Lulu Zhuang – Young Professional Alumnus

“Een eerste baan is best spannend, maar met de hulp van Solid Professionals lijkt alles wel mee te vallen”

Lulu-Zuhang-alumni-traineeship-finance-risk-actuariaatLulu Zhuang (21) werkt sinds november 2016 via Solid Professionals bij ABN AMRO als Risk Analist. Lulu heeft haar BA Liberal Arts and Sciences afgerond op University College Utrecht met een major in economie, psychologie en cognitieve neurowetenschappen. Daarna heeft ze nog een jaartje in Londen gestudeerd om haar MSc Cognitive and Decision Sciences te halen. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om met vrienden af te spreken, rond te reizen en nieuwe recepten uit te proberen (met wisselend succes).

Hoe ben je in contact gekomen met Solid Professionals – Young Professional Programma?

Tijdens het zoeken naar een baan had ik mijn CV online gezet op Intermediair. Dat was een slimme zet, want zo heeft één van de recruiters van Solid mij kunnen vinden en benaderen. Ik vond het hele recruitment proces heel prettig verlopen. De betrefferende recruiter was goed bereikbaar voor vragen en altijd hartstikke vriendelijk. Alles verliep vlotjes en wat ik zelf best fijn vond, was het oefeninterview met Hans van Doesburg. Het is nuttig om een keertje feedback en tips te krijgen van iemand over hoe je nou de beste indruk kunt maken.

Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

Het is prettig om te weten dat er iemand van buiten de bank is met wie je kan praten over bepaalde zaken waar je het met collega’s misschien niet over wilt hebben. Verder besteed ik dankzij mijn Talentmanager meer bewust aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Ik kan mij best voorstellen dat het onderwerp anders meer op de achtergrond zou zijn beland, terwijl het wel belangrijk is.

Hoe vind je de trainingsavonden?

De trainingsavonden zijn superleuk. Het is interessant om kennis te maken met andere Young Professionals en om te horen hoe zij hun nieuwe baan ervaren. Verder vind ik de trainingen zelf ook erg goed. Ze zijn altijd afwisselend met zowel inhoudelijke theorie als praktische opdrachten.

Hoe kijk je tegen het opleidingstraject aan?

Het Young Professional Programma biedt veel voordelen. Er zijn trainingen waarmee je meer inhoudelijke kennis opdoet, maar waar je ook meer over soft skills leert. Tijdens trainingen leer je ook andere Young Professionals kennen, wat heel gezellig is en helpt met het uitbreiden van jouw eigen netwerk. Je ontvangt goede begeleiding tijdens het sollicitatieproces, maar ook wanneer je eenmaal bent begonnen door de gesprekken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met de Talentmanager. Al deze extra’s zullen een positieve invloed hebben op je (verdere) carrière.

Terug naar de ervaringen van de alumni Young Professionals.

Terug naar overzicht Young Professional Programma.