Vacature Actuaris

Ben jij momenteel werkzaam als Actuaris maar zit je niet helemaal op je plek? Of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging, een andere werkomgeving en/of meer plezier in je werk? Dan ben je bij Solid Professionals aan het juiste adres!

Bekijk nu ons actuele aanbod aan vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Bekijk actuele vacatures »

Over de vacature Actuaris

Een actuaris is iemand die binnen een financiële organisatie of afdeling toeziet op de solvabiliteit, rentabiliteit, winstgevendheid en financiële risico’s. Daarbij onderzoekt, rapporteert en adviseert een actuaris het management en/of de directie van een bepaalde organisatie. Dit kan gaan over productontwikkeling, productrisico’s, productwinstgevendheid, maar bijvoorbeeld ook over verzekeringspremies, het beleggingsbeleid, de impact van veranderingen in de wet- en regelgeving, herverzekeringen en/of bepaalde concentratierisico’s.

Naast bovenstaande taken vallen de volgende werkzaamheden ook onder de verantwoordelijkheid van een actuaris:

 • Je ontwikkelt, onderhoudt, monitort en optimaliseert actuariële rekenmodellen, bedrijfsprocessen en organisatiesystemen
 • Je rapporteert en geeft advies over ontwikkelingen op het gebied van actuariaat
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van diverse verzekeringsproducten
 • Je stelt de hoogte van verzekeringspremies vast en geeft daarbij advies op basis van toekomstige ontwikkelingen
 • Je adviseert het management over het vast te stellen acceptatiebeleid, de winstgevendheid van producten en bijbehorende risico’s
 • Je stelt impactanalyses op en vertaalt deze door naar nieuwe implementaties om zo de rendementspositie van de organisatie te optimaliseren

Voor bovenstaande werkzaamheden is het van belang dat je onder andere kennis en ervaring hebt van de vakgebieden actuariaat, econometrie, IT, wiskunde en economie.

Competenties en kwaliteiten

De voornaamste werkzaamheden van een actuaris zijn gericht op het uitvoeren van analyses, vaststellen van risico’s en uitbrengen van adviezen. Bij deze kerntaken is het belangrijk dat je in staat bent om systematisch vooruit te kunnen kijken, op basis van deze informatie voorspellingen te geven om deze vervolgens te vertalen naar financiële consequenties en bijbehorende implementaties. Je bent daarbij in staat om problemen vroegtijdig te identificeren om er vervolgens geschikte oplossingen voor te bedenken. Verder zijn er nog enkele kwaliteiten waar je als actuaris over moet beschikken om jouw taken goed uit te kunnen voeren:

 • Cijfermatig inzicht en analyserend vermogen
 • Communicatieve aardigheden
 • Inlevingsvermogen en financieel bewustzijn
 • Adviseren en presenteren
 • Creatief denken

Naast bovenstaande kwaliteiten is het natuurlijk van belang dat je een relevante (kwantitatieve) opleiding hebt gevolgd, zoals bijvoorbeeld: Actuarial Science, Mathematics, Econometrie of Quantitative Finance.

Onze actuaris vacatures

Doordat veel van onze klanten actief zijn binnen de financiële dienstverlening, is er eigenlijk altijd wel een klant die op zoek is naar een actuaris. Dit kan zowel een junior actuaris, actuaris schade (medior), of interim actuaris (MoSes) zijn. Ook hebben we regelmatig vacatures voor een actuarieel analist of actuarieel rekenaar.

Bekijk nu ons actuele aanbod aan vacatures en kijk of er een vacature is die bij jou past!

Bekijk actuele vacatures »

Ook kun je natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Bekijk ook: traineeship Actuaris

PS. ben je net afgestudeerd en klaar om jouw eerste of tweede stap in je Risk & Actuariaat carrière te maken? Wil je daarbij deelnemen aan een trainings- en opleidingsprogramma met andere Young Professionals en werken bij een prominente organisatie in de financiële dienstverlening? Bekijk dan nu ons vernieuwde traineeship Actuariaat!