Sander Bouwhuis

“Het Young Professional Programma van Solid Professionals zorgde voor de ideale overstap van mijn studentenleven naar mijn eerste echte baan”

Sander Bouwhuis (23) is sinds 1 februari 2016 via Solid Professionals aan de slag gegaan met het Young Professional Programma met a.s.r. als opdrachtgever. Binnen a.s.r. werkt hij op de afdeling SSC Marktwaarde, welke verantwoordelijk is voor het rapporteren van de QRT (Quantitative Reporting Templates). Binnen de afdeling valt Sander in het team Modelontwikkeling en zij verzorgen de modelwijzigingen.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

Nadat hij zijn studie Econometrie heeft afgerond, ging Sander op zoek naar een interessante startersfunctie met actuariële raakvlakken. “De persoonlijke aandacht en begeleiding in het Young Professional Programma van Solid Professionals sprak mij erg aan. Van het voorbereiden van het sollicitatiegesprek tot het vervolg tijdens de opleidingsavonden”.

“Als startende werknemer kom je altijd dingen tegen die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Met de Talentmanager van het Young Professional Programma kan je dat soort zaken heel gemakkelijk bespreken. De maandelijkse afspraak zorgt voor feedback over hoe je optimaal kan functioneren. Zo voorkom je dat je verkeerde keuzes maakt op de werkvloer door onervarenheid. Daarnaast zorgen de informele trainingsavonden en borrels ervoor dat je je op allerlei gebieden ontwikkelt.”

“Solid Professionals richt zich op advies en interim-dienstverlening binnen Finance & Risk. Daarnaast hebben zij vele goede contacten met alle grote financiële dienstverleners. Ik zie het bedrijf ook als een soort vereniging waar ik mijn ervaringen als jonge werknemer met andere jonge collega’s binnen de financiële sector kan bespreken. De leuke activiteiten en interessante cursussen die worden aangeboden zijn echt een toegevoegde waarde”.