Wybe Ruiter

Waar werk je en wat doe je?

Wybe Ruiter is op dit moment vanuit Solid Professionals werkzaam als Young Professional bij ABN Amro. De functie die hij hier bekleedt heet officieel Business Analist/Developer.

Hij werkt voor het Change Grid Accounting waar zij zich bezig houden met grote veranderprojecten voor Financial Accounting. Op dit moment is Wybe veel bezig met het zogenaamde ‘sourcen’ van data voor de financiële rapportages richting de Nederlandse en Europese Centrale banken. Hier moeten natuurlijk ook een boel analyses op gedaan worden om te zorgen dat er voldoende data kwaliteit en de juiste informatie wordt toegekend aan het juiste rapport. Het ene deel van zijn werk bestaat uit het doen van deze analyses. Echter, voor deze analyses gebruiken zij heel erg veel computer applicaties en deze zijn vol in ontwikkeling. Wat Wybe erg gaaf vindt is dat hij de functionaliteiten van deze applicaties verzint en vervolgens afstemt met de IT’ers die de bouw hiervan realiseren. Dit is een continue proces waarbij hij veel aan het schakelen is.

Hoe ging de sollicitatieprocedure voor het Young Professionals Programma?

Ik ben door Judy Rotering benaderd via LinkedIn toen ik net opzoek ging naar mijn eerste baan. Na het kennismakingsgesprek was er eigenlijk van beide kanten interesse voor een verdere samenwerking. Vervolgens ben ik twee keer bij ABN Amro op gesprek geweest waarna het starten als Young Professional een feit was.

Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

Tijdens mijn werkzaamheden bij ABN Amro word ik ook begeleid door een talentmanager vanuit Solid Professionals. Met deze persoon heb je een keer per maand een coachingssessie waar je bijvoorbeeld ingaat op je persoonlijke ontwikkeling, de zaken waar je tegenaan loopt in je werkzaamheden en eventuele trainingen die je wilt volgen. Ik ervaar dit als iets heel erg positiefs omdat je toch veel meer bewust stil staat bij de ontwikkeling die je doormaakt als professional. Juist die bewustwording zorgt voor een ontzettend snelle groei. Daarnaast zijn de coachingssessie in mijn geval ook gewoon erg gezellig.

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

In de huidige vorm van het Young Professional programma heb je ongeveer een keer per maand een inhoudelijke training waarbij je dieper ingaat op verschillende onderwerpen. Deze variëren van meer soft skills (zoals presenteren) tot de inhoudelijke topics zoals risk management & finance. Deze vind ik erg leuk en waardevol omdat er naast de training zelf ook veel ruimte is om met andere Young Professionals die bij andere bedrijven weggezet zijn ervaringen te delen. Dit geeft je soms best een andere kijk op je huidige werkzaamheden, en de verbeteringen die je zelf kan doorvoeren.

Hoe zou je Solid Professionals omschrijven aan mensen die het bedrijf niet kennen?

”Natuurlijk loop ik niet dagelijks rond bij Solid Professionals omdat ik 40 uur per week in Amsterdam bij ABN Amro zit. Echter, wanneer ik bij Solid kom, merk je toch wel dat er een positieve en open vibe hangt waarbij er toch wel een work hard-play hard instelling heerst en waar veel ruimte is voor het individu. Daarnaast wordt er onwijs veel gedaan om het teamgevoel binnen het hele bedrijf te creëren, dus er zijn ontzettend veel leuke activiteiten die niet werk-gerelateerd zijn.”

Hoe zou je andere, nieuwe Young Professionals willen enthousiasmeren om via Solid Professionals deel te nemen aan het Young Professional Programma?

Ik denk dat je bij het Young Professional Programma ontzettend veel ruimte krijgt om je in een jaar tijd ontzettend snel te ontwikkelen. Je gaat namelijk bij een groot en professioneel bedrijf aan de slag en krijgt veel training, persoonlijke aandacht en verantwoordelijkheid waardoor je snel stappen kunt maken. Als ik voor mezelf mag spreken, dan kan ik wel zeggen dat ik in dit kleine jaar werken al veel meer heb geleerd dan in zes jaar studeren aan de Universiteit.