Interview met Young Professional Job de Wilde

Job volgt het Traineeship Finance binnen het Young Professional Programma van Solid Professionals. Momenteel is hij werkzaam bij Rabobank. Lees hier over zijn keuzeproces en ervaringen binnen het programma.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen? 

Via LinkedIn ontving ik van Talentmanager Judy Rotering een bericht waarin zij vroeg of ik interesse had om te komen kijken bij een Inhousedag van Solid Professionals. Eenmaal aangekomen op het kantoor van Solid Professionals kreeg ik gelijk een hele goede indruk van het bedrijf. Het is een erg jong bedrijf en er hangt een gezellige sfeer. Toen ik eenmaal de keuze voor Solid Professionals had gemaakt was ik in eerste instantie op gesprek geweest bij een andere bank. Deze functie paste totaal niet bij mij. Het was ontzettend fijn dat er daarna veel moeite werd gedaan om écht goed te luisteren naar wat ik wilde. Hierdoor had ik na enkele weken alweer een gesprek bij Rabobank, waar ik nu écht op mijn plek zit! Dus ik ben ontzettend blij dat ik op de uitnodiging ben ingegaan, want inmiddels heb ik hierdoor mijn huidige baan gevonden bij Rabobank.

Had je voor deze uitnodiging al eerder van Solid Professionals gehoord? 

Nee nog niet. Het was allemaal onbekend voor mij. Echter, toen ik de website van Solid Professionals bekeek, zag ik allemaal positieve dingen over het bedrijf. Bijvoorbeeld over Great Place To Work. Hierdoor was ik vrij snel geïnteresseerd in een eerste gesprek. Daarnaast viel mijn oog snel op het Young Professional Programma en natuurlijk de samenwerking van Solid Professionals met alle grootbanken zoals Rabobank, ING en ABN Amro. Toen dacht ik wel meteen: ‘wow dat vind ik interessant’.

Heb je wel eens getwijfeld over het Young Professional Programma van Solid Professionals ? 

Nee, eigenlijk niet. Ik vond het juist alleen maar positief. Vooral omdat Solid Professionals één van de weinige is die traineeships van één jaar aanbiedt. Dat vond ik enorm interessant. Ik twijfelde eerder over de functie die ik bij Rabobank zou gaan vervullen. Dit vond ik wel moeilijk in te schatten.

Hierbij bedoel je dus eigenlijk de inhoud van de vacature? 

Ja precies, er komt enorm veel informatie op je af, maar ondertussen vergeet je een beetje wat je gaat doen. In werkelijkheid heb je eigenlijk geen idee wat je te wachten staat. Uiteindelijk ben ik gewoon de uitdaging aangegaan en na mijn gesprekken met teamleden vond ik alles al gelijk veel duidelijker en vond ik de functie echt heel gaaf.

Als je op een feestje zou staan en iemand vraagt je waar je werkt, wat zeg je dan? 

Ik zeg eigenlijk altijd dat ik via een detacheringsbureau bij Rabobank werk. Hierbij vermeld ik altijd dat ik via Solid Professionals kom aangezien het voor mij voelt dat ik ook echt bij Solid Professionals hoor. Er wordt namelijk enorm veel georganiseerd om Young Professionals ook echt bij het bedrijf te betrekken. Natuurlijk ben ik maar eens in de zoveel weken op het kantoor bij Solid Professionals. Maar ik merk wel, dat zodra ik binnenloop, ik er gewoon bij hoor.

Wat is voor jou de meerwaarde om te kiezen voor dit traineeship in plaats van een ‘directe’ baan?  

Er is enorm veel ruimte om jezelf beter te leren kennen als professional. Bijvoorbeeld de MBTI trainingen vanuit Solid Professionals hebben mij veel meer inzichten gegeven. Daarnaast heb je altijd je talentmanager waar je op terug kunt vallen en waar je ervaringen mee kunt delen. Ook kan je altijd met al je struggles terecht bij je talenmanager, die je daar vervolgens mee kan helpen. Dat is echt iets wat je niet krijgt wanneer je gelijk gaat werken. Verder doen ze ontzettend veel moeite om het gezellig te maken en om alle young professionals te betrekken bij het bedrijf. Daarnaast zijn er écht gave werkplekken waar je terecht kunt komen met leuke collega’s. Je leert ook andere young professionals kennen en je houdt er uiteindelijk een leuk netwerk aan over.

Zou je een werkdag kunnen omschrijven?

Dat vind ik een lastige. Eigenlijk is het in mijn functie een maandelijks proces en je hebt elke dag iets anders. Werkdag 2 is totaal anders dan werkdag 3,4,5 en 6 aangezien dat totaal andere stukken van het proces zijn. Je hebt dus niet echt een dagelijkse routine. Maar dit maakt het juist leuk. Geen dag is hetzelfde en zo blijft het enorm boeiend.

Waar ben je het meest trots op in je functie waar je nu mee bezig bent?

Eigenlijk dat ik wel echt verantwoordelijk ben voor mijn eigen stukje rapportage. Je hebt enorm veel mensen die met meerdere in een team aan één ding werken en ik heb wel gewoon echt mijn eigen ding waarvoor ik verantwoordelijkheid heb gekregen.

Zelf ook enthousiast geworden over het traineeship binnen het Young Professional Programma van Solid Professionals? Neem dan contact met ons op.
Bel naar 030-2400511 of stuur een mailtje naar contact@solidprofessionals.nl.