Traineeship actuariaat

Traineeship actuariaat

Ben je (bijna) hbo of wo afgestudeerd in een wiskundige, natuurkundige of actuariële richting? Puzzel je graag met cijfers, leg je makkelijk verbanden en doorzie je complexe problemen? Dan is het traineeship actuariaat een mooie start van jouw carrière.

Hier kom je terecht

Tijdens het traineeship actuariaat ga je aan de slag bij een verzekeraar en start je als junior actuaris. Je gaat je bezighouden met modelbeheer en modelontwikkeling, rapportages en analyses. De afdeling waar je gaat starten is afhankelijk van de mogelijkheden en eigen ambities.

Dit ga je doen

Uiteindelijk bepaalt de functie wat je precies gaat doen. Onderstaand enkele voorbeelden van werkzaamheden: Inschatten van risico’s en onderzoeken van de winstgevendheid en solvabiliteitspositie van bedrijfsonderdelen en complexe financiële investeringen. Ontwikkelen, onderhouden, beheren en optimaliseren van actuariële modellen, processen en systemen. Verzorgen van de actuariële verslaglegging.

  • Inschatten van risico’s en onderzoeken van de winstgevendheid en solvabiliteitspositie van bedrijfsonderdelen en complexe financiële investeringen;
  • Ontwikkelen, onderhouden, beheren en optimaliseren van actuariële modellen, processen en systemen;
  • Verzorgen van de actuariële verslaglegging.

Trainingen en opleiding

Het traineeship actuariaat maakt deel uit van het young professional programma. Naast trainingen met andere trainees binnen Solid Professionals, heb je ook facultatieve trainingen gericht op jouw ontwikkeling als actuaris. Voorbeelden van trainingen zijn VBA, SQL, Power BI, Machine Learning en Artifical Intelligence.

Daarnaast kun je jouw persoonlijk opleidingsbudget inzetten voor bijvoorbeeld het volgen van de opleiding Amsterdam Executive Programme Actuarial Science (AMEAS) of Executive Master of Actuarial Science (EMAS). Ligt jouw interesse meer bij modeldevelopment, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere programmeertalen te gaan leren. 

Meer weten? Neem contact op met Laurina

Laurina de Vries

Laurina de Vries

Recruiter
  • Staf