MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is bij Solid Professionals erg belangrijk. Wij vieren binnen onze organisatie successen, maar deze successen worden pas echt een succes als je dit kan delen met anderen. Dit doen we met mensen in de samenleving die het wat minder goed hebben getroffen qua (kans op) succes in hun leven, opleiding of carrière. Want van delen worden wij pas écht blij.

Care & Share programma

Het Solid Professionals Care & Share programma zorgt er voor dat wij vanuit een veilige basis delen wat we hebben. Het programma is opgezet om medewerkers vanuit intrinsieke motivatie iets te laten betekenen voor andere mensen of goede doelen. Dit kan een collega van het recruitmentteam zijn die tijd en kennis investeert in een sollicitatietraining van een vluchteling of een collega die sponsoring zoekt voor een sportteam.

Daarnaast is er elk jaar de mogelijkheid voor alle medewerkers van Solid professionals om zelf een goed doel in te dienen. Iets waar men zich persoonlijk bij betrokken voelt. Tijdens een pitch vertellen zij waarom dit goede doel zo van belang is om te steunen. Iedereen binnen de organisatie mag meestemmen en de goede doelen met de meeste stemmen ontvangen dat jaar een donatie.

Vitale medewerkers

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. Solid Professionals investeert veel in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen en de bootcamps in de gym in de achtertuin.

tika-foundation-logo-200x200

Tika Foundation

Voor elke ‘persoon die wij blij maken met een nieuwe baan’ doen we een donatie aan Tika Foundation. Zo kan een kansarm kind in Nepal een half jaar naar school. Deze stichting laat de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit zien.

logo-youbedo-200x200

YouBeDo

Naast vitaliteit vinden we het ook belangrijk om onze medewerkers op intellectueel gebied te stimuleren. Zo ontvangen zij een jaarlijks boekenbudget van Youbedo. Medewerkers zoeken zelf boeken uit die hen inspireren of die zij nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door bij YouBeDo een boek aan te schaffen steun je met 10% van je aankoopbedrag een goed doel naar keuze.

logo-fruitful-office-200x200

Fruitful Office

Op kantoor zorgen we voor fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu. In samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika.

Solid Professionals bedrijfsfiets

Je kunt ons in het straatbeeld van Utrecht herkennen op onze bedrijfsfietsen gemaakt door BrandBikes. De fietsen gebruiken we voor afspraken in de buurt of een boodschap bij de supermarkt. De fietsen zijn gepoedercoat in de penitentiaire inrichting in Almere en de assemblage is gedaan door deelnemers van 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. Ook van deze manier om bij te dragen aan sociaal maatschappelijk projecten worden wij blij.