Marissa Oost – Young Professional Alumnus

“Solid Professionals is een energiek bedrijf dat veel over heeft om je te helpen ontwikkelen binnen jouw vakgebied Finance & Risk.”

Young Professional - Marissa Oost

Marissa Oost woont in Amersfoort en werkt sinds september 2016 via het Solid Professionals Young Professional Programma als Accounting Professional bij ABN AMRO hypotheken. Op de afdeling is zij samen met een collega verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie. Daarnaast voert ze diverse taken uit omtrent de kosten, zoals de afschrijvingen en vooruitbetaalde kosten.

Hoe ben je met Solid Professionals in contact gekomen?

“Mijn CV is online gevonden door een recruiter van Solid Professionals. In mijn online profiel had ik aangegeven dat ik graag een traineeship zou willen volgen. Dat was mogelijk met het Young Professional Programma van Solid Professionals. Het was geen langdurige sollicitatieprocedure en door de goede hulp bij de voorbereiding op mijn sollicitatie gesprek bij ABN was het een prettig proces”, aldus Marissa.

“Elke maand had ik contact met de Talentmanager, die ik van alles kon vertellen over mijn werkzaamheden en voortgang. We bespraken bijvoorbeeld op welk gebied en op welke manier ik me kon ontwikkelen binnen het bedrijf. Maar ook buiten de vaste afspraken was de Talentmanager goed bereikbaar.”

Marissa geeft aan dat de trainingen van het Young Professional Programma veel raakvlak met het werkveld hebben. Daarnaast krijgt zij de ruimte om zelf een opleiding te volgen waardoor ze het traject nog meer kan laten aansluiten bij haar eigen doelen. “De trainingsavonden zijn nuttig en interessant doordat er op een leuke en fijne manier dingen aan je worden uitgelegd. Het is niet alleen maar theorie. Er zijn veel opdrachten aan gekoppeld.”

Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

“Je bent nog lang niet uitgeleerd als je net afgestudeerd bent. Het Traineeship Finance, Risk of Actuariaat zorgt ervoor dat je door middel van trainingen extra kennis opneemt die je kan toepassen in de praktijk. De begeleiding van een talentmanager is een extra steuntje dat je krijgt als je net van je studie komt en aan het werk gaat.”

Lees het interview met Marissa op Consultancy.nl.

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals.

Terug naar overzicht Young Professional Programma.