Traineeship actuariaat

Traineeship actuariaat

Ben je (bijna) hbo of wo afgestudeerd in een wiskundige, natuurkundige of actuariële richting? Puzzel je graag met cijfers, leg je makkelijk verbanden en doorzie je complexe problemen? Dan is het traineeship actuariaat een mooie start van jouw carrière.

Hier kom je terecht

Tijdens het traineeship actuariaat ga je aan de slag bij een verzekeraar en start je als junior actuaris. Je gaat je bezighouden met modelbeheer en modelontwikkeling, rapportages en analyses. De afdeling waar je gaat starten is afhankelijk van de mogelijkheden en eigen ambities.

Dit ga je doen

Uiteindelijk bepaalt de functie wat je precies gaat doen. Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden:

  • Inschatten van risico’s en onderzoeken van de winstgevendheid en solvabiliteitspositie van bedrijfsonderdelen en complexe financiële investeringen;
  • Ontwikkelen, onderhouden, beheren en optimaliseren van actuariële modellen, processen en systemen;
  • Verzorgen van de actuariële verslaglegging.

Trainingen en opleiding

Het traineeship actuariaat maakt deel uit van het young professional programma. Naast het vaste trainingsprogramma gericht op persoonlijk leiderschap, netwerken en vitaliteit krijg je een persoonlijk opleidingsbudget. Met dit budget kun jij je eigen hardskills trainings- en opleidingspakket samenstellen. Passend bij jouw functie en ontwikkelingen, maar ook passend bij jouw eigen ambities, wensen en intrinsieke motivatie.

Wij bieden facultatieve trainingen aan die gericht zijn op jouw ontwikkeling als actuaris. Voorbeelden zijn; VBA, Access, Power BI, Machine Learning, Artifical Intelligence en projectmanagement trainingen

Daarnaast kun je jouw persoonlijk opleidingsbudget ook inzetten voor het volgen van cursussen, trainingen of een opleiding ergens anders. Voorbeelden hiervan zijn; Amsterdam Executive Programme Actuarial Science (AMEAS) of Executive Master of Actuarial Science (EMAS) of het leren van programmeertalen.

Meer weten? Neem contact op met Laurina