartered Financial Analyst). Ligt jouw interesse meer bij het verder groeien in  projectmanagement kun je er ook voor kiezen om een lean training te gaan volgen.

Meer weten? Neem contact op met Tim