Best Workplace

Solid Professionals is een Best Workplace

Solid Professionals heeft wederom een plekje weten te bemachtigen in de top 10 van Best Workplaces van Nederland. Van de 140 deelnemende organisaties behaalden 36 organisaties een plek op deze lijst, waarvan 10 in de categorie medium. Solid Professionals heeft dit jaar de 5e plek ingenomen in de categorie: Medium (50-250 medewerkers) en daar zijn we ontzettend trots op!

Great Place To Work

Jaarlijks stelt Great Place To Work een lijst samen van Best Workplaces op basis van hun onderzoek. In dit onderzoek meten zij de mate van vertrouwen, trots en plezier. Op basis van de antwoorden van medewerkers en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt een organisatie gecertificeerd door GPTW. De hoogst scorende organisaties worden erkend met de titel Best Workplace 2020.

“We zijn ongelooflijk trots op dit resultaat. Nadat we vorig jaar voor de tweede keer deelnamen, hebben we in gesprek met alle collega’s verdere verbeteringen aangebracht in ons streven een thuisbasis te zijn voor iedereen. Een plek waar we oog hebben voor elkaar én maximaal presteren om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit resultaat van GPTW is een beloning voor iedereen die bij ons werkt én motiveert ons om het volgend jaar weer een beetje beter te doen. De eerste ideeën daarvoor, worden nu alweer uitgewerkt,” – Marcel van Wersch

Solid-professionals-great-place-to-work-certified

Kennis & Blogs over Great Place to Work

Drie jaar op rij in top 10 Best Workplaces!

30 maart, 2020 -

Bij Solid Professionals vinden we goed werkgeverschap heel belangrijk. Daarom doen we alweer voor de derde keer mee aan het Great Place To Work onderzoek. Het doel van dit onderzoek is om je organisatie ieder jaar een stukje beter te maken voor de werknemers. Great Place to Work brengt ieder jaar een lijst uit van de beste werkgevers van Nederland, waarop wij nu drie keer op rij in de top 10 zijn geëindigd. Iets waar we trots op te zijn!

Steeds een beetje beter

Great Place to Work kijkt vanuit twee perspectieven naar een organisatie: vanuit de medewerkers en vanuit de werkgever. We beschrijven onze organisatiecultuur in de zogenoemde culture audit en toetsen de mening van alle werknemers door middel van een uitgebreide enquête. Het belangrijkste aspect waar het onderzoek naar kijkt is vertrouwen: hebben medewerkers vertrouwen in de mensen waarvoor zij werken en creëert de werkgever een omgeving van vertrouwen, waardoor mensen het beste uit zichzelf kunnen halen? Vanuit het onderzoek kijken wij zelf nog: hoe kan dit beter, zodat we een nog betere werkgever kunnen worden?

Na afloop van het onderzoek gaan wij altijd in gesprek met alle medewerkers in de zogeheten dialoogsessies. Samen met collega’s uit verschillende afdelingen en lagen van de organisatie gaan we in gesprek over allerlei thema’s. We stimuleren iedereen om eerlijk te zijn en alles te zeggen wat er in je opkomt. Zo zijn we naar aanleiding van de uitkomsten afgelopen jaar druk bezig geweest met het opnieuw vormgeven van het trainingsprogramma van het Young Professional Programma en hebben we een onboardingstool geïmplementeerd voor nieuwe collega’s.

Vertrouwen

Het onderling vertrouwen is bij Solid Professionals erg sterk. Het vertrouwen krijgen om je werk zo vorm te geven zoals je dat zelf wilt, zowel inhoudelijk als praktisch. Zelf richting kunnen geven aan je ontwikkeling. Deze sfeer maakt onze organisatie echt uniek. Dat blijkt ook uit ons GPTW team. Het team bestaat enkel uit mensen die minder dan twee jaar bij Solid Professionals werken. Een groot blijk van vertrouwen dat wij de uitdaging van dit grote project aan mochten gaan met zijn vijven.

Inmiddels hebben we ook de input van alle medewerkers weer opgehaald en gaan we weer aan de slag met nieuwe actiepunten en verbeteringen. Binnenkort dragen wij als team het stokje over aan het volgende team. Hopelijk kunnen we volgend jaar rond deze tijd wederom vieren dat we een plekje in de top 10 beste werkgevers van Nederland hebben bemachtigd!