Else-Mieke de Jong

“De trainingen en de contacten die je hier op doet geven net dat beetje extra wat het leuk maakt naast je (eerste) baan.”

Else-Mieke de Jong werkt als Finance & Risk Data Analyst bij de Rabobank WRR (Wholesale, Rural & Retail). Hier zit ze in het team Management Informatie op de afdeling DRC (Data Reporting Center). “Mijn taken bestaan uit het analyseren, testen en afstemmen van financiële data waarbij ik processen en datastromen probeer te verbeteren. Ik hou me bezig met maandelijkse rapportages waarbij ik informatie lever aan interne klanten.”

Hoe ben je in contact gekomen met het Young Professional Programma?

“Via LinkedIn ben ik benaderd door recruiter Judy Rotering om eens een kop koffie te komen drinken voor een informele kennismaking. Aangekomen bij Solid Professionals was er direct een klik met de organisatie. Eigenlijk was het gelijk al een soort informeel sollicitatiegesprek waarna het balletje snel is gaan rollen.”

Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

“Met mijn talentmanager zit ik een keer in de maand. We drinken dan een kop koffie en praten op persoonlijk vlak en natuurlijk ook over werk. Het is erg prettig om met iemand van buiten de organisatie bepaalde dingen uit te kunnen wisselen waar je bijvoorbeeld tegen aan loopt of om je eerste ervaringen te delen.”

Hoe vind je de trainingsavonden?

“De trainingsavonden volg je met je eigen trainingsclubje. Het is leuk om met deze mensen bij te praten en daarnaast ook nieuwe kennis op te doen. De trainingsavonden worden gegeven door seniors, waardoor je vaak veel leerzame voorbeelden vanuit het werkveld krijgt.”

Hoe zou je Solid Professionals omschrijven aan mensen die het bedrijf niet kennen?

“Als een informeel en jong bedrijf. Solid Professionals is heel toegankelijk en staat open voor nieuwe ideeën. Het is erg prettig om hier te werken, de sfeer is goed. Daarnaast zijn de trainingen en de contacten die je hier op doet net dat beetje extra wat het leuk maakt naast je (eerste) baan.”

Terug naar ervaringen Young Professionals

Terug naar overzicht Young Professional Programma