Trainingsprogramma jaar 1

Tijdens het trainingsprogramma jaar 1 van het Traineeship Finance, Risk of Actuariaat  volg je zowel inhoudelijke trainingen als trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Deze Personal Leaderschip trainingen vinden plaats bij ons op kantoor in Utrecht en zijn onderdeel van het Traineeship Finance, Risk of Actuariaat. Daarnaast ga je met alle young professionals één keer per jaar op weekend!

Trainingen Personal Leadership jaar 1

In het eerste jaar start je samen met een groep andere young professionals een reeks trainingsavonden. Dit trainingsprogramma van jaar 1 wordt opgedeeld in vier fases:

  1. Get started​ 
  2. Get things done 
  3. Leaving your comfortzone
  4. Personal Branding​​
Get started
Introductiemiddag incl. training Werken in Teams Naast praktische tips en een kennismaking met de organisatie geven we je inzicht in teamrollen en de essentie van teamdynamiek, o.a. aan de hand van de theorie van Belbin.
Banking Game Ervaar hoe het is om onderdeel te zijn van een Management Team van een bank. Samen met je collega’s ga je een bank besturen en diverse uitdagende scenario’s tegenkomen waarin strategische keuzes gemaakt moeten worden.
Get things done
Stakeholdermanagement Leer hoe je verwachtingen en belangen van alle betrokkenen en belanghebbenden bij een project of een bedrijf in goede banen laat leiden.
Agile Way of Working Tijdens een interactieve avond ga je aan de slag met verschillende projectmanagement vormen. Agile, SCRUM en LEAN management komen aan bod.
Mentale weerbaarheid In deze training leer je enerzijds wat jouw stressfactoren en uitdagingen zijn, maar vooral hoe je hier het beste mee om kan gaan.
Leaving your comfortzone
MBTI feedbacksessie Bewustwording, verbeteren van samenwerking, onderling begrip vergroten en ergernissen voorkomen kan aan de hand van MBTI.
Weekend YPP Laat je een weekend lang verrassen door leerzame maar onverwachtse situaties, veel lol, gezelligheid en unieke ervaringen. Samen met 30 andere Young Professionals ga je een onvergetelijk weekend tegemoet.
Personal branding
Training Personal Branding In deze training werk je eerst en vooral aan het helder onderscheiden van wie jij bent en wat jouw talenten eigenlijk zijn, om daarna jouw talenten in een Personal Brand te vertalen.
The Stage is Yours Samen met enkele andere Young Professionals ga je naar eigen inzicht, kennis en kunde een training/workshop organiseren voor 10 andere Young Professionals.
‘Promotiegesprek’ op kantoor Om te vieren dat je na een jaar in dienst treedt bij de opdrachtgever willen we graag met jou stilstaan bij een geweldig en leerzaam jaar! In een Persoonlijke Pitch voor ons Business Team vertel je ons meer over je leermomenten, onvergetelijke momenten, pieken en dalen maar vieren we vooral jouw groei!

Solid Academy en opleidingen

Wanneer je start met het Young Professional Programma in het Traineeship Finance, Risk of Actuariaat , krijg je onbeperkt toegang tot de Solid Academy – een online leerportaal in samenwerking met de NCOI.

Dit online leerportaal bied je de kans om  online meerdere trainingen en webinars te volgen die aansluiten bij jouw eigen ontwikkeling. Het aanbod bestaat o.a. uit Algemeen Opleiding Bank-/Verzekeringsbedrijf, Projectmanagement trainingen (Agile, SCRUM, Lean Six Sigma) en trainingen gericht op de toekomst (Big Data, Fintech, Machine Learning).   

Als er buiten ons uitgebreide opleidingspakket nog aanvullende kennis nodig of gewenst is, bekijk je samen met je talentmanager naar een invulling op maat.  

Facultatieve trainingen trainingsjaar 1

Naast de verplichte trainingen krijg je ook regelmatig een uitnodiging voor facultatieve trainingen, hierbij kun je denken aan:

  • Visual Basics for application (VBA) – Deze cursus is bedoeld voor gevorderde Excel-gebruikers die de programmeertaal willen gebruiken om zelf macro’s in Excel te schrijven om zo Excel-functionaliteiten aan te passen, uit te breiden en/of handelingen te automatiseren
  • Themasessies – Themasessies over huidige ontwikkelingen in de markt of veranderde wet- en regelgeving en basisbeginselen Finance (voor Risk professionals)
  • Machine Learning – In de kennissessie Machine Learning worden de basics van Machine Learning uitgelegd, praktijkvoorbeelden gegeven en vertellen we over wat je er allemaal mee kan in de financiële wereld.
  • Blockchain – Als je Google Drive, OneDrive of Bitcoin gebruikt, maak je gebruik van een blockchain. Wat een blockchain precies is en hoe het kan bijdragen aan een betere wereld, gaan we tijdens deze training bespreken.
Trainingsprogramma jaar 2 »

Terug naar het Trainings- en opleidingsprogramma