Vacature Risk Manager

Ben jij Risk Manager en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij Solid Professionals aan het juiste adres. Bij ons vind je interessante en actuele vacatures voor Risk Managers (en binnen risk management in het algemeen), zowel vast als tijdelijk.

Bekijk actuele vacatures »

Over de vacature Risk Manager

Door de toenemende complexiteit in de hedendaagse bedrijfsvoering is de essentie van een Risk Manager en zijn/haar expertise toegenomen. Daarbij is jouw belangrijkste taak om de toenemende financiële risico’s te identificeren en vervolgens te kwantificeren, om vervolgens aan de hand van evaluaties advies te geven op het gebied van business planning. Dit advies kan op projectbasis zijn, waarbij je het project doorrekent en daarbij de mogelijke risico’s op waarde schat voordat de offerte wordt uitgebracht. Daarnaast kun je worden ingezet om de financiële risico’s binnen een bedrijf te kwantificeren en te rapporteren aan directie om zo bijvoorbeeld de liquiditeit te waarborgen.

Werkzaamheden

De specifieke taken zijn deels afhankelijk van de sector waarin de Risk Manager werkzaam is. Wel zijn er enkele belangrijke activiteiten die je vaak tegen zal komen:

  • Risico beoordeling, wat inhoudt dat je de risico’s moet kunnen identificeren, beschrijven en inschatten;
  • Risico evaluatie, waarbij je de geschatte risico’s vergelijkt met de opgestelde criteria zoals wettelijke eisen, kosten en omgevingsfactoren;
  • Vaststelling en kwantificering van risico’s binnen een organisatie; en
  • Risico rapportage aan verschillende doelgroepen.

Binnen deze werkzaamheden krijg je vaak veel ruimte om eigen ideeën in te brengen en initiatieven te nemen. Dit vereist dat je als Risk Manager verantwoordingsbewust bent en werkt vanuit een oplossingsgerichte instelling. Zoek jij een nieuwe uitdaging en lijkt het jou leuk om als (ervaren) Risk Manager aan de slag te gaan in een nieuw team bij bijvoorbeeld een financiële instelling? Bekijk dan onze actuele vacatures.

Bekijk actuele vacatures »

Bekijk ook: Traineeship Risk

PS. ben je net afgestudeerd en klaar om jouw eerste of tweede stap in je Risk & Actuariaat carrière te maken? Wil je daarbij deelnemen aan een trainings- en opleidingsprogramma met andere Young Professionals en werken bij een prominente organisatie in de financiële dienstverlening? Bekijk dan nu ons vernieuwde Traineeship Risk in ons Young Professional Programma.