Traineeship compliance

Traineeship compliance

Heb jij interesse in financial crime, ben je hbo of wo afgestudeerd in de richting rechten, criminologie of economie en onderzoekend ingesteld? Dan is het traineeship compliance een mooie start van jouw carrière!

Hier kom je terecht

Tijdens het traineeship compliance ga je aan de slag bij een bank of verzekeraar binnen KYC of CDD.

De afdeling waar je gaat starten is afhankelijk van de mogelijkheden en jouw eigen ambities. Je zal binnen de organisatie ga je aan de slag met complexe risico vraagstukken en werk je mee aan het bewaken en het toepassen van de wet- en regelgeving.

 

Dit ga je doen

Uiteindelijk bepaalt de uiteindelijke functie wat je precies gaat doen. Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden:

  • Ontwikkelen van compliance beleid en deze vertalen naar operationele standaarden en procedures in de organisatie;
  • Ontwikkelen van compliance beleid en deze vertalen naar operationele standaarden en procedures in de organisatie;
  • Toetsen en monitoren van de naleving van compliance procedures en advies verlenen over de te nemen maatregelen in de organisatie met betrekking tot de procesinrichting;
  • Uitvoeren van projecten op specifieke gebieden, zoals AML, CDD, FATCA, MiFID, sanctierecht etc.;
  • Analyseren van risico’s in processen en waar nodig processen aanpassen om deze te verkleinen.

Trainingen en opleiding

Het traineeship compliance maakt deel uit van het young professional programma. Naast trainingen met andere trainees binnen Solid Professionals, heb je ook facultatieve trainingen gericht op jouw ontwikkeling als compliance professional. Voorbeelden zijn de benodigde WFT opleidingen, Trends in compliance, VBA, SQL en Anti-Money Laundering (AML).

Naast deze trainingen krijg je een persoonlijk opleidingsbudget. Deze kun je bijvoorbeeld inzetten voor het volgen van een module van de leergang Certified Compliance Officer (CCO) of voor trainingen over nieuwe wet-en regelgeving.

Meer weten? Neem contact op met Tim